Copy
NOVO Advocaten Nieuwsbrief Januari 2017Met trots stellen wij graag onze nieuwe aanwinst voor!
Rez Gaff is deze maand bij ons begonnen als juridisch medewerker!
Een ontzettende slimme en spontane meid die bij NOVO Advocaten de kneepjes van het vak komt leren én ons werk uit handen neemt!

De afgelopen maand heeft ze zich al vol gestort in de kennisdeling. Hieronder treffen jullie dan ook een aantal van haar bijdragen aan.


Naast onze geweldige aanwinst zijn we ook gestart met een nieuw platform, namelijk 
OndernemersStart.nl biedt de startende én gevorderde ondernemer een platform van - onafhankelijk van elkaar samenwerkende – adviseurs. Samen bieden wij het gehele scala van kennis aan waar de ondernemer behoefte aan heeft. Of het nu gaat om financiële, juridische, administratieve of verzekeringstechnische zaken, via OndernemersStart.nl zijn de juiste adviseurs met elkaar verbonden voor de vragen en behoeften van de ondernemer.

Ons eerste starterscafé zal aanstaande donderdag 2 februari om 19.30 uur plaatsvinden bij
Oncle Jean te Breda. Deelname is gratis, maar aanmelding wordt op prijs gesteld.


 
We wensen jullie veel leesplezier en wijsheid toe en wellicht zien we u aanstaande donderdag in Oncle Jean in Breda!

Hartelijke groet,

Femke, Aranka en Rez 
Bedrijfsrecherche inschakelen is inbreuk op privacy!
Een forse “straf” voor werkgever die een bedrijfsrecherchebureau had ingeschakeld om tot een ontslag van haar werknemer te kunnen komen. De rechter veroordeelde hem tot het betalen van een ontslagvergoeding van € 93.000.
Lees meer...
Wat als een werknemer niet een verzoek tot vernietiging van een ontslag op staande voet indient?
Werknemer wordt op staande voet ontslagen en laat na om een verzoek tot vernietiging van het ontslag op staande voet in te dienen bij de werkgever. Wat is het gevolg hiervan?
Lees meer...
Valt een sociaal plan onder de regeling vervroegd uittreden?
Het Hof doet uitspraak over de vraag of een sociaal plan dat is vastgesteld door werkgever kan worden gekwalificeerd als vervroegd uittreden.
Lees meer...

LEGAL SCAN
 
Door de Legal Scan ontstaat er direct inzicht in wat goed gaat binnen de organisatie en waar de risicofactoren liggen op het gebied van arbeidsrecht.

Wilt u gratis en vrijblijvend een Legal Scan? Neem
dan contact met ons op voor een afspraak. Uiteraard kunt u ons ook bellen voor een afspraak op 076-2056040.
Onze nieuwste Youtube filmpje gemaakt door onze nieuwe aanwinst Rez zal een dezer dagen op ons kanaal verschijnen!
 

TIP VAN DE MAAND

Deskundigenoordeel UWV

Zodra een werknemer arbeidsongeschikt dient de Wet Verbetering Poortwachter in acht te worden genomen.
Het komt weleens voor dat óf werknemer óf werkgever het niet eens is met de adviezen en conclusies die een arbodienst trekt of hoe de re-integratie verloopt.
Voor beide partijen is het dan mogelijk om een second opinion aan te vragen bij het UWV; ook wel bekend als het deskundigenoordeel.
Let wel op! Het is van belang dat de vraag die aan de deskundige van het UWV wordt gesteld zorgvuldig wordt geformuleerd.

Je kunt uiteraard ook een deskundigenoordeel aanvragen als je "gewoon" wilt weten of de re-integratie goed verloopt. Altijd prettig om zo een loonsanctie van het UWV te voorkomen!


Voor ondersteuning en advies kunt u uiteraard bij ons terecht. Mail ons of bel ons op 076-2056040.
Strafrechtelijke veroordeling is ernstig verwijtbaar handelen van werknemer!
KLM heeft onlangs de rechtbank in Haarlem verzocht de arbeidsovereenkomst met werknemer te ontbinden naar aanleiding van de strafrechtelijke vervolging van die werknemer.
Lees meer...

Meer nieuwsberichten lezen?
We plaatsen wekelijks nieuwe berichten op onze website en delen ze via onze social media kanalen; Linkedin, Twitter & Facebook!


 
Verstoorde arbeidsverhouding te wijten aan werkgeefster: reden voor ontbinding
Werkgeefster verstoort zelf de arbeidsverhouding met werkneemster. In plaats van objectief te blijven, gaat zij mee in de subjectieve beleving van de ondergeschikten van werkneemster. Werkgeefster maakt dit nog erger door werkneemster de toegang tot de werkvloer te ontzeggen en haar re-integratie te frustreren. Anders dan de kantonrechter oordeelt, acht het hof het feit dat de ontstane verstoorde arbeidsverhouding te wijten is aan werkgeefster geen reden om het ontbindingsverzoek af te wijzen. Werkgeefster moet een een billijke vergoeding van € 20.000,- betalen aan werkneemster.
Lees meer...
Studiekostenbeding, mag dat?
Wanneer mag je een studiekostenbeding overeenkomen en in welke gevallen mag je als werkgever deze kosten terugvorderen van je werknemer?
Lees meer...

Het NOVO HR telefoonabonnement!

Heeft u ook met enige regelmaat een juridische vraag, maar durft u niet zomaar de telefoon op te pakken uit angst voor de kosten? Dan is het NOVO HR telefoonabonnement iets voor u. Al vanaf € 300 per jaar kunt u onbeperkt bellen naar een van onze specialisten en al uw juridische vragen op het gebied van arbeidsrecht stellen. Wilt u meer weten? Kijk hier voor meer informatie.

Ook kan u contact met ons opnemen via de mail of bel naar 076-2056040.
Copyright © 2017 NOVO Advocaten, All rights reserved.Princenhagelaan 1 B4
4813 DA BREDA
076-2056040
info@novo-advocaten.nl
 


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
NOVO Advocaten · Princenhagelaan 1 B4 · Breda, Nb 4813DA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp