Copy
Nieuwsbrief Platform Geletterdheid Verhogen
In deze maandelijkse nieuwsbrief vind je informatie over de voortgang van het Plan Geletterdheid Verhogen én over geletterdheid in Vlaanderen. We houden je ook op de hoogte over de acties van onze partners.
Heb je interessant (geletterdheids)nieuws voor deze nieuwsbrief? Mail dan je input naar glen.fobelets@vocvo.be. Vergeet ook niet om onze Facebookpagina te liken. Veel leesplezier!

Geletterdheid op de Vocvo-trefdag

 

Op vrijdag 20 mei organiseert Vocvo zijn tweejaarlijkse trefdag in De Factorij in Schaarbeek. Het is een trefdag voor de hele sector van het volwassenenonderwijs. Op de trefdag tonen CBE's, CVO's, partners en onderzoekers tijdens presentaties en workshops aan elkaar waar ze in uitblinken en waar ze fier op zijn. Ook geletterdheid komt aan bod in drie sessies:


Lees meer

Schrijf je in voor het informatiemoment 'Geletterdheidsmodules in CVO'

 

Vocvo organiseert i.s.m. de pedagogische begeleidingsdiensten een informatiemoment over het inzetten van de geletterdheidsmodules Nederlands en leren leren. We kaderen geletterdheidsmodules als instrument voor een geletterdheidsbeleid. Daarnaast gaan we ook in op praktische en organisatorische kwesties.

Het informatiemoment vindt plaats op donderdagnamiddag 12 mei in het Huis van het Nederlands Brussel. Inschrijven kan nog t.e.m. 8 mei. Schrijf je dus snel in!

Lees meer

Basiseducatie en armoedesector
werken samen aan leerkansen

Samen met Welzijnsschakels en het Netwerk tegen Armoede zette Basiseducatie de projecten 'Leerkansen' op. Ben je benieuwd naar deze vruchtbare samenwerking? Bekijk dan enkele getuigenissen in dit YouTube-filmpje.
 
Lees meer

Draaiboek over samenwerken


Organisaties werken met elkaar samen. Onderzoek toont aan dat dit alleen maar toeneemt. Samenwerken biedt immers veel voordelen. Maar samenwerken vraagt toch ook wel wat inspanning. Deze nota van An Bistmans en Katrien Heylen geeft inzicht in het opzetten en het onderhouden van samenwerkingen. Het draaiboek is in de eerste plaats bestemd voor centra voor basiseducatie, verenigingen waar armen het woord nemen en welzijnsschakels, maar kan ook ruimer gebruikt worden.

Lees meer

Onderschrijf de whitepaper
'e-Inclusie in Vlaanderen'


Het Vlaams kenniscentrum Mediawijsheid publiceerde onlangs de whitepaper 'e-Inclusie in Vlaanderen: een toekomstvisie'. Wil je er meer over weten? Lees dan hier de whitepaper. Wil je als organisatie de whitepaper onderschrijven? Vul dan dit formulier in. Dat kan nog tot en met 30 mei.

Ilse Mariën (iMinds SMIT, VUB) geeft ook een workshop op de Vocvo-trefdag van 20 mei: e-inclusie in het volwassenenonderwijs. Interesse? Schrijf je dan hier snel in!

Lees meer

Studiedag - (Samen) lezen in de gevangenis

 

Op 20 mei organiseert De Rode Antraciet i.s.m. Iedereen Leest en Het Lezerscollectief een studiedag over de werking en het belang van het gevangenisbibliotheekwerk in Vlaanderen en Brussel.

Een gevangenisbibliotheek geeft gedetineerden toegang tot een brede waaier van boeken. Voor gedetineerden is goede en actuele informatie onontbeerlijk, ter voorbereiding van hun re-integratie in de samenleving. Maar ook romans, verhalen en poëzie kunnen van grote betekenis zijn.

Lees meer

ESF-oproep voor armoedeprojecten

 

Met de oproep Armoede richt ESF Vlaanderen zich naar organisaties in Vlaanderen die expertise hebben in het begeleiden van personen in armoede naar werk of opleiding. De finale doelgroep van de oproep zijn beroepsactieve personen uit huishoudens met een zeer lage werkintensiteit. Het doel is om geïntegreerde trajecten op te zetten naar werk of opleiding met uitgebreide mogelijkheden voor een multidisciplinaire aanpak. Organisaties mogen zelf een methodiek voorstellen. Dien je projectvoorstel ten laatste op 13 mei in.

Lees meer

Plan Geletterdheid Verhogen
Website
Facebook
Blog
Deel op Facebook
Tweet
Deel op LinkedIn
Stuur via email
© 2016 Vocvo vzw. Alle rechten voorbehouden.

Je kan je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vocvo vzw (Vlaams ondersteuningscentrum voor het volwassenenonderwijs) · Kardinaal Mercierplein 1 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp