Copy
View this email in your browser

Photokina 2018

Misschien is het handig voor bezoekers, maar de beurs was dit jaar kleiner zodat je na een dagje wel het idee had alles gezien te hebben, waarbij er voor de pers eerst nog een dag was geweest met persconferenties en het belangrijkste nieuws.
Fujifilm met de aankondiging van een middenformaatcamera in de prijsklasse van de top van het bestaande kleinbeeldaanbod en ondersteuning door de Capture One software was in verschillende opzichten heel bijzonder.

Het andere echte nieuws was de aankondiging van de L-mount alliance, de samenwerking tussen Lieca, Panasonic en Sigma om een gezamenlijke objectiefvatting te gaan gebruiken voor hun spiegelloze systeemcamera’s waardoor objectieven enxcamera’s onderling volledig zullen functioneren. 
Hier een interview over het Leica standpunt.
En hier een kort interview met Panasonic.
Uiteraard lieten Canon, Nikon, Sony en alle anderen hun nieuwste apparatuur zien, zelf vond ik gelukkig nog tijd om de tentoonstelling van Eva Besnyö in het Käthe Kollwitz museum te bezoeken. Want foto’s, het maken daarvan, daar is al die apparatuur toch voor gemaakt, en dat lukte vroeger ook al heel goed.

Samenwerken

 
 
NIDF en Fotogram en Nivo-Schweitzer

Ook werkt het NIDF mee aan de kleine informatiedagen die samen met Fotogram en Nivo-Schweitzer worden georganiseerd. Na een leuke dag over vreemde objectieven nu een dag over kleurbeheer.

Op zaterdag 3 november 2018 is er een informatiedag over kleurbeheer:
Een klein beursje met informatie van enkele bedrijven en enkele verhalen. 
Een inleiding door Eduard de Kam over de vraag waarom je niet vanzelf de gewenste kleuren krijgt bij het fotograferen, een uitleg door Margareta Svensonn over de reproductie van kunstwerken en hoe je daarbij precies de juiste kleur krijgt.
Aan het einde van de dag is er een vragenuur, waar je met al je vragen over kleurbeheer bij Eduard de Kam terecht kunt.

Bij fotogram vind je meer informatie over de indeling van de dag.
Deelname is gratis, maar je moet je wel aanmelden, dat gaat via eventbrite.

Bezoekers aan de dag over kleur kunnen 10% korting krijgen op deelname aan een printworkshop die precies een week later, op zaterdag 10 november 2018, wordt gehouden.
Meer informatie bij Fotogram.

De printer die in de workshop zal worden gebruikt, een Canon TS 9150, wordt verloot onder de deelnemers! Deze printer wordt aangeboden door Nivo-Schweitzer en Canon.

Workshops

Op vrijdag 2 november 2018 is er weer een middag met uitleg over het reproduceren van dia’s en negatieven met een digitale camera. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden via de NIDF-webwinkel.
Op donderdag 22 november een dag met uitleg over het werken met Lightroom, de combinatie van efficiëntie en kwaliteit, daar gaat het om.
Copyright © 2018 NIDF BV, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp