Copy
Nieuws over het NIDF.
View this email in your browser
Het NIDF verhuist van Haarlem naar Amsterdam. Na 17 jaar onze werkruimte in het Crown Business Center in Haarlem hebben gehad, hebben we besloten naar een kleinere locatie in Amsterdam te verhuizen. 
Het nieuwe adres wordt: 
Veemarkt 115
1019 CA Amsterdam.

Het emailadres blijft ongewijzigd: info@nidf.nl
Voor dringende zaken: ‭(06) 14 25 03 38‬
Deze nieuwe plek is niet bedoeld om workshops te geven, daarvoor zullen we op verschillende plekken in het land geschikte lokaties zoeken. Wel wordt de reproductie-opstelling er geplaatst die gehuurd kan worden door fotografen die niet zelf een opstelling willen bouwen.
Fotografie staat op een kruispunt, er is de vorm, hoe ziet de foto er uit, en de functie, waar is de foto voor bedoeld. Daardoorheen loopt dan de balans tussen creativieit en techniek. Het NIDF heeft zich eigenlijk alleen met die technische kant van de fotografie beziggehouden. De combinatie van efficiënt werken met hoge kwaliteit is daarbij altijd het doel. De NIDF-norm is de standaard voor de technische aspecten waar een digitale foto aan moet voldoen als het bestand van de maker naar de klant gaat. De NIDF-norm is de compacte opsomming van de regels, het boek: “Fotograferen van opname tot afdruk”, dat het NIDF samen met van Duuren Media heeft uitgegeven is de uitgebreidere versie met meer uitleg en toelichting.
Over het bewerken van zwartwit foto’s, zowel op basis van een digitaal kleurenbestand als een reproductie van een zwartwit negatief is er het boek over digitale zwartwitfotografie, uitgegeven door van Duuren Media.
• Beide boeken kunnen via de NIDFwebwinkel of de reguliere boekhandel besteld worden.
Al enkele jaren geleden is bij het NIDF, en ook wel op andere plaatsen in de wereld, bedacht dat het veel simpeler is om analoog fotografisch materiaal, en dan voor de kwaliteit bij voorkeur negatieven of dia’s, met een digitale camera  in plaats van met een scanner te reproduceren. Bij het NIDF staat een opstelling die per dag gehuurd kan worden, voor fotografen die zelf aan de slag willen levert het NIDF de maskers die helpen om de originelen voor elke volgende opname precies op de juiste positie ten opzichte van de camera te krijgen. Die maskers hebben de afgelopen jaren wat vorm wijzigingen ondergaan, waarbij de functie belangrijker was dan de vormgeving. Maar inmiddels worden de meeste uitvoeringen in 3D print gemaakt, ze werken nog precies even goed, maar zien er wel netter uit.
Lees er meer over op de NIDF website
Er zijn verschillende uitvoeringen:
• Voor filmstroken ( of losse) kleinbeeldnegatieven.

• Voor ingeraamde kleinbeelddia’s.

 
• Voor rolfilm, met een 6 x 6 cm grote opening.
• Voor rolfilm, met een 6 x 9 cm grote opening.
Wanneer je via de NIDFwebwinkel twee maskers tegelijk koopt, of bij een masker één van beide boeken, krijg je € 10,- (plus € 1,21 btw) als korting retour gestort op je rekening.
Naast een reproductie statief heb je ook verlichting nodig voor een opstelling om je eigen negatieven en dia’s te reproduceren. Daar zijn inmiddels ook heel platte lichtbakjes voor die LED’s gebruiken als lichtbron, lees er meer over op onze website.

Stichting 1000 foto's


De stichting heeft als doel het bewaren van foto's van een zo groot mogelijk aantal Nederlandse beroepsfotografen. Om dat mogelijk te maken is de beperking dat er van elke fotograaf maximaal 1000 foto's digitaal opgeslagen en tot in de verre toekomst bewaard kunnen worden. Samen met een bijbehorende biografie ontstaat zo een totaalbeeld van wat de Nederlandse professionele fotografen hebben vastgelegd. De website is voor elke bezoeker toegankelijk. Bezoek de website of benader één van de initiatiefnemers.
 

Our e-mail adres is:
info@nidf.nl

Wilt u uw adres wijzigen?
Dat kan via deze link
Wilt u zich uitschrijven?
Dat kan via deze link.

Email Marketing Powered by Mailchimp