Copy
Nieuws over de ontwikkelingen in de vakfotografie, gebracht door het NIDF.
View this email in your browser

NIEUWS

Nikon D850 - als scanner?


De aangekondigde Nikon D850 lijkt, als je naar de eigenschappen kijkt, een heel bijzondere camera. De combinatie van snelheid en hoge resolutie is wat in eerste instantie opvalt. Maar, enigszins verstopt in de specificaties, is er één unieke eigenschap van de Nikon D850. Het is de mogelijkheid om negatieven te reproduceren waarbij dan tegelijkertijd de omkering naar een positieve afbeelding in de software van de camera wordt uitgevoerd. Lees verder.
Bekijk de toekomst van Augmented Reality
AR gaat letterlijk onze wereld veranderen. Op MadeWithARKit kun je zien hoe ontwikkelaars met de Apple ARKit apps bouwen vol AR trucjes. Van "hoe past een meubel in mijn huiskamer" tot een virtuele rolmaat om je leefwereld te meten.

Portrait of Britain 2017


Sommige acties zijn het vermelden waard omdat het gaat om een combinatie van een initiatief, gekoppeld aan een zinvolle sponsoring. Portrait of Britain is een portretwedstrijd gekoppeld aan JCDecaux, het bedrijf dat verreweg de meest billboards beheerd.

Zo wordt een wedstrijd dus een landelijke tentoonstelling, gewoon langs de weg en in bushokjes.

Betrokkenheid van British Journal of Photography en Nikon zorgen voor o.a. de jurering.


The lessons in Sergio Larrain's introspection
Lars Mensel, een fotograaf en auteur uit Berlijn, beschrijft in dit artikel waarom een getalenteerde Chileense fotograaf zijn faam opgaf voor mystiek en eenzaamheid.

TECHNIEK

Pinhole Pro
De meeste pinhole systemen die je kunt kopen zijn met heel mooi gemaakte kleine gaatjes. Het speciale van deze Pinhole Pro is dat je kunt kiezen uit een reeks openingen van verschillende doorsnee. Variatie van scherpte en lichtopbrengst zijn daardoor mogelijk. Een opname met een pinhole levert geen scherpe details. Je zou het een soort abstracte foto’s kunnen noemen. Lees verder.
Affinity Photo
Er zijn fotografen die op zoek zijn naar een alternatief voor Photoshop sinds Adobe is overgegaan op het abonnementsmodel. Dat geeft mogelijkheden voor software ontwikkelaars en één van de programma’s waar je veel over leest is Affinty Photo. Lees meer over de voor- en nadelen.
Leer meer over de workflow in Lightroom
Het NIDF organiseert i.s.m. Fotolab Gallery Color een Lightroom seminar. Het seminar is bedoeld voor fotografen die zo handig mogelijk gebruik willen maken van de mogelijkheden van dit programma. Aan bod komen o.a. kleurbeheer, archiveren, bewerken en hoe te (laten) printen.

Datum: 20 oktober 2017
Plaats: Noordwijk
Tijd: 10:00 - 16:00
Prijs:
 121 incl. btw en het boek "Digitale fotografie, van opname tot afdruk"

Meer info en aanmelden.

REPRODUCTIE

Glasplaatjes en de toverlantaarn
Multimedia, een term die gelukkig weer een beetje op z’n retour is, is helemaal geen moderne uitvinding. De toverlantaarn, een plaatjesprojector met een olielamp als lichtbron was het hulpgereedschap van verhalenvertellers, al minstens honderd jaar voor de film werd uitgevonden. Veel effecten, zoals het gebruik van meer projectoren om beelden mooi in elkaar over te laten gaan, werden ook toen al gebruikt. Lees verder.

Leer reproduceren i.p.v. scannen


€ 60,50 incl. btw


Scannen duurt te lang om er je hele archief mee om te zetten naar digitaal. 
Reproduceren met een digitale camera is veel handiger en het resultaat is minstens zo goed.

Dinsdag 14 november 2017 is er nog plaats.
Meer informatie en aanmelden

Handige repromaskers


€ 84,70 incl. btw

Een belangrijk onderdeel om zelf negatieven te reproduceren is het reproductiemasker. Het zorgt voor een hoge verwerkingssnelheid.
Zie de video op onze website.

Dergelijke maskers ontwikkelt het NIDF zelf. 
Meer informatie en bestellen

Our e-mail adres is:
info@nidf.nl

Wilt u uw adres wijzigen?
Dat kan via deze link
Wilt u zich uitschrijven?
Dat kan via deze link.

Email Marketing Powered by Mailchimp