Januari 2017
 
 

MIJ omarmt 2017

Foto: B. Brosi

Vrijdag de dertiende. Een uitgelezen datum voor een nieuwjaarsreceptie vonden wij. Ondanks alle voorspellingen van sneeuw, ijzel en storm wisten veel mensen de weg naar het museum te vinden. Het was een gezellige en inspirerende bijeenkomst.

Onbezoldigd directeur Bert Murk hield een bevlogen toespraak over de veranderende wereld waarin we leven en het bijzondere belang van kunst, cultuur en onderwijs. Het jaar 2016 was een uitstekend jaar voor MIJ. Met acht exposities, ruim 13.500 bezoekers en een huishoudboekje dat prima op orde is. Wij kijken uit naar een prachtig 2017.

Lezingen van Juul Rameau

Foto: Juul Rameau - Kosmos (2015-2016)   

De zestiende-eeuwse Kasteeltoren is voor de tentoonstelling 'Verlicht MIJ' in gebruik als satellietlocatie en vormt een prachtig decor voor de lichtinstallaties van onder andere kunstenaar Juul Rameau. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling geeft Juul Rameau twee maal een lezing.

Rameau neemt de toehoorder mee in hoe zij naar de dingen kijkt. Een manier van observeren. Iets valt op. Maar wat is dat? En waarom? Inzoomen en dan onderzoeken. De lezing is gratis toegankelijk voor Museumkaarthouders en is inclusief een kop koffie/thee met wat lekkers.

Reserveren via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 22 januari en 26 februari, 15.00 uur
Wie: iedereen
Kosten: gratis voor Museumkaarthouders

RABO masterclass:
'Vouwen met licht'

Foto en werk: Henriëtte van ’t Hoog

‘Fotons’ noemt Henriëtte van ’t Hoog ze. Kleine abstracte kunstwerken die licht lijken te weerkaatsen. Ze zijn gemaakt van zink en beschilderd met deels reflecterende verf. Henriëtte maakt ook ‘Paper Fotons’, varianten van papier.

In deze workshop maak je stapsgewijs je eigen ‘Paper Foton’. Je snijdt en vouwt een foton uit karton dat je eerst beplakt met gekleurd papier, met prachtige gloeikleuren op de achterkant. Daarna kun je de foton met tweezijdige tape aan de muur plakken. Lees meer

Aanmelden via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 29 januari 2017, 14.00 - 16.00 uur
Wie: 13 - 16 jaar
Kosten: gratis

Ondertussen op Instagram

Foto: Tijn van Vliet

"Bellenblaas maakt rare spiegels"

De interpretatie van Instagrammer Tijn van de intrigerende installatie ´Solace´ van Nicky Assmann, onderdeel van de tentoonstelling 'Verlicht MIJ'.

Maak je eigen foto's van de tentoonstelling met vermelding van #verlichtmij. Dit kan nog tot en met 26 februari. De tentoonstellingen bij Museum IJsselstein zijn gratis toegankelijk voor jongeren tot en met 18 jaar en Museumkaarthouders. 

Workshop: 'Maak je eigen discolicht'

Foto: Corine van Kuilenburg

Rood, groen, blauw en paars. Alle kleuren van de regenboog komen voorbij met deze Light-Emitting Diode oftewel de LED.

Ben je gek op 'technische dingen', doe dan mee aan deze workshop en bouw samen met een museumdocent je eigen discoLEDlicht met steeds wisselende kleuren. Leer van alles over de techniek, stroomgeleidingen en kleurschakeringen.

Aanmelden via: aanmelden@museumijsselstein.nl

Wanneer: 12 februari, 14.00 - 16.00 uur
Wie: 10 - 15 jaar
Kosten: gratis

 

In het kort

Colofon

 Aan deze nieuwsbrief werkten mee:
Samenstelling en redactie: Karin Doornbos, Amy Stenvert
Eindredactie:
Trudi van Zadelhoff, Sheila Stafleu
Copyright © 2017 Museum IJsselstein. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van Museum IJsselstein.


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Je kunt je hier afmelden.