Copy
Nieuws vanuit en over het NIDF.
View this email in your browser
Voor 2018 wenst het NIDF alle lezers van onze nieuwsbrief het allerbeste toe. Bovenstaande foto is een vorm van Solargrafie, uitleg op onze website.
Het is een analoge opname en ook in dit geval is het reproduceren van het negatief met een digitale camera veel handiger dan het scannen er van.
Op 5 februari 2018 is er een middag met uitleg over de reproductietechniek.

Daglicht studio

Voor liefhebbers van oude fotografische technieken, de bouw van een speciale daglichtstudio om oude technieken te gebruiken, maar voor digitale fotografie zou de studio ook mooi werken.
 

NIDF-norm-2018

In de loop van februari zal er een enigszins aangepaste nieuwe versie van de NIDF-norm verschijnen. Eén van de dingen die we zullen aanpassen is duidelijk maken dat de norm niet Adobe-RGB voorschrijft als te gebruiken kleurprofiel voor de foto's. Uit de ingevulde enquetes bleek dat een veel voorkomend misverstand. De NIDF-norm schrijft alleen maar voor dat er een ICC-profiel in het bestand hoort, welke kleurruimte gekozen wordt kan samenhangen met het geplande gebruik van de foto.

Jaaroverzichten op het web

• Wildlifephotography, wij noemen dat natuurfotografie denk ik. Helaas niet alleen mooie dingen, maar terecht ook wat de mensheid zoal aanricht.
Op medium, een artikel voor fotografen die na willen denken over de effecten die foto’s kunnen hebben. Dit artikel gaat over de balans bij historische en moderne foto’s tussen respect bij het fotograferen, of juist het ontbreken van dat respect. Volgens de schrijvers in alle voorbeelden een doelbewuste keuze van de fotografen, maar dat is iets waar je zelf je mening maar over moet vormen.
Het jaaroverzicht over 2017 van het fotoagentschap VII

WORKSHOPS

Reproduceren ipv scannen

 
€ 60,50 incl. BTW
Scannen duurt te lang om er je hele archief mee om te zetten naar digitaal. Reproduceren met een digitale camera  gaat veel handiger, en het resultaat is minstens zo goed.
Op maandag 5 februari 2018 staat de workshop met alle uitleg gepland.
Meer informatie en aanmelden
Een serie foto’s, met commentaar van de fotografen zelf.
Voor de liefhebbers van optische verschijnselen, hier niet veroorzaakt door het objectief, maar gewoon door ijskristallen in de lucht, een filmpje op youtube: een Halo rond de zon,
Our e-mail adres is:
info@nidf.nl

Wilt u uw adres wijzigen?
Dat kan via deze link
Wilt u zich uitschrijven?
Dat kan via deze link.

Email Marketing Powered by Mailchimp