Copy
Bekijk deze mail in uw browser.
Betaalbaarheid van de zorg
Voor veel mensen is de maandelijkse premie veel geld. En als je ziek wordt, wil je beter worden. Niemand zit dan te wachten op extra kosten, door ook nog eens je eigen risico te moeten betalen. Het klinkt dan sympathiek, een halvering van de zorgpremie of afschaffing van het eigen risico.

En toch doen we zulke beloftes niet, omdat we denken dat het niet in het belang is van alle Nederlanders die goede én betaalbare zorg willen. Die zorg is er in Nederland voor iedereen. Een bankdirecteur ligt op dezelfde operatietafel als een buschauffeur of een oudere die rondkomt van de AOW. Er zijn ook geen Amerikaanse toestanden, waarbij je moet vrezen dat het ziekenhuis achteraf een rekening van tienduizenden dollars stuurt.

Lees hier het hele verkiezingsprogramma van de VVD

Lees hier de samenvatting van het verkiezingsprogramma van de VVD

Lees hier de paragraaf zorg uit het verkiezingsprogramma van de VVD

We vinden het belangrijk deze topzorg voor iedereen betaalbaar te houden. Voor mensen met een laag inkomen gebeurt dat automatisch, want zij krijgen meer zorgtoeslag als de premie stijgt. Maar als je net teveel verdient voor zorgtoeslag vormt de premie iedere maand een flinke kostenpost. De hoogte van de premie en het eigen risico hangt direct samen met het totale bedrag dat we in Nederland uitgeven aan de zorg. Daarom willen we de zorgkosten niet teveel laten stijgen. Dat is constant zoeken naar de juiste balans tussen goede zorg, redelijke prijzen en het voorkomen van wachtlijsten.

Er bestaat niet één goedkope en simpele oplossing. Als we de zorgpremie of het eigen risico afschaffen, moet het geld ergens anders vandaan komen. Terwijl we ook de belastingen niet willen verhogen of willen bezuinigen op belangrijke zaken als onderwijs, politie en de AOW.

We worden in Nederland steeds ouder en op medisch gebied is er steeds meer mogelijk. De zorgkosten stijgen dus en als we niets doen stijgt het eigen risico mee. De komende jaren gelasten we even een pauze in, door het eigen risico gelijk te houden. Op termijn willen we naar een eigen bijdrage per behandeling, in plaats van een eigen risico dat je ook kwijt kunt zijn aan één dure ingreep. Als je iedere keer zelf een klein beetje meebetaalt (met een jaarlijks maximum om bijvoorbeeld chronisch zieken te ontzien), loont het steeds om te kijken wat behandelingen eigenlijk kosten en leveren we allemaal een inspanning om de zorg in Nederland betaalbaar te houden. 

 


Bekijk hier de
Raad van Inspiratie en het programma voor 2021 van de 
Academie
Nieuwezorg
Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg

Vraag
hier de brochure AcademieNieuwezorg aan
 
Twitter
LinkedIn
Website
Email

Dit is een extra Nieuwsbericht van de
AcademieNieuwezorg
Postbus 55578, 1007 NB Amsterdam
‭(020) 845 40 18‬ - info@academienieuwezorg.nl

U kunt zich hier aanmelden voor de Dagelijkse Nieuwsbrief AcademieNieuwezorg

Hier kunt u zich hier afmelden van extra nieuwsberichtenThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TopSupport Strategie en Informatie B.V. · Roelof Hartplein 13 · Amsterdam, 1071 TS · Netherlands