Copy
't Meppertje - BV Houten - oktober 2018
View this email in your browser
Van de redactie

Het leek de afgelopen dagen wat betreft temperatuur wel weer even zomer, toch is de herfst al flink op weg. Ook het badmintonseizoen is ondertussen in volle gang. De zaal is iedere week lekker vol met enthousiaste jeugdspelers, fanatieke en vrolijke competitiespelers en veel nieuwe en bekende gezichten bij de sr. recreanten. De vierde speelronde van de jeugd- en bondscompetitie zit er alweer op en ook ons enige team in de recreanten competitie heeft er alweer drie (gewonnen) wedstrijden op zitten.
De ALV heeft plaatsgevonden, waarin BVHouten afscheid nam van haar voorzitter van het afgelopen jaar Paul Koster en van algemeen bestuurslid en oud-penningmeester Hylke Peek. De herfstvakantie staat voor de deur en afgelopen zondag reisden een aantal jeugdspelers af naar Almere om een clinic van twee topbadmintonners te volgen en om naar de spannende finalepartijen van het Yonex Dutch Open badminton te kijken. Ook zijn de voorbereidingen voor het 40-jarig lustrum van onze badmintonclub gestart. Genoeg te beleven dus bij BVHouten en over al deze zaken kun je lezen in dit Meppertje.

redactie 't Meppertje

Van het secretariaat en het bestuur
Training en opening zaal in herfstvakantie
- Op zaterdag 20 oktober is er GEEN training voor de jeugd ivm de herfstvakantie
- Op zaterdag 27 oktober is er WEL training voor de jeugd.
- Alle trainingen op 23, 24 en 25 oktober komen te vervallen.
- Op woensdag 24 oktober is de zaal van 20.00-22.00 uur geopend voor vrij spelen
  (op dinsdag 23 oktober NIET).


Deze informatie is ook te vinden op de  website in de kalender.

Lustrum
De veertigjarige verjaardag van Badminton Vereniging Houten komt dichter en dichter bij. Bij een verjaardag hoort een feestje, een badmintonfeestje en dus ook een uitnodiging: Lees verderop in dit Meppertje onder de kop lustrum waarvoor alle leden van BVH worden uitgenodigd. Aanmelden kan via secretariaat@bvhouten.nl

Postbus
Omdat er nog maar heel weinig post  verstuurd wordt en binnenkomt in de postbus van BVHouten, is besloten de postbus op te heffen en de daarmee jaarlijks gemaakte kosten te besparen.
Inschrijvingen (volledig ingevuld en ondertekend formulier als scan of foto of via contactpersoon in zaal) en opzeggingen (per e-mail) dienen nog steeds schriftelijk te worden ingediend, ter attentie van de ledenadministratie. Dit kan per e-mail: ledenadministratie@bvhouten.nl
Uiterlijk twee weken na ontvangst van deze mails zal een bevestiging  worden gemaild.


17 september 2018: ALV BVHouten
De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van BVHOUTEN vond plaats op maandag 17 september. De notulen met verslagen zijn op te vragen bij het secretariaat.

Nieuwe bestuursleden
Afgelopen maandag vergaderden het bestuur en 2 aspirant-bestuursleden waren daarbij aanwezig: Minh-An Tran en Bas Renes. Beiden hebben aangegeven het bestuur te willen komen versterken. In een komend Meppertje zullen zij zich nader voorstellen.
Clinic en Yonex Dutch Open Almere

Fanatieke jeugdleden krijgen clinic tijdens Yonex Dutch Open

Na het succes van vorig jaar, ging BV Houten ook ditmaal met een groep vol enthousiaste kinderen en begeleiders naar de Yonex Dutch Open in Almere. Veertien jeugdleden van BV Houten gingen met vier begeleiders naar het Topsportcentrum om een badmintonclinic te krijgen van een topper en om natuurlijk naar de finales te kijken. De clinic werd gegeven door Aram Mahmoud en Brian Wassink, twee top-10 spelers van Nederland. Er werden verscheidene uitdagende spelletjes gespeeld, zoals de shuttle hooghouden op je rug en een dubbel spelen met maar 1 racket per koppel. Daarna openden de twee heren hun trukendoos in een vriendschappelijk potje, waar de jeugdleden hun ogen aan konden uitkijken.

