Copy

Editie 2 • 1 mei 2018 • Milo Verhalen

Bekijk deze e-mail online
Vandaag sturen we u de tweede editie van Milo Verhalen, de nieuwsbrief met een ervaringsverhaal van een ouder, een praktijkverhaal van een professional en een kennisartikel waarin een aandachtspunt voor ondersteunde communicatie wordt beschreven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een bericht naar redactie@stichtingmilo.nl.

Afstemmen op prikkelverwerking 


Bij Tim gaat alles op gevoel en waarneming. Toen we samen met Tim met onze handen in een bak mais voelden, ontstond het eerste oogcontact” vertelt moeder Astrid “en in die eerste blik lazen wij: ‘Jullie moeten me helpen, ik wil het wel maar ik kan het niet’.” 

Lees Meer

Prikkels verwerken en leren 


Waarneming speelt een grote rol in het werk van Sandra Koster, behandelaar Ondersteunde Communicatie. Vrijwel alle kinderen die zij bij Milo ziet, hebben  moeite met het verwerken van prikkels. “Kinderen verlenen minder gemakkelijk betekenis aan de wereld om hen heen als ze niet kunnen zien, horen of voelen.”

Lees Meer

Waarneming beïnvloedt communicatie 


Dat wat je waarneemt zet je over het algemeen aan tot een handeling of actie. Behandelcoördinator Loes Luijten vertelt wat waarneming is en hoe dat werkt bij Melle en Isa.

Lees Meer

OC kalender 

Bekijk onze kalender met evenementen die Milo zelf organiseert zoals het Milo symposium in Zwolle op 29 mei. U vindt daar ook evenementen waar Milo aan bijdraagt zoals het Congres Spraak- en taalproblemen op 24 mei.

En we nemen evenementen op van anderen waar ontwikkelingen op het gebied van ondersteunde communicatie en/of aanverwante onderwerpen aan bod komen zoals het jubileumcongres van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde in juni 2018 waar tieners, ouders studenten en zorgprofessionals ook van harte welkom zijn.

Lees Meer

Andere Milo Nieuwsbrieven 

Bent u geïnteresseerd in algemeen nieuws over ondersteunde communicatie? Lees dan ook onze Milo Actueel.

Nieuws voor professionals leest u in onze nieuwsbrief Milo Actueel voor professionals.

Bekijk uw nieuwsbrief voorkeuren en pas eventueel zelf aan.

Copyright © 2018 Stichting Milo, Alle rechten voorbehouden.
 
Contactgegevens:
Stichting Milo
Deken Baekersstraat 10
 5482 JH, Schijndel
U ontvangt deze nieuwsbrief vanwege uw interesse voor ondersteunde communicatie.
Milo Verhalen verschijnt 6 x per jaar