Copy
Bekijk deze mail in uw browser.

Zorg is van levensbelang is voor onze samenleving. De tomeloze inzet van zorgverleners tijdens de eerste coronagolf voorkwam dat ziekenhuizen overvol raakten. Het publieke belang werd boven marktprincipes gezet. Alle partijen in de zorg konden in het belang van patiënten werken. 

Tegelijkertijd brengt de coronacrisis bestaande frustraties van zorgverleners sterker naar voren. Waar blijft de waardering voor zorgverleners na het applaus? Waarom kan er niet altijd worden samengewerkt tussen partijen in de zorg? En hoe kan het dat Nederland zo afhankelijk is van multinationals en andere landen voor beschermings- en geneesmiddelen?

Lees hier het hele Zorgplan voor de toekomst 

De coronacrisis markeert een keerpunt in de zorg. Dit is hét moment om onze mooie woorden over de zorg om te zetten in daden. Zorgverleners zijn het hart van de zorg. Het is de verantwoordelijkheid van de politiek om hen niet te laten verdrinken in een systeem van regels, verantwoording en bureaucratie, maar in staat te stellen om hun werk op een goede manier uit te voeren. In plaats van te focussen op korte termijn kostenbesparingen moet de overheid investeren in onze gezondheid en de crisis in de GGZ een halt toeroepen. De overheid moet ervoor zorgen dat patiënten de best mogelijke zorg krijgen door niet met elkaar te concurreren, maar in hun belang samen te werken.

Juist als ons land de grote uitdagingen waar de zorg voor staat het hoofd wil bieden is een systeem nodig waarin niet concurrentie maar samenwerking centraal staat. Alleen als we marktwerking in de zorg afschaffen kan de werkdruk en administratieve lasten voor zorgverleners echt verminderd worden. Alleen door intensief samen te werken in de regio kunnen de wachtlijsten in de GGZ slinken. Alleen door Europese en internationale samenwerking te versterken kan ons land zich beter voorbereiden op mogelijke nieuwe epidemieën en zo de impact op onze gezondheid en economie minimaliseren. Bekijk hier de
Raad van Inspiratie en het programma voor 2021 van de 
Academie
Nieuwezorg
Lees hier meer nieuwsberichten van de AcademieNieuwezorg

Vraag
hier de brochure AcademieNieuwezorg aan
 
Twitter
LinkedIn
Website
Email

Dit is een extra Nieuwsbericht van de
AcademieNieuwezorg
Postbus 55578, 1007 NB Amsterdam
‭(020) 845 40 18‬ - info@academienieuwezorg.nl

U kunt zich hier aanmelden voor de Dagelijkse Nieuwsbrief AcademieNieuwezorg

Hier kunt u zich hier afmelden van extra nieuwsberichtenThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TopSupport Strategie en Informatie B.V. · Roelof Hartplein 13 · Amsterdam, 1071 TS · Netherlands