Copy
Tip: print uit voor op je koelkast
19 February 2017     -      #0059

Scrambled Pancakes

Ok, dus het gaat niet altijd zoals ik heb bedacht in mijn keuken. Afgelopen weekend had ik trek in pannenkoeken en wilde ik iets nieuws uitproberen. Chocolade, banaan en havermout, can’t go wrong huh? Dat zou je zeggen ja, maar zoals altijd had ik weinig geduld, waardoor ik teveel beslag in één keer in de pan deed en de pannenkoek niet wilde stollen. Zo ontstonden deze scrambled pancakes. Enjoy!

2 personen15 min. Vegetarisch, lactosevrij, suikervrij
Ingredienten
2 eieren
1 rijpe banaan
2 el havermeel
1 el cacao
1 tl bakpoeder
Snufje zout
Kokos- /olijfolie
 
Topping:
Frambozen/blauwe bessen/granaatappelpitjes
Kokosrasp
Cashewnootjes
Honing/rijststroop
Keukenspullen
Keukenmachine, blender of handmixer
Koekenpan

Trouwens
Mocht je ervoor kiezen om good old fashioned pannenkoeken te bakken (geen rare keuze natuurlijk), flip dan bij stap 3 je pannenkoek als de onderkant goed gestold is en bak nog even op de andere kant.
  1. Klop de eieren met een snufje zout luchtig. Mix de banaan, de cacao en de havermeel in de keukenmachine/blender of in een grote kom met een handmixer. Voeg de eieren en het bakpoeder toe en mix tot een mooi geheel.

2. Verwarm 1 tl kokos- of olijfolie in de koekenpan en laat goed warm worden. Giet wat beslag in je pan, afhankelijk van hoe groot je pan is. 

3. Na een paar minuten stolt de onderkant van je pannenkoek. Hak dan met een spatel tot stukjes, zodat het gestolde gedeelte loskomt van de bodem en het nog vloeibare mengsel kan stollen. Roer goed door elkaar, net als scrambled eggs.

4. Herhaal deze stappen voor de rest van je beslag en daarna is het tijd om te genieten: schep de scrambled pancakes op een bordje en garneer met jouw favorites. Eet smakelijk!
 

Deel dit met je vrienden:

Share
Tweet
Pin
Recept Doorsturen
made with byfoodsel.nl

Copyright © 2015 Foodsel, All rights reserved.

Je ontvangt deze email omdat je jezelf hebt aangemeld op byfoodsel.nl.

info@byfoodsel.nl    |    Bekijk de webversie    |    Beheer inschrijving    |    Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp