Copy
Share
Share
Tweet
Forward
NOVO Advocaten Nieuwsbrief April 2019

Het is weer tijd voor de maandelijkse update van NOVO Advocaten.
Vorige maand spraken we kort over de laatste ontwikkeling op het gebied van slapende dienstverbanden. Inmiddels heeft een kantonrechter prejudiciële vragen aan de Hoge Raad gesteld.
De kantonrechter wenst te weten of een werkgever een redelijk voorstel van een werknemer tot het beeindigen van het slapend dienstverband zou moeten accepteren en zo ja, onder welke voorwaarden.
We zullen even moeten wachten op de antwoorden van de Hoge Raad, maar zodra we meer weten kunt u dat hier lezen. 
 

Uiteraard is er veel meer te vertellen: hieronder treft u een overzicht aan van onze overige nieuwsberichten van de afgelopen maand en ook een vertrouwd NOVO YouTube filmpje. Deze keer van Maaike.
Heeft u een onderwerp of vraag die u graag besproken ziet? Laat het ons weten!

We wensen u veel lees- en kijkplezier en graag tot volgende maand.


Hartelijke groet,

Femke, Aranka, Lawrence, Maaike, Maarten en Rez


 
Het nulurencontract en het rechtsvermoeden van de arbeidsomvang
Een nulurencontract houdt in dat een werknemer niet het recht heeft om opgeroepen te worden tenzij er een structuur is ontstaan in de hoeveelheid uren die zij maakt. Deze structuur in het aantal uren dat de werknemer feitelijk werkt, wordt het rechtsvermoeden van de arbeidsomvang genoemd. De werknemer wordt zo beschermd bij arbeidscontracten die zijn aangegaan zonder een duidelijke omvang van het aantal arbeidsuren.
Lees hier meer...
It’s not me, it’s you: ernstig verwijtbaar handelen
Het ontslag van de creatief directeur van Talpa wordt breed uitgemeten in de media. Een miljoenenvergoeding voor de creatief directeur. Maar wat ging er arbeidsrechtelijk aan vooraf en hoe is de rechter tot deze uitspraak gekomen?
Lees hier meer...

Het NOVO HR telefoonabonnement!

Heeft u ook met enige regelmaat een juridische vraag, maar durft u niet zomaar de telefoon op te pakken uit angst voor de kosten? Dan is het NOVO HR telefoonabonnement iets voor u. Al vanaf € 300 per jaar kunt u onbeperkt bellen naar een van onze specialisten en al uw juridische vragen op het gebied van arbeidsrecht stellen. Wilt u meer weten? Kijk hier voor meer informatie.

Ook kan u contact met ons opnemen via de mail of bel naar 076-2056040.
De transitievergoeding:
de wijzigingen
Hier vind je ons nieuwste Youtubefilmpje, dit keer over "De transitievergoeding:
de wijzigingen".

NIEUWS VAN DE MAAND
Uitbreiding kraamverlof

 
In november 2018 vertelde we al over WIEG.
Het Europees Parlement heeft echter haar eigen gedachte hierbij en begin april zijn in de plenaire vergadering nieuwe regels over vaderschapsverlof en niet-overdraagbaar ouderschapsverlof goedgekeurd om een betere work-life balance te kunnen realiseren.

Zo zal het vaderschapsverlof minimaal 10 dagen moeten bedragen en betaald moeten zijn. Maar dat niet alleen. Werknemers zouden minimaal 5 dagen zorgverlof per jaar aangeboden moeten krijgen en 2 maanden niet-overdraagbaar en betaald ouderschapsverlof moeten krijgen.
De lidstaten van de EU zullen binnen ongeveer 3 jaar na bekendmaking in het Publicatieblad van de EU aan deze regels voldoen.


Wilt u meer weten over deze maatregelen of een ander onderwerp? Mail ons of bel ons op 076-2056040.

Bent u startende of gevorderde ondernemer? NOVO Advocaten is één van de onafhankelijk van elkaar samenwerkende adviseurs van OndernemersStart.nl die u kan helpen. Wilt u meer weten? Kijk dan op de website.

Meer nieuwsberichten lezen?
We plaatsen wekelijks nieuwe berichten op onze website en delen ze via onze social media kanalen; Linkedin, Twitter & Facebook!


 
Gestolen eigendommen tijdens werktijd
Wat als je persoonlijke eigendommen verliest tijdens werktijd? Kun je je werkgever aansprakelijk stellen en valt dit onder hét bedrijfsongevallenartikel: artikel 7:658 Burgerlijk Wetboek (BW)?
Lees hier meer...
Ernstig verwijtbaar handelen maar geen billijke vergoeding?
Onlangs heeft een werknemer een kantonrechter verzocht de arbeidsovereenkomst te ontbinden. Werknemer ontving namelijk vanaf mei 2017 geen, dan wel te laat zijn salaris en vakantiegeld. Ondanks de sommatiebrieven die werknemer stuurde, waarin hij aanspraak maakte op de betaling van zijn salaris, betaalde werkgever nog steeds niet, dan wel niet op tijd. Werknemer is uiteindelijk een kort geding gestart en werkgever is in december 2018 veroordeeld tot betaling van het salaris tot en met oktober 2018. Betaling volgde echter niet. Zodoende heeft de werknemer de kantonrechter verzocht de arbeidsovereenkomst te ontbinden en heeft daarbij (naast de loondoorbetaling) tevens verzocht werkgever te veroordelen tot betaling van de transitievergoeding én een billijke vergoeding.
Lees hier meer...

LEGAL SCAN
 
Door de Legal Scan ontstaat er direct inzicht in wat goed gaat binnen de organisatie en waar de risicofactoren liggen op het gebied van arbeidsrecht.

Wilt u gratis en vrijblijvend een Legal Scan? Neem
dan contact met ons op voor een afspraak. Uiteraard kunt u ons ook bellen voor een afspraak op 076-2056040.
Copyright © 2019 NOVO Advocaten, All rights reserved.Princenhagelaan 1 B4
4813 DA BREDA
076-2056040
info@novo-advocaten.nl
 

Disclaimer
NOVO Advocaten is zeer zorgvuldig als het gaat om het geven van actuele en betrouwbare informatie aan de bezoekers van de website en de lezers van haar nieuwsbrief. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd actueel, foutloos en volledig zal zijn. Om die reden kunt u aan de informatie op de website alsmede de inhoud van de nieuwsbrief geen rechten ontlenen. NOVO Advocaten aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
NOVO Advocaten · Princenhagelaan 1 B4 · Breda, Nb 4813DA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp