Copy
Nieuwsbrief oktober 2016
Bekijk de webversie
In deze nieuwsbrief:
- Vriendencontactdag 2016
- Eerste Burencontactdag
- Actie 'Hart voor Elkaar'
- Uitbreiding inventaris informatiegebouw
- Co-creatie molenterrein
- Beursvloer Schijndel
- Pompoen- en sierkalebasdag 2016
- Opdracht aan SintLucas
- Informatiebordje bij monument

Vriendencontactdag 2016

Op zaterdag 5 november 2016 organiseert het stichtingsbestuur voor de Vrienden van de Koeveringse molen hun jaarlijkse Vriendencontactdag. Alle Vrienden hebben in september een uitnodiging ontvangen en konden zich voor deelname aan deze speciale dag aanmelden vóór 15 oktober 2016. Dit jaar is de animo wat groter dan het vorige jaar. Dat komt wellicht, omdat we tijdens de dag ook wat nieuws te vertellen hebben. Voor alle deelnemers zal er ook deze keer weer een extra presentje klaarstaan.

Ook nieuwsgierig geworden? Dan bent u helaas voor de deelname in dit jaar te laat... Maar nieuwe Vrienden zijn altijd welkom om zich in te schrijven via het formulier dat te downloaden is op onze website.

Onze Vrienden zullen dit jaar gastvrij worden ontvangen bij Brouwerij Sint-Servattumus. Deze Schijndelse brouwerij brouwt ook het 'Koeverings Molenbier' dat liefhebbers kunnen bestellen in kruikjes en flesjes.
Het belooft een interessante dag te worden, waarop de deelnemers naast de geplande rondleiding door de brouwerij als eerste op de hoogte zullen zijn van de huidige stand van zaken rondom de herbouw van hét icoon van Meierijstad: de Koeveringse molen.

Eerste Burencontactdag

Op 24 september 2016 was het landelijke Burendag. Ons bestuur heeft deze landelijke feestdag goed benut. Al onze buren op de Koevering ontvingen op deze dag een uitnodiging in de brievenbus voor een bijeenkomst in december, waarop ons bestuur onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers onze plannen en status van de herbouw zal presenteren.

Vanzelfsprekend zal het bestuur trachten om eventuele vragen te beantwoorden en is het vooral de bedoeling om het draagvlak bij onze directe buren van De Coevering, Molenweg en Koeveringsedijk te vergroten.

Actie 'Hart voor Elkaar'

Jaarlijks organiseert de Rabobank Hart van De Meierij voor bij de bank aangesloten organisaties de actie 'Hart voor Elkaar'. Dit jaar heeft Stichting Koeveringse molen zich ook weer als deelnemer aangemeld, net zoals 385 andere organisaties. Vanaf 1 november 2016 tot en met 13 november 2016 kan er gestemd worden op ons project, waardoor de stichting hoopt om dit jaar wederom een mooi bedrag gedoneerd te krijgen. 

Help ook mee met de realisatie van hét icoon van Meierijstad! Bent u lid van Rabobank Hart van De Meierij? Geef dan vanaf 1 november 2016 tenminste één of maxmaal twee van uw vijf stemmen aan Stichting Koeveringse molen via www.rabobank.nl/hvdm.

Alvast hartelijk bedankt voor uw stem!!!

Uitbreiding inventaris informatiegebouw

Rabobank Hart van De Meierij willen wij hartelijk bedanken voor het folderrek dat zomaar beschikbaar werd gesteld! Op 1 augustus 2016 postte de lokale Rabobank een tweet, waarop Stichting Koeveringse molen vrijwel direct met een andere tweet reageerde. Voorwaarde was wel dat het naar een stichting of vereniging moest gaan die lid is van Rabobank Hart van De Meierij.

Samen met CEC Mariëndael uit Sint-Oedenrode werd de stichting door middel van loting ineens de eigenaar van één van de twee fraaie en degelijke folderrekken die de Rabobank kon missen. Een fantastisch gebaar, waarvan niet alleen het bestuur van de stichting heel enthousiast werd, maar ook iets wat uiteindelijk ten goede zal komen aan de hele samenleving van Meierijstad... Immers de Koeveringse molen is het 'stadsicoon' van ons allemaal.

Het folderrek krijgt straks een plaatsje in het toekomstige infocentrum op het gepachte molenterrein aan de Koeveringsedijk... Met deze acties komt de molen er zeker!!! Dankjewel Rabobank!!!
(foto: Rabobank Hart van De Meierij)
Een paar dagen daarna ontvingen wij bericht dat de Rabobank ook nog twee bureaus met bijpassende bureaustoelen en kastjes kon missen. Ook dit hebben onze vrijwilligers enthousiast in ontvangst genomen. Dankjewel!!!

Tijdens de Beursvloer Schijndel had de stichting goede matches gemaakt met een aantal aanbieders. Één van deze matches werd gemaakt met het bedrijf Thicor Services. Dit bedrijf heeft twee mooie kantinetafels aan de stichting gedoneerd voor de tegenprestatie dat zij mogen deelnemen aan ons Vrienden- en sponsorprogramma.

