Copy
View this email in your browser

Nieuw op de NIDF website


Content aware fill bij Photoshop aangepast.
Een handige nieuwe optie bij Photoshop is een uitbreiding van het vullen met behoud van inhoud. Die inhoud komt dan van het deel van de foto er om heen. Het is dus eigenlijk een complexe, maar geautomatiseerde manier om een deel van je foto te wijzigen door te clonen. Nieuw is dat je nu zelf kunt kiezen welk gedeelte van de foto als bron wordt gebruikt, dat is soms handig om ongewenste elementen in de vulling tegen te gaan, zeker bij grote vlakken. Het wijst zich verder vanzelf, en je kunt het resultaat ook in een nieuwe laag laten verschijnen.

Workshops

Op vrijdag 1 november 2019, reproduceren ipv scannen in Amsterdam.
Het digitaliseren van dia’s en negatieven gaat handiger met een digitale camera dan met een scanner. Deze middag uitleg van de opstelling en de manier om de negatieven positief te krijgen en de kleur te corrigeren.
De overige workshops zijn min of meer gestopt, er kwamen te weinig aanmeldingen.  Het is natuurlijk mogelijk om een groepje fotografen bij elkaar te zoeken en mij uit te nodigen. Het kan het ook samen met de uitgever van mijn boeken, een boek krijg je er dan als onderdeel van de workshop bij. Maar ik kan ook fotografen persoonlijk helpen, zo heb ik net weer bij een fotograaf het kleurbeheer ingesteld, dat schijnt soms toch nog  een probleem te zijn. Vragen naar de mogelijkheden kan per email.

Camera besprekingen

Ik ben al een poosje niet meer echt bezig met het testen en bespreken van camera’s, ze zijn allemaal heel erg goed tegenwoordig. Het belangrijkste is nu denk ik of ze lekker werken, of ze passen bij je manier van werken en fotograferen. Wil je zo nu en dan toch wat over apparatuur zien en horen: Michael Kooren en Aad van Vliet maken video’s waarbij ze nieuwe apparatuur bespreken. Hun Youtube kanaal heet Photo chit-chat daar kun je je op abonneren.
https://www.youtube.com/watch?v=dn9PYpFZAIk
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2019 NIDF BV, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp