Copy

Knowlegde | Skills | Confidence

  • Act of Change 2019 is gestart!
  • Supervisie; hoe breng jij het geleerde in de praktijk
  • 3 tips om je talent te ontwikkelen
  • Wij komen graag met je in contact!

Act of Change 2019

29 april, 8:45 uur. Wij rijden met 18 jongeren in de bus naar Limmen. Daarnaast houdt 1 jongere Eurdice gezelschap in auto en 1 jongere wacht ons op in Limmen. In de bus is de herkenbare stilte. Anders is dat Rachel er opgewonden bij loopt, omdat de groep compleet is en de bus op tijd kon vertrekken.

Bij aankomst in Limmen werden wij opgewacht door Louise, Remco, Bart en Tom. Voor Eurdice en mij was er een gevoel van thuiskomen bij NTI NLP in Limmen. De dagen die volgenden waren super! Er was een gezellig en leergierige sfeer. Deze groep omschrijven wij als FANATIEK. Tijdens spelletjes was er niemand die wilde verliezen. Als het om leren ging was dezelfde energie te voelen, door de vragen die werden gesteld. Tijdens de pauze zagen wij regelmatig jongeren nog oefeningen afronden en met elkaar na bespreken. Wij zijn meer dan trots!

De komende weken gaan wij verder met de supervisie bijenkomsten. 

Supervisie

Supervisie (coaching) is een onderdeel van het nazorgtraject van Act of Change. “Hoe om te gaan met de nieuwe situatie waarin zij nieuwe vaardigheden ontwikkeld hebben, terwijl de omgeving hetzelfde gebleven is?” Dit is de centrale vraag tijdens de supervisie bijeenkomsten.

De jongeren worden in de gelegenheid gesteld om ervaringen en successen met elkaar te delen en persoonlijke leervragen waar ze tegenaan lopen te bespreken. Het is een vorm van reflecteren op de eigen aanpak en stijl. Ze blijven op die manier werken aan hun ontwikkeling en leren van en met elkaar hoe ze op een positieve manier kunnen omgaan met de situatie waarin zij zitten. Door de verhalen van anderen leren ze ook in te zien dat er altijd alternatieven zijn.

Aanmelden Act of Change

3 Tips om je talent te ontwikkelen

Talent: Weten waar je goed in bent en dit ontwikkelen, zodat je jouw talent optimaal kunt inzetten. Klinkt goed. Maar als je het van nature al kan, waarom heb je dan nog tips nodig om jouw talent te ontwikkelen? Veel mensen ervaren het daadwerkelijk inzetten van hun talent als een drempel.

Daarom drie eenvoudige tips om je talent te ontwikkelen en tot actie over te gaan.

1. Practice makes perfect
Als je een talent wilt ontwikkelen is DOEN een must. Herhaling is belangrijk om je skills te verfijnen, je ontwikkelpunten te ontdekken en te verbeteren. Het vergt dus een investering in tijd en energie.
3 subtips:
– Denk in stappen: Je hoeft niet in één keer bij je einddoel te zijn
– Herhaal de stappen zo vaak mogelijk, wees er dagelijks mee bezig
– Reflecteer: Wees je bewust van je successen en ontwikkelpunten

2. Stel je kwetsbaar op
Gooi de deur open voor feedback van anderen. Hierdoor versnelt je ontwikkeling. Je leert sneller wat je goed en minder goed doet en je ontvangt tips om verbetering aan te brengen waar nodig. Wanneer je eerlijk bent naar jezelf, leer je het meest.

3. Durf!
Laat je niet leiden door angst. Angst voelt en ziet er echt uit, maar als je er goed over nadenkt is het een illusie. Het gaat altijd over iets wat nog niet is gebeurt en waarvan je ook niet zeker weet dát het gebeurt! Waar ben je nu eigenlijk bang voor? Onthoud: Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, krijg je wat je altijd gekregen hebt!


Bron: http://www.4youngpeople.nl/3-tips-om-je-talent-te-ontwikkelen/

Wij komen graag met je in contact!

Het succes van Students Moving Forward is vooral te danken aan mensen die zich vrijwillig inzetten. Wil je een bijdrage leveren, op welke manier dan ook, dan komen wij graag met jou in contact. Wij nodigen je van harte uit om eens een kopje koffie met ons te drinken. Mail naar info@smff.nl of bel Rachel op 06122 899 62. 

Copyright © 2019 Stichting Students Moving Forward, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp