Copy
View this email in your browser
Το Newsletter μας περιλαμβάνει συνεντεύξεις Θεσμικών Δωρητών, άρθρα για νομικά και λογιστικά ζητήματα, καθώς και τα νέα του HIGGS για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Στο τέλος του Newsletter θα βρείτε τις επόμενες εκδηλώσεις μας. Δηλώστε συμμετοχή, σας περιμένουμε!
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ - ΝΟΜΙΚΑ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΜΚΟ
Xρηματοδοτήσεις

Συνέντευξη:
Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Η κυρία Εύα Λιανού, Prοgrammes Coordinator απαντάει στις ερωτήσεις μας για την παροχή χρηματοδοτήσεων σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
Ανοικτά Calls/Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος για Χρηματοδοτήσεις

1. Entrepreneurial capacity building for young migrants - Ευρωπαϊκή Ένωση
Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 30 Νοεμβρίου 2016 ώρα 18:00 
Υποστήριξη δημιουργίας σχημάτων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για τους μετανάστες, μέσω καταγραφών των επιχειρηματιών/μεταναστών και ενεργειών ευαισθητοποίησης για επιχειρηματικότητα. Οι δράσεις αφορούν στην εκπαίδευση και κατάρτισή τους σε θέματα επιχειρηματικότητας καθώς και συμβουλευτικών σχημάτων για επιχειρηματίες ή εν δυνάμει επιχειρηματίες με απώτερο σκοπό την υποστήριξη των μεταναστών σε θέματα αυτοαπασχόλησης και δημιουργίας επιχείρησης (κερδοσκοπικής ή κοινωνικής).
2. Restricted action grants to support national information, awareness-raising and education activities aimed at preventing and combating violence against women-JUST/2016/RGEN/AG/VAWA- Ευρωπαϊκή Ένωση
Λήξη Υποβολής Αιτήσεων: 27 Οκτωβρίου 2016 ώρα 12:00

Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση για την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών και προώθηση της ισότητας ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες. Οι δράσεις περιλαμβάνουν καμπάνιες ευαισθητοποίησης, εκθέσεις, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, ανταλλαγή καλών πρακτικών και εμπειριών- συνέδρια- σεμινάρια, ημέρες ενημέρωσης σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ειρήνη Παπαδοπούλου, Οικονομολόγο, συνεργάτη του HIGGS για τις παραπάνω χρηματοδοτικές ευκαιρίες!
Νομικά & Λογιστικά
Μη Κερδοσκοπικοί Φορείς και Εμπορικές Πράξεις
Μπορεί η οργάνωσή μου να προβαίνει σε εμπορικές πράξεις; Έχουμε τη δυνατότητα να πουλήσουμε ένα προϊόν ή να παράσχουμε υπηρεσία επ’ αμοιβή; 
Διαβάστε το άρθρο.
Η φορολογική αντιμετώπιση του φόρου δωρεάς προς ΜΚΟ
Ποια η φορολογική αντιμετώπιση του φόρου δωρεάς προς ΜΚΟ που στοχεύουν στην προσέλκυση μεγάλων δωρεών; Ποιες είναι οι περιπτώσεις που απαλλάσσονται; 
Διαβάστε το
 άρθρο.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Εκδηλώσεις
Outreach: ΜΚΟ & Ηγεσία
[
6 Ιουλίου] - Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 
Εκδήλωση ενημέρωσης στην Πάτρα
[
12 Σεπτεμβρίου] - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Insight Out: Σκιαγραφώντας το WWF Ελλάς
[
21 Σεπτεμβρίου] - Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εκδήλωση που φιλοξενήσαμε
Η Δήμητρα παρουσίασε «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη»
[21 Σεπτεμβρίου] - Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Δήμητρα παρουσίασε το Εκπαιδευτικό Εργαλείο «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη», απευθυνόμενο σε άτομα που εργάζονται με ομάδες νέων ή ομάδες μεταναστών και προσφύγων. 
Δράσεις & Συνεργασίες
Το HIGGS συμμετέχει στο πρόγραμμα SAP Social Sabbatical
Είμαστε ένας από τους φορείς που επιλέχτηκαν από τη διεθνή εταιρεία SAP για το πρόγραμμα SAP Social Sabbatical, το οποίο παρέχει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες στις ΜΚΟ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.
Μάθημα Διαλογισμού για την "Ειρήνη" στο HIGGS
23 Σεπτεμβρίου: Με αφορμή το Παγκόσμιο Κίνημα Διαλογισμού για την Ειρήνη πραγματοποιήσαμε δράση διαλογισμού με την καθοδήγηση της κυρίας Λεγάκη, την οποία ευχαριστούμε θερμά για το μάθημα!
Οι «HIGGers» έδωσαν το παρόν στον 8ο αγώνα Greece Race for The Cure
25 Σεπτεμβρίου: Η ομάδα μας συμμετείχε στο 8ο Greece Race For the Cure, που διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
INCUBATOR - ACCELERATOR
Δηλώστε συμμετοχή!                                                           Προθεσμία: 06 Οκτωβρίου 2016
Incubator
Απευθύνεται σε ιδιώτες που επιθυμούν να δημιουργήσουν μία ΜΚΟ στην Ελλάδα, νεοσύστατες ελληνικές ΜΚΟ ή οργανώσεις που χρειάζονται "επανεκκίνηση". 

Διαβάστε για το Incubator ή δείτε το video.


   
Accelerator
Απευθύνεται σε μικρές ή μεσαίες ΜΚΟ που χρειάζονται στήριξη και συμβουλευτική καθοδήγηση στη συγγραφή και υλοποίηση προτάσεων χρηματοδότησης. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Accelerator.


Bootcamp & Workshops 2ου Κύκλου Accelerator
Στις αρχές Αυγούστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δεύτερο Bootcamp του προγράμματος, ενώ κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχουσες οργανώσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιπλέον σεμινάρια/workshops βασισμένα στις δικές τους προτάσεις. Τα workshops θα συνεχιστούν και τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν αρχές Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Γνωρίστε τους GIVMED #INCUBATED by HIGGS
Μέλος του προγράμματος Incubator του HIGGS, ιδρύθηκε για να κάνει τη δωρεά των περισσευούμενων φαρμάκων σε κοινωνικά φαρμακεία, γηροκομεία, ΜΚΟ και άλλους φορείς που καλύπτουν τις ανάγκες συνανθρώπων μας σε φάρμακα εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ HIGGS
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 
Στείλτε μας |ονοματεπώνυμο και όνομα φορέα|στο info@higgs3.org
ή καλέστε μας στο 211 411 6300
Ενημερωθείτε για τις επόμενες εκδηλώσεις
μας από το FB και την ιστοσελίδα του HIGGS!
ΟΙ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ HIGGS
Μαρία - Ηλιαχτίδα
2ος Κύκλος Accelerator 

"Ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων και πρακτικών εκπαιδεύσεων από έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες οι οποίοι αγαπούν να μεταδίδουν γνώσεις, εμπειρίες και υποστήριξη σε ανθρώπους που ονειρεύονται ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για την κοινωνία. Και όλα αυτά σε ένα χώρο άρτια εξοπλισμένο, ζεστό όπου οι αξίες της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης βρίσκουν την καλύτερη δυνατή έκφραση τους."
  

Έλενα - Σύλλογος Φίλων Εθελοντών της ΕΠΑΘ
2ος Κύκλος Accelerator 

"Μια καινοτόμα και πρωτίστως δημιουργική και συνεργατική πρόταση ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του Κοινωνικού Κεφαλαίου και της Κοινωνίας  των Πολιτών, στη κατεύθυνση παραγωγής κοινωνικού οφέλους, προστιθέμενης αξίας, για τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη". 
  


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HIGGS| Higher Incubator Giving Growth & Sustainability | · Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο · Athens, Attica 10437 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp