Copy
PRESSEMEDDELELSE
Se denne email i din browser
Deltag i undersøgelsen

FÆDREBARSEL 2017 - DEL GERNE!

Foreningen Far gennemfører aktuelt en forældreundersøgelse 2017 om fædrebarsel. Det tager ca. 5 min. at deltage og hele familien kan deltage.
 
- Hvad er det bedste ved fædrebarsel?
- Hvor meget fædrebarsel havde far?
- Hvad var årsag til længden?
- Hvordan blev det finansieret?
- Ved du at orloven kan bruges til barnet fylder 9?
- Oplever du at begge forældre får digital post?
- Hvilken barselsmodel er bedst for Danmark?
 
Besvarelserne er anonyme og forventes præsenteret for Folketingets politikere, offentlige ledere og medierne af Foreningen Far, ligesom data, viden og erfaringer stilles til rådighed for forskning i børns sundhed og det moderne familieliv.

Deltagelsen og link til forældreundersøgelsen må meget gerne deles af forældre, forældregrupper, på arbejdspladsen, kommunerne og i medierne. 

De første resultater af forældreundersøgelsen viser at det bedste ved fædrebarsel er kærligheden og tilknytningen til barnet fra livets start, at far afholder optil 9-12 måneders fædrebarsel og at 70% mener at far gerne vil have mere barsel, hvis muligheden er tilstede. De største udfordringer fremstår som rettigheder og økonomi. Det oplyses at al fædrebarsel ikke registreres af det offentlige, da f.eks. 20% oplyser at far selv betaler. De fleste er ikke klar over orlovsperioden kan afholdes til barnet fylder 9 år og 80% oplever ikke at begge forældre modtager samme digitale post.   

Forskning

Den nyeste nordiske og amerikanske forskning i børns sundhed viser at lige tid med far og mor er bedst for barnet. Det gælder også helt små børn. 

Forskere og eksperter mener at gode forhold mellem forældre og børn er et vigtigt tema for andre end forældrene selv. Det kan forebygge sundhedsproblemer blandt børn og forældre senere i livet, skaber bedre samarbejde i familierne med gladere børn og er derfor et vigtigt tema for samfundet som helhed.

Hvad mener du og dine venner / kollegaer?

DEL GERNE LINK TIL FORÆLDREUNDERSØGELSEN 2017 OM FÆDREBARSEL I DIT NETVÆRK https://da.surveymonkey.com/r/Farbarsel

Rigtig god påske,
Foreningen Far
Relevante links

Om Foreningen Far

Landsformandens beretning 2017

Europarådets resolution
Foreningen Far er Danmarks største organisation for børn og fædre samt en af verdens ældste fædre organisationer grundlagt i 1977.

Foreningen Far deltager aktivt i debatten på familie området og tilbyder gratis rådgivning om faderskab, barsel, aktiviteter, digital post, ligestilling, samlivsophør og familie jura i det moderne familieliv.

Forældre, bedsteforældre og pårørende af begge køn er velkommen hos Foreningen Far. Vores arbejde udføres frivilligt og gratis med fokus på barnet og hele familien.

Pressehenvendelser:
presse@foreningenfar.dk
Mobil 26229730
Twitter
Facebook
Hjemmeside
Copyright © 2017 Foreningen Far, Alle rettigheder reserveret.

Vil du ændre hvordan du modtager disse emails?
Du kan opdatere dine præferencer eller afmelde dig listen

Email Marketing Powered by Mailchimp