Copy
december 2020
Beste leerlingen en ouders,

Tot kerst blijft de aangepaste organisatie van de lessen in de Kunstacademie ongewijzigd.
Aan alle -12-jarigen vragen we om tijdens de lessen en in de gangen een mondmasker te dragen tot nadere versoepelingen.

Traditiegetrouw zijn er in januari en februari evaluatietoonmomenten. Ook dit jaar zullen deze zoveel mogelijk en op verschillende aangepast manieren doorgaan. Hierover meer in de volgende nieuwsbrief.Het team van de Kunstacademie Zaventem/Kortenberg/Kampenhout
 

Collega Dirk Descheemaeker:
Van blazen naar uitblazen!

Jarenlang bouwde collega Dirk Descheemaeker een uitmuntende klarinet- en saxofoonklas op in de verschillende vestigingen van de Kunstacademie Zaventem. Vanaf 1 december start voor hem een nieuwe periode met andere prioriteiten, hij is echter nog lang niet uitgeblazen.
Via deze weg willen hem nog eens hartelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet en wensen hem het allerbeste tijdens zijn welverdiende pensioen!

Keramiek op de keukentafel


Helaas kunnen we niet ten volle gebruik maken van het atelier maar het maken van een Chawan leent zich goed voor keramiek te maken op de keukentafel. 

Een Chawan ( Cha = thee, wan = kom ) is een uniek gevormde Japanse theekom en speelt de hoofdrol bij de Japanse thee ceremmonie waarbij het drinken van thee is verheven is tot kunstvorm. De pure en soms robuuste vormgeving van de Chawan is een tegenreactie op de rijk gedecoreerde en kostbare Chinese theekommen.
 

Kurinuki is een handbouwtechniek waarbij een stevig blok klei wordt gevormd en vervolgens wordt uitgehold. Het is een zeer eenvoudige techniek om mee te beginnen maar met veel mogelijkheden om mee verder te gaan. Het vraagt een andere denkwijze van beeldend vormen en modeleren. Je start een beetje als een beeldhouwer die begint bij een massieve blok marmer en zo beetje bij beetje tot zijn beeldhouwwerk komt. 
Leerlingen keramiek zijn hier super enthousiast mee aan de slag gegaan, op de keukentafel.

Chawan’s van Janine, Tina, Patty, Cicci

Stephanie, 2de jaar keramiek uit de klas van Annemarie Mallaerts waagde zich ook volgens de kurinuki methode aan een theepot.

 

Sinterklaas Kapoentje


Leah Delveaux uit de fluitklas van Leen Claessens begon pas in september met de lessen . Nu speelt ze al voor Sint en Piet. Bravo!
 

Pedagogische studiedag - 9 december

Op woensdag 9 december zijn er geen lessen. De leraars van de Kunstacademie Zaventem worden die dag ondergedompeld in de wereld van Blended Learning, het integreren van digitale tools in de lespraktijk met Martine Mol van Schoolmakers. een zeer actueel onderwerp!
 

Kerstvakantie 21 december - 3 januari


 
Blijf als eerste op de hoogte en volg ons op sociale media!
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website

 


Willem Lambertstraat 1, 1930 Zaventem
secretariaat@academiezaventem.be
02/ 720 05 28
www.academiezaventem.be

Vestiging Kortenberg
Beekstraat 25, 3070 Kortenberg
dko@kortenberg.be
02/ 253 07 33

Vestiging Kampenhout
Bergstraat 15, 1910 Kampenhout
dko@kampenhout.be
016/ 65 65 81

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstacademie Zaventem · Willem Lamberstraat 1 · Zaventem 1930 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp