Copy
Nieuws over de ontwikkelingen in de vakfotografie, gebracht door het NIDF.
View this email in your browser

NIEUWS

Fujifilm Firmware updates
Bij de presentatie van de nieuwe Fujifilm X-E3 bleek dat er enkele vernieuwingen ten opzichte van eerdere modellen zijn doorgevoerd, waaronder een verbeterd AF-systeem en 4K video. Maar Fujifilm is een bijzonder merk als het gaat om de zorg voor gebruikers van eerder aangeschafte camera’s. Vandaar dat er een aantal firmware updates zijn aangekondigd die nog in de loop van dit jaar zullen verschijnen. Lees verder.


Masterclasses tijdens 'Bling Bling Baby'
Het NIDF organiseert in samenwerking met Museum Hilversum twee masterclasses over het bewerken van foto's . Beide masterclasses vinden plaats in de avond en in het museum zelf tijdens de fototentoonstelling 'Bling Bling Baby'.

‘Bling Bling Baby’ gaat over de nieuwe kleurrijke wereld van de fotografie; over het laten zien van rijkdom, succes, schoonheid en geluk. ‘De bijeengebrachte kunstenaars doen dat allemaal op een eigen oorspronkelijke manier en elk beeld is op unieke wijze confronterend’, aldus Prüst. ‘Er is hier echt iets aan de hand waardoor de foto’s diepte krijgen. Enkele tientallen topfotografen nemen deel aan deze tentoonstelling. Bewerkingen zijn veelal gedaan met fotobewerkingsprogramma’s en de tentoonstelling en masterclasses vullen elkaar dan ook heel goed aan.

De meeste bewerkingen in de masterclasses worden in Lightroom uitgevoerd waar je dezelfde mogelijkheden vindt als in Camera RAW. Enkele bewerkingen kunnen beter in Photoshop gedaan worden. 

Voor de masterclasses kunnen alle deelnemers een eigen fotobestand opsturen. Dit wordt bewerkt door de docent Eduard de Kam en teruggestuurd. Een RAW-bestand biedt de meeste mogelijkheden voor een technisch hoogwaardige bewerking.


Data
Maandag 2 oktober: masterclass over de bewerking van zwartwit foto's. Info en aanmelden
Donderdag 5 oktober: masterclass over de bewerking van kleurenfoto's. Info en aanmelden

Tijdstip
Ontvangst: 18:30 met koffie en thee.
Aanvang: 19:00 uur.
Duur: tot 22:30 uur, incl. pauze met drankje.

Vanaf 17:00 uur kunnen de deelnemers terecht voor een bezoek aan het museum waar de fototentoonstelling ‘Bling Bling Baby’ te zien is. 


Prijs: € 60,44 incl. btw en entreekaartje voor de tentoonstelling .

Leer meer over de workflow in Lightroom


Het NIDF organiseert i.s.m. Fotolab Gallery Color een Lightroom seminar. Het seminar is bedoeld voor fotografen die zo handig mogelijk gebruik willen maken van de mogelijkheden van dit programma. Aan bod komen o.a. kleurbeheer, archiveren, bewerken en hoe te (laten) printen.

Datum: 20 oktober 2017
Plaats: Noordwijk
Tijd: 10:00 - 16:00
Prijs: € 121 incl. btw en het boek "Digitale fotografie, van opname tot afdruk"

Meer info en aanmelden.

William Gedney: Only the Lonely


Een boek van een tamelijk onbekende fotograaf die zelf ook al tijdens zijn leven vol twijfels zat of hij op de juiste manier bezig was en wel genoeg deed. Ondanks die twijfels maakte hij prachtige foto's.  

William Gedney: Only the Lonely, 1955–1984 is de titel van het boek.

Meer tekst en beeld.
 

Female photographers


Dit artikel gaat over de generatie vrouwen in de dagbladjournalistiek gedurende de jaren 1970, 1980 en 1990. Deze vrouwen wonnen prijzen en zijn één ding beu: "I don’t like to be called a “female photographer”. We don’t refer to Salgado or Cartier-Bresson as “male photographers”. Meer tekst en beeld.

 

Update Stichting 1000 foto's


NIDF is nauw betrokken bij de Stichting 1000 foto’s. Vandaar dat wij u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Sinds de introductie op 29 juni staat de teller van deelnemende fotografen op 36. Het is een combinatie van al overleden fotografen, fotografen die al min of meer aan het einde van hun loopbaan zijn en jonge fotografen die met een jaarlijkse update hun eigen ontwikkeling meenemen in het archief. Zie video van enkele deelnemers.

Wilt u meer weten over dit project, dat de mogelijkheid biedt om archieven van fotografen met een maximum van 1000 foto’s veilig te stellen voor de toekomst? 
Bezoek de website en benader een van de initiatiefnemers. In oktober is er opnieuw een informatiedag. In een volgende  nieuwsbrief meer informatie daarover.

Our e-mail adres is:
info@nidf.nl

Wilt u uw adres wijzigen?
Dat kan via deze link
Wilt u zich uitschrijven?
Dat kan via deze link.

Email Marketing Powered by Mailchimp