Copy

Schaduw IT:
informatie die nét onder de radar blijft

We kennen ze allemaal wel, die handige online tools, zoals WeTransfer, Whatsapp, Mailchimp, Gmail, Google Drive en Dropbox. Snel even een groot bestand versturen via WeTransfer, of een datasheet met een collega delen via een online clouddienst. Handig, slim en efficiënt. Toch kunnen deze tools uw hotel in problemen brengen. Stelt u zich eens voor, dat de gedeelde datasheet bedrijfsgeheime informatie bevat, of dat in het WeTransferbestand persoonsgegevens staan… 

Het gebruik van bovengenoemde tools wordt ook wel “schaduw-IT” genoemd. Bij schaduw-IT maken werknemers gebruik van applicaties en tools die niet door u als werkgever zijn goedgekeurd en waarschijnlijk zelfs helemaal buiten uw beeld vallen. En iets wat niet in beeld is, kan ook niet worden gecontroleerd of geregistreerd. Bovendien draaien veel van deze apps en tools op buitenlandse servers, waardoor het gebruik onder “doorgifte naar derde-landen” valt. En daarvoor gelden AVG restricties. 

Voorkomen is beter dan een boete

Voorkom juridische risico’s en zorg voor afdoende beveiliging, met name op het gebied van schaduw-IT. Sinds de komst van de AVG-wetgeving heeft iedere organisatie de wettelijke verplichting om voldoende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen te treffen. En dat begint bij het in kaart brengen van alle beveiligingsrisico’s, zoals schaduw-IT. Wij hebben diverse tools en applicaties voor u beschikbaar om alle risico’s af te dekken. Denk aan onze veilige VSA FileCloud. 

Meer weten over schaduw-IT?

Bel: +31 (0) 592 53 00 54
Neem contact met ons op per e-mail >

Een betrouwbare cloudomgeving
staat of valt met veiligheid

Cloudplatforms als Dropbox of Google Drive hebben slechts beperkte veiligheids-mogelijkheden, waardoor zakelijk gebruik al snel extra risico’s met zich meebrengt. Bent u toe aan een écht veilig alternatief voor het opslaan, delen en synchroniseren van uw zakelijke bestanden? Kies dan voor onze veilige totaaloplossing:
VSA FileCloud, een 256-bits AES-versleutelde cloudomgeving.

VSA FileCloud is daarmee de ideale zakelijke oplossing voor het openen, delen en synchroniseren van bestanden op bestaande servers. Dat vindt ook Frans Verbeek, directeur van Diligence B.V., een organisatie die bedrijfsovernameprocessen binnen het MKB begeleidt. Verbeek was op zoek naar een betrouwbare en veilige datastore voor het opslaan en delen van bestanden. Bovendien zocht hij een veilig alternatief voor WeTransfer. Met FileCloud is dat doel volledig gerealiseerd en voldoet Diligence aan de AVG regels voor datastorage en -sharing.

Bent u benieuwd wat VSA FileCloud voor uw organisatie kan betekenen?

Bel: +31 (0) 592 53 00 54

Neem contact met ons op per e-mail >
 

Kies voor low-radiation wifi
en reduceer straling tot wel 90%

Sommige mensen zijn gevoelig voor bepaalde vormen van straling. Bij hen kan blootstelling aan bijvoorbeeld elektromagnetische straling voor klachten zorgen.

De aanleg van een nieuw of vervangend wifi-netwerk in uw hotel kan een mooi moment zijn om te kiezen voor een stralingsarm wifi netwerk. Daarmee beperkt u de hoeveelheid elektromagnetische straling en biedt u uw gasten tegelijk uitstekende wifi. Bij low-radiation wifi wordt het elektromagnetisch stralingsniveau tot wel 90% verlaagd. Desondanks is de netwerkstabiliteit identiek aan die van reguliere wifi. Ook de snelheden liggen op hetzelfde niveau.

Wenst u ook de straling te reduceren en wilt u meer informatie?


Bel: +31 (0) 592 53 00 54
Neem contact met mij op over low-radiation wifi >