Copy

Editie 3 • 27 september 2018 • Milo Verhalen

Bekijk deze e-mail online

Vandaag sturen we u de derde editie van Milo Verhalen, de nieuwsbrief met een ervaringsverhaal van een ouder, een praktijkverhaal van een professional en een kennisartikel waarin een aandachtspunt voor ondersteunde communicatie wordt beschreven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een bericht naar redactie@stichtingmilo.nl.

Geheugen trainen met muziek 


“Muziek is structuur en ritme en daarom een goed middel om het geheugen te trainen” zegt muziektherapeute Juul van den Hombergh . Als ZZP-behandelaar OC wordt zij vooral betrokken in behandeltrajecten van Milo als kinderen in de preverbale periode zitten en qua taal een ontwikkelingsleeftijd hebben van 0-18 maanden. 
 

Lees Meer

Geheugen: factor voor communicatie 


Het geheugen is één van de kerndomeinen in ons brein, die we nodig hebben voor communicatie. Hoe en wat we goed kunnen onthouden, verschilt echter per persoon. Behandelcoördinator Michèle Kuipers vertelt hoe de werking van het geheugen wordt gebruikt in behandeltrajecten van Milo.
 

Lees Meer

Het verhaal van Thirza 


Tegen alle verwachtingen in kan Thirza leren en communiceren. Moeder Talitha vertelt hoe rijm, melodie en ritme Thirza helpen om informatie vast te houden en te verwerken. Lichaamsbewustzijn en bewegen dragen hieraan bij en zijn ook heel belangrijk voor de algehele ontwikkeling.

Lees Meer

Andere Milo Nieuwsbrieven 

Bent u geïnteresseerd in algemeen nieuws over ondersteunde communicatie? Lees dan ook onze Milo Actueel.

Nieuws voor professionals leest u in onze nieuwsbrief Milo Actueel voor professionals.

Bekijk uw nieuwsbrief voorkeuren en pas eventueel zelf aan.

Lees Meer

OC kalender 

Evenementen zijn mooie momenten om informatie op te halen over ondersteunde communicatie en ervaringen uit te wisselen met anderen. Onze kalender bevat evenementen waar Milo een bijdrage aan levert en evenementen waar ontwikkelingen op het gebied van ondersteunde communicatie en aanverwante onderwerpen aan bod komen.

Lees Meer
Copyright © 2018 Stichting Milo, Alle rechten voorbehouden.
 
Contactgegevens:
Stichting Milo
Deken Baekersstraat 10
 5482 JH, Schijndel
U ontvangt deze nieuwsbrief vanwege uw interesse voor ondersteunde communicatie.
Milo Verhalen verschijnt 6 x per jaar