Copy
nr.
1
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Samen voor elkaar
Nieuwsbrief Vitale Wijken en Dorpen

 

Woensdag

23 maart 2016

Dit is de nieuwsbrief van Vitale Wijken en Dorpen. Een nieuwsbrief met informatie over allerlei projecten en ontwikkelingen die de wijken en dorpen van Roosendaal vitaler maken.

Nieuwe ontwikkeling in wijkgericht werken


Snel en direct in contact met de juiste medewerker van de gemeente die je kan helpen om aan de slag te gaan met jouw initiatief: dat is ons doel. We willen graag dat alle medewerkers van de gemeente goed op de hoogte zijn over wat er speelt in jouw wijk of dorp. Daarom brengen wij je voortaan rechtstreeks met hen in contact. Wel zo duidelijk.
 
De afgelopen jaren waren de wijkmanagers van de gemeente aanspreekpunt. De wijkmanagers waren op de hoogte van wat er in de wijk of in het dorp speelde, hadden een netwerk met verschillende partners en gaven jouw informatie waar nodig door.
Het samenwerken in wijken en dorpen wordt steeds belangrijker. Inmiddels gaan inwoners en bedrijven over tal van onderwerpen intensief met de gemeente in gesprek en aan de slag. Het is daardoor steeds lastiger om dit via wijkmanagers te organiseren. Daarom verdwijnt de functie van wijkmanager. Je doet voortaan rechtstreeks zaken met de medewerker die ook inhoudelijk op de hoogte is.

In gesprek met bewonersplatforms


Op 16 maart ging Saskia Schenk, wethouder Vitale wijken en dorpen, in gesprek met de voorzitters van de bewonersplatforms. Ze gaf een uitgebreide toelichting op de nieuwe ontwikkeling in wijkgericht werken.

Saskia Schenk: “De functie van wijkmanager verdwijnt, maar dat betekent niet dat we stoppen met wijkgericht werken. Integendeel, wijkgericht werken wordt juist steeds belangrijker. De wijkmanagers zorgen voor een zorgvuldige overdracht door op alle lopende projecten of thema's de contactpersonen te introduceren in hun netwerken. Op veel plaatsen is dat al gebeurd.” Heb je vragen en/of opmerkingen over deze nieuwe manier van wijkgericht werken laat het ons dan weten via
samenvoorelkaar@roosendaal.nl. Wij zorgen er voor dat je snel een passend antwoord krijgt op je vragen en nemen je opmerkingen mee  bij de invulling van het nieuwe wijkgericht werken.

Oproep
Als je op dit moment aan een project of thema in jouw buurt werkt, dan heb je waarschijnlijk al een contactpersoon. Heb je die nog niet, dan horen wij dat graag. We brengen je dan met de juiste persoon in contact. Het bewonersplatform in jouw wijk of dorp heeft een overzicht met de belangrijkste contactpersonen.
Als je tips hebt hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren, laat dat ons dan gerust weten. Hiervoor kun je terecht bij het klantencontactcentrum van de gemeente Roosendaal op telefoonnummer: 140165 (let op: 6-cijferig nummer zonder 0165 ervoor).

Aan de slag met de Vitaliteitsacties

In de zomer van 2015 sprak de gemeente met inwoners en maatschappelijke partners in alle wijken en dorpen over de vitaliteitskaart en wijkperspectieven. Met deze kaart zie je in één oogopslag hoe vitaal jouw wijk of dorp is. In de dialoogsessies zijn voor elke wijk en voor ieder dorp prioriteiten aangegeven. Concrete vitaliteitsacties komen hieruit voort. Vitaliteitsacties zijn acties waar we samen voor aan de lat staan. In elke wijk en ieder dorp zijn er concrete acties geformuleerd. De gemeenteraad nam op 4 februari 2016 over de uitvoering van deze eerste reeks acties een besluit. De tweede reeks acties is ook al bekend. Wil je zelf een actie starten die de vitaliteit van jouw wijk of dorp verbetert, stuur dan een mail naar samenvoorelkaar@roosendaal.nl. Een medewerker van de gemeente neemt dan contact met je op. Belangrijk is dat de acties bijdragen aan de vitaliteit van een wijk of dorp. Maar zeker zo belangrijk is dat we het samen doen. In deze eerste nieuwsbrief lichten we twee acties toe.

Communicatie op maat


In de Westrand starten bewoners, bedrijven en andere organisaties samen met de gemeente met de vitaliteitsactie 'Communicatie op maat'.
De werkgroep maakt inzichtelijk hoe gebruikers van de openbare ruimte geïnformeerd willen worden als er werkzaamheden in hun buurt zijn. 
Wat wil iemand weten en wanneer wil hij dat weten? En op welke manier wil hij of zij deze informatie ontvangen? Pim van Reusel van het bewonersplatform Westrand: "Naar aanleiding van de uitkomsten van de vitaliteitskaart was dit de tweede bijeenkomst. Alle betrokken partijen denken mee over mogelijkheden. Zo komen we tot het beste resultaat."
Dat resultaat wordt een leidraad hoe we met elkaar communiceren als de openbare ruimte door werkzaamheden minder toegankelijk is.

Een mooie toekomst voor speelpark St. Joseph

Speeltuin Sint Joseph verandert van een traditionele speeltuin in een vrij toegankelijk en groen speelpark voor de hele wijk. Dat is het resultaat van de samenwerking van het bestuur van de speeltuin met de gemeente Roosendaal. Bestuurslid Peggy Broos is trots: "Jong en oud kan weer genieten van dit speelpark met zijn rijke geschiedenis.
Lees het hele verhaal in de
Rzijn van maart 2016.

Samen maken we de wijken en dorpen vitaler. Ben je met een project in je buurt bezig? Maak er een foto of filmpje van, schrijf er wat over en stuur het naar samenvoorelkaar@roosendaal.nl. We plaatsen het graag!
We doen het samen voor elkaar.

Stadserf 1 Roosendaal

Telefoon: 140165
Vragen? Zelf een artikel schrijven? samenvoorelkaar@roosendaal.nl 
Word vriend op Facebook
Volg ons op Twitter
 


Ik wil deze nieuwsbrief voortaan ook ontvangen
Vertel een vriend over deze nieuwsbrief 

Verander je inschrijvingsgegevens
Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief


Email Marketing Powered by Mailchimp