Copy
Her er en oversikt over noe av det som har skjedd i uka som har gått:
 
  • Marius har forelest for helsepersonell i Stavanger i tre dager.
  • Tore og Maria har idag vært på Stortinget og diskutert utviklingen av eHelse-tjenester med Ingvild Kjerkhol (Ap) og rådgiver Marte Haabeth Grindaker.
  • Trude har vært på Otta og holdt fagdag for helsesøstre og jordmødre.
  • Sara og Maria har vært på innspillsmøte for folkehelsearbeid i kommunene hos Helsedirektoratet.
  • Vi har hatt besøk av Pion og en tilsvarende organisasjon fra Polen. Anne Julie tok imot delegasjonen og fortalte om situasjonen for SRHR i Norge vedr. blant annet tilgjengelighet til abort, testing for soi og tilgang på prevensjon. Representantene fra Polen kunne fortelle om at en av de mange innstrammingene som nylig er foreslått i Polen er å reseptbelegge kondomer. 

Sex og samfunn i media:

  • Marius har snakket om muligheten for penisfraktur i KK. 
  • Vi har vært med på å utvikle NRK P3s Sexamen som ble lansert denne uken. Sexamen er en online test med 30 spørsmål om sex. I tillegg er det utarbeidet filmer til alle spørsmålene, slik at alle kan bli sexperter! 

SRHR nasjonalt i media:

SRHR internasjonalt i media:

Annet

  • Sexual Rights Initiative har utarbeidet National Sexual Rights Law and Policy Database for å dokumentere og sammenligne lovgivning relatert til seksuelle rettigheter i land rundt i verden. Målet med databasen er å bidra til en styrking av respekt for, og oppfyllelse av, seksuelle rettigheter - både på nasjonalt, regionalt og internasjonalt nivå. 
  • Den 49. sesjonen av FNs Kommisjon for befolkning og utvikling (CPD) fant sted i New York denne uken. CPD er en oppfølging av den Internasjonale konferansen om befolkning og utvikling som fant sted i Kairo i 1994, og det var her begrepene seksuell og reproduktiv helse og reproduktive rettigheter for første gang ble inkludert i et fremforhandlet FN-dokument. Årets tema er "Strengthening the demographic evidence base for the post-2015 development agenda", hvor medlemslandene skal bli enige om hva som blir viktig i oppfølgingen av de bærekraftige utviklingsmålene. I Norges innlegg ble det blant annet lagt vekt på jenters og kvinners rett til utdanning, tilgang til helsetjenester og prevensjon, trygge aborter, omfattende seksualundervisning og rettigheter for LHBT. 
Copyright © Sex og samfunn 2016

E-postadresse:
post@sexogsamfunn.no

Vil du endre hvordan du mottar vårt nyhetsbrev?
Du kan oppdatere dine preferanser eller melde deg av listen


 


This email was sent to <<Epostadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sex og samfunn · Trondheimsveien 2 · Oslo, 0560 · Norway

Email Marketing Powered by MailChimp