Vervolgens begonnen de finales van de Yonex Dutch Open zelf. Spelers vanuit de hele wereld die het uitvechten voor de Dutch Open titel. Met het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen en het mannendubbel Jelle Maas/Robin Tabeling stonden er twee Nederlandse koppels in de finales.  

De jonge Houtenaren moedigden de Nederlandse spelers met alle macht aan, maar het mocht helaas niet baten. De Nederlandse dames verloren van de Bulgaarse zusjes Stoeva, terwijl Jelle en Robin werden verslagen door een Indonesisch koppel. Dit weerhield meerdere jeugdleden er niet van om een handtekening en foto te vragen van de Nederlandse finalisten. Na een hele leerzame en gezellige dag ging iedereen voldaan en uitgeput naar huis.

We hopen jullie allemaal weer te zien volgend jaar, met nieuwe wereldtoppers die we kunnen bewonderen.   

Ook Teun schreef een stukje over deelname aan de clinic en bijwonen finales YDO:


Hoi ik ben Teun. Zondag ben ik naar een clinic geweest van Aram Mahmoud en Brian Wassink. Eerst gingen we een warming up doen en daarna oefeningen. Aan het einde gingen we nog wedstrijdjes doen en een paar spellen. Toen gingen we naar de finales kijken van de Dutch open 2018. Helaas heeft Nederland allebei de finales waaraan ze meededen verloren. Het waren allemaal leuke wedstrijden en ik heb veel plezier gehad. Wat extra leuk was was dat Patrick en Eelke van BV Houten mochten meelopen met de spelers van de mixfinale: de Engelse Marcus Ellis en Lauren Smith. Zij wonnen net zoals vorig jaar.

Jelle Maas en Robin Tabeling in de mannendubbel in de finale tegen Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/Ade Yusuf Santoso uit Indonesië. Foto: Niels van de Bunt.
Badminton tip voor de herfstvakantie
Alwin Krist, vader van 2 van onze jeugdleden, zelf oud BVHouten badmintonner en docent bewegingsonderwijs, is op dinsdag 23 en donderdag 25 oktober in de herfstvakantie aanwezig in sporthal de Dome. Hier gaat hij lekker badmintonnen met zijn zoons en er is plaats voor nog veel meer (jeugd)spelers (met hun ouders), dus als je zin hebt ben je van harte welkom om lekker over te slaan. Er is ruimte voor 9 banen, dus plaats genoeg. Er is geen officiële badmintonbelijning maar er zijn wel netten. Wil je ook komen? Dit moet je weten:

Wat: lekker badmintonnen in de de herfstvakantie
Wanneer: dinsdag 23 en donderdag 25 oktober
Hoe laat: van 11.00-12.30
Waar: sporthal de Dome op de Kruisboog in Houten

Zorg wel dat je op tijd bent, want om elf uur doet Alwin de deur op slot en kun je niet meer naar binnen (nog wel naar buiten!). Verder is het handig om te weten dat er ruimte is om je om te kleden. Neem wel je eigen shuttles mee.
Je kunt nog even laten weten of je komt, maar je mag ook spontaan langskomen.Voor het gemak kun je dit laten weten via secretariaat@bvhouten.nl, verder is dit een activiteit buiten BVHouten om, maar wel eentje die we heel leuk vinden!
Bericht van de lustrumcommissie
ALV
Een maand geleden vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van BVH plaats. Redelijk wat belangstellende leden waren aanwezig en met hen namen we het afgelopen jaar door. De afscheidnemend voorzitter Paul Koster benoemde hoogtepunten van het afgelopen jaar en de diverse commissies en trainers deden verslag van de activiteiten. De penningmeester lichtte afrekening en begroting toe en had de heugelijke mededeling dat voor het komende jaar de contributie niet verhoogd zal worden. Aan het eind van de vergadering namen we afscheid van bestuursleden Paul Koster en Hylke Peek.
Verjaardagen
Verjaardagen oktober
We wensen alle BVHouten leden die in oktober jarig zijn een hele fijne verjaardag! Frank N., Kamal, Eize, Elianne, Ingrid, Andor, Wouter, Wilco M., Monique, Sander, Thanh, Melle, Michel de W. : GEFELICITEERD!
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 12 november: bestuursvergadering
  • 10 december: bestuursvergadering
  • 12 december: Lustrumactiviteit BVHouten 40 jaar
Lezen en kijken
Social Media:    
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2018 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp