Copy
PRESSEMEDDELELSE
Se denne email i din browser
Del
Tweet
Send

FORENINGEN FAR PÅ HARVARD
Foreningen Far besøger Harvard for at tale om status på fædrebarsel i Danmark og præsenterer ny 2017 data. Fædrebarsel er den bedste rejse i livet og en rejse der varer hele livet for far, mor og børn.

Deltag her
Foreningen Far anbefaler de danske politikere at udvide fars 14 dages øremærkede barsel til 2 måneder af forældrekvoten og give 2 måneder ekstra.

EU-Kommissionen har anbefalet min. 4 måneders øremærke barselsorlov på mindst sygedagpenge niveau til hver af de nybagte forældre i hele Europa. Det skaber en bedre og mere fleksibel hverdag, giver mændene bedre muligheder i familielivet og kvinder bedre muligheder i arbejdslivet foruden at virksomhederne oplever et højere kompetenceniveau. Hertil kommer en bedre folkesundhed og lavere socialudgifter for samfundet.

For de fleste mennesker er børnene det vigtigste i livet og Foreningen Far oplever ofte, at befolkningen er foran lovgivningen, når det handler om børns kærlighed, omsorg og tryghed i livet samt fælles forældreskab. Grunden til udvidelsen til 12 måneders barselsorlov i Danmark var i sin tid, at barnet skulle opleve orlov med begge forældre og perioden kan anvendes til barnet fylder 9 år. Danmark er markant bagud i Norden i forhold til fædrebarsel.

Tid for barnet med begge forældre er det som giver godt forældreskab effekt og de internationale forskere i børns sundhed er enige om, at fælles forældreskab er en succes og bedst for barnet fra livets start.  
  
Links:
Om Foreningen Far
Danmarks største organisation for børn og fædre samt en af verdens ældste fædre organisationer grundlagt i 1977.

Foreningen Far har landsdækkende rådgivningscentre for forældre af begge køn, bedsteforældre og pårørende. Foreningen Far rådgiver om børns sundhed, faderskab, barsel, aktiviteter, erfaringer, familie lovgivning, samlivsophør og ligestilling i Danmark og Internationalt. Vores arbejde udføres frivilligt og gratis.

Foreningen Far er en af de mest erfarne børneorganisationer i Danmark, men modtager stort set ingen offentlige tilskud. Støt os derfor gerne med medlemskab eller MobilePay 91375220.

Pressekontakt
presse@foreningenfar.dk
 
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2017 Foreningen Far, Alle rettigheder reserveret.

Vil du ændre hvordan du modtager disse emails?
Du kan opdaterer dine præferencer og afmelde dig listen

Email Marketing Powered by Mailchimp