Alle partijen bedankt voor jullie hartverwarmende steun aan de stichting!!! 

Co-creatie molenterrein

Bent u creatief? Zit u boordevol nieuwe/goede ideeën? Heeft u ruimtelijk inzicht? Dan hebben wij een prima uitdaging voor u. Bezoek onze website, ga naar 'Ons molenterrein' en ontwerp het toekomstige molenterrein van de Koeveringse molen.

Zo maken wij samen met de inwoners en toekomstige gebruikers hét icoon van Gemeente Meierijstad van en voor iedereen uit de nieuwe gemeente. Dat is een mooi voorbeeld van co-creatie...

Alvast heel veel inspiratie en creativiteit toegewenst!

Beursvloer Schijndel

Onze deelname aan Beursvloer Schijndel op 11 oktober 2016 heeft onze stichting een aantal mooie deals en nieuwe partners opgeleverd. Complimenten aan de organisatie en de locatie!

Wij houden graag iedereen op de hoogte van de deals die we hebben gesloten. Bedankt voor deze goed georganiseerde middag! En veel dank aan onze aanbieders: het Elde College, de Heemkundekring Schijndel en Thicor Services, waarbij de laatste inmiddels onze match al heeft afgerond: twee mooie kantinetafels in ruil voor een Vriend- en sponsorprogramma van de Koeveringse molen.

Heel graag tot volgend jaar op Beursvloer Meierijstad!

Pompoen- en sierkalebasdag 2016 

Op zondag 2 oktober 2016 vond de jaarlijkse Pompoen- en sierkalebasdag plaats bij Winery & Herbs in Schijndel. Op deze dag wordt de oogst gevierd van de vele pompoenen en sierkalebassen. Veel lokale en regionale standhouders zijn op deze dag aanwezig met producten, diensten en activiteiten uit de streek.

Ook Stichting Koeveringse molen is een vaste gast op deze dag, waarbij bezoekers door onze vrijwilligers op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom het herbouwproject. De stand trok veel belangstelling en wij hebben een mooi aantal nieuwe Vrienden mogen noteren en Koeverdingen verkocht. De opbrengst gaat rechtstreeks naar de spaarrekening van de stichting, bestemd voor de herbouw.

Opdracht aan SintLucas

Een afvaardiging van ons bestuur heeft leerlingen van SintLucas uit Boxtel de opdracht gegeven om het verhaal achter de Koeveringse molen te visualiseren, oftewel wat aantrekkelijker in beeld te brengen. Wat de creatie nog precies gaat worden, laten wij nog even als een verrassing. De eerste gesprekken hebben inmiddels plaatsgevonden en de eerste briefing is een feit.

Onder leiding van praktijkdocent Paul Ackermans werken de volgende leerlingen mee aan de opdracht: Mitchell van Eijk, Bodi Schuwer, Max van der Stokker, Sjoerd Vlessert, Toan Ta Trong en Koen Stijnen. Namens ons bestuur is Patrick van der Heijden, tevens oud-nestor van SintLucas, hun vaste aanspreekpunt.

De deadline voor de presentatie van de eindproducten, zoals een presentatie, hand-out en folder, ligt op 15 december 2016. Het bestuur wenst de leerlingen succes en veel leerplezier tijdens de uitvoering van hun opdracht.

Informatiebordje bij monument

Terwijl het grote publiek op de Vlagheide zich op 17 september 2016 concentreerde bij de onthulling van het speelmonument B.85 Schijndel, ontdekten onze bestuursleden dat het informatiebordje aan het monument van de Koeveringse molen voor de zoveelste keer was vernield. Jammer hè? Blijkbaar moet alles tegenwoordig 'hufterproof' gemonteerd worden...

Het wordt tijd dat wij zo snel mogelijk met de bouw beginnen en het monument een eervolle andere bestemming op het molenterrein krijgt.

Overigens schrikken wij ook regelmatig van het zwerfafval rondom het monument. Hiervan hebben wij geen foto's durven te nemen...

Bedankt voor uw aandacht!

Met deze nieuwsbrief verwacht Stichting Koeveringse molen u op de hoogte te hebben gebracht van het laatste nieuws, ontwikkelingen, feiten en bijzonderheden rondom de herbouw van onze molen. Om het herbouwproject te kunnen voortzetten is er nog veel geld, inzet en steun nodig van onze vrijwilligers, onze vrienden, onze sponsors en van iedereen met een goed hart voor de Koeveringse molen. Samen zorgen wij ervoor dat 'onze' Koeveringse molen in de nabije toekomst weer kan draaien als hét icoon van Meierijstad! Ook uw steun is keihard nodig en daarom van harte welkom!

Meld u aan als vrijwilliger, vriend of sponsor via de formulieren op onze website of stuur ons gerust een berichtje via info@koeveringsemolen.nl, indien u de herbouwplannen wilt ondersteunen.
Stichting Koeveringse molen is actief lid van:
Coöperatie Het Groene Woud   en   Vereniging Vlagheide
Met veel dank aan onze sponsors:
Uw logo hier? Word ook sponsor van de Koeveringse molen!
Copyright © 2016 Stichting Koeveringse molen, Alle rechten voorbehouden.