Copy
Tip: print uit voor op je koelkast
06 September 2017     -      #0072

Build your bowl!

Ik denk wel is hoe chill zou het zijn, als ik -de vrouwelijke versie van- Jamie Oliver zou zijn. Dan hoef ik namelijk niet zelf al die uien tot tranen aan toe te snipperen, staat er altijd magischerwijs al een versie van het gerecht dat ik wil maken klaar in de koelkast ('I already made this dish yesterday') en mag ik voor mijn werk heel de dag lekkere maaltjes maken en lachen naar het vogeltje.

Maar goed, I ain't Jamie, dus voor dit makkelijke receptje heb ik zelf mijn groentjes gesneden, zo erg is dat ook weer niet. Verder hoef je alleen de quinoa te koken, de rest kun je er lekker meteen bij serveren. Eet smakelijk!
 

3 personen15 min.Vegan, glutenvrij
Ingredienten
275 gram quinoa
2 avocado's 
1 bosje radijsjes 
1 grote mango 
1 komkommer
1 blik kikkererwten (uitgelekt) 
1 handje munt 
Sesamzaadjes

Voor de marinade:
2 el chilisaus
2 el sojasaus (evt. glutenvrij)
1 el sesamolie
1/2 limoen (sap)
Trek in vlees?
Gebruik de marinde (zie links) niet voor over je bowl, maar voor 250 gram kipfilet. Voeg daar 3 eetlepels havermout aan toe, laat een halfuurtje in de marinade staan en bak dan op hoog vuur in de pan. Serveer tegelijk met de groente in je bowl (die dan natuurlijk niet meer vegan is).
 
  1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Wanneer de quinoa opstaat, kun je de avocado in reepje snijden, de mango in blokjes, de radijsjes in plakjes en de komkommer schillen en met een kaasschaaf in linten schaven. 

2. Build your bowl: begin met de quinoa en leg daar de komkommer, kikkererwten, mango, radijsjes en avocado omheen.

3. Doe de ingrediënten van de dressing in een bakje, roer goed door elkaar en schenk over je bowl. Serveer met wat munt, sesamzaadjes en eventueel extra limoen naar smaak. Enjoy!
 

Deel dit met je vrienden:

Share
Tweet
Pin
Recept Doorsturen
made with byfoodsel.nl

Copyright © 2015 Foodsel, All rights reserved.

Je ontvangt deze email omdat je jezelf hebt aangemeld op byfoodsel.nl.

info@byfoodsel.nl    |    Bekijk de webversie    |    Beheer inschrijving    |    Uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp