Copy
't Meppertje - BV Houten - september 2019
View this email in your browser
Van het bestuur

Beste leden,

De zomer is voorbij en het badmintonnen is weer begonnen. Het laatste weekend van augustus reisden veel sr competitiespelers af naar België voor wederom een zeer geslaagd en warm trainingsweekend en afgelopen weekend werd het WU-toernooi gespeeld en bezochten vele Houtenaren de activiteitenmarkt en de kraam van BV Houten. De afgelopen week was het weer lekker druk op dinsdag, woensdag en donderdag in de zaal met recreanten en competitiespelers en ook alle jeugd, waaronder een aantal nieuwe leden, sloeg hun eerste shuttle na de zomer op de  zaterdagtraining. Bovendien trapte het eerste jeugdteam al af met de competitie. Volgend weekend gaan de meeste andere teams voor het eerst de strijd aan op de baan met andere clubs door heel Nederland.
En er ligt een aantal mooie activiteiten in het verschiet: naast de competitie, wordt er alweer een jeugduitje gepland naar de Yonex Dutch Open en last but not least: De lang verwachte Lustrumactiviteit gaat  NU EINDELIJK ECHT plaatsvinden en wel op 12 oktober a.s. Lees er alvast iets meer over verderop in dit Meppertje en zet die datum met rood in je agenda!
De start van het nieuwe badmintonseizoen betekent ook de afronding van het vorige, twee zaken die samenkomen op de jaarlijkse ALV eind september. Bij deze roepen we iedereen op te komen op 23 september om samen alle verenigingszaken te bespreken. De officiële uitnodiging volgt binnenkort. Dus zet ook deze datum vast in de agenda. 

Het bestuur van BV Houten

Van het secretariaat
Trainingen 
De trainingen voor de sr en jr competitiespelers zijn begonnen, net als de zaterdagtrainingen voor de alle jeugd. We zijn bezig de trainingen voor sr recreanten te organiseren. Lees verder onder recreanten trainingen. Alle indelingen en tijden zijn nu of tzt na te lezen op de website.
Shirts
De shirts worden deze week geleverd. De shirts kunnen afgehaald worden na de trainingen op donderdag 12 of zaterdag 14 september deze of op dinsdag of woensdagavond volgende week voor de recreanten die een shirt hebben besteld.

Leden die nog geen shirt hebben besteld, maar alsnog willen doen, kunnen deze week na afloop/voorafgaand aan de training komen passen en bestelling doorgeven.Graag een mailtje sturen naar secretariaat@bvhouten.nl als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken.

ophalen:
-jeugd: donderdag 12 september 19.15 uur of zaterdag 14 september 10.15-10.30 uur
-senioren competitie: donderdag 12 september 19.00-19.15 uur en 20.20-20.45 uur
-senioren recreanten: dinsdag 17 september 20.15-20.45 uur en woensdag 18 september 20.15 uur
Van de penningmeester
Afgelopen jaren hebben we nogal wat reacties gehad op de automatische incasso's van september en oktober. In die periode valt namelijk zowel de contributie van het derde én het vierde kwartaal, terwijl in diezelfde periode ook de inning van de jaarlijkse trainings- en competitiebijdrage plaatsvindt.
Hierdoor wordt er in korte tijd een aanzienlijk deel van de jaarlijkse financiële bijdrage van competitiespelende leden gevraagd, waardoor veel leden  aangaven zo'n grote uitgavenpost niet in één keer te kunnen opvangen. 
 
Het bestuur heeft besloten om vanaf dit seizoen zowel de inning van de trainingsbijdrage als de competitiebijdrage te gaan spreiden over de gehele trainingsperiode. Dat betekent dus dat het te innen bedrag gespreid gaat worden over de periode september t/m april. Dat is in totaal 8 maanden. De automatische incasso zal rond de 20e van de genoemde maanden gaan plaatsvinden. Hierdoor wordt er dus iets vaker maar wel meer gespreid door het jaar een kleiner bedrag geïncasseerd. We denken en hopen hiermee de competitiespelende leden tegemoet te komen. Dit punt zal ook aan de orde komen in de komende ALV.
SAVE the date voor het lustrumtoernooi en feest!
Afgelopen jaar bestond Badminton Vereniging Houten 40 jaar! We hebben dat op 12 december 2019 al even gevierd met een feestelijk mini-gezelligheidstoernooitje voor jeugd en senioren, maar we hebben jullie ook beloofd dat we het later nog groots zouden vieren. Het heeft even geduurd maar nu is het zo ver. Op 12 oktober a.s. gaan we met jong en oud badmintonnen, lekker eten en feest vieren.

De details en officiële uitnodiging volgen later deze week, maar we willen iedereen nu vast vragen om deze datum met rode pen in jullie agenda te zetten en je vast op te geven als je dit niet wilt missen! Stuur een mail naar secretariaat@bvhouten.nl . E.e.a. zal starten om 17.00 uur op zaterdag 12 oktober. Zorg dat je er bij kunt zijn!
Trainingen senioren recreanten
Ook voor de senioren recreanten zullen binnenkort de trainingen starten.

Dinsdag 20.00-20.45
De groep die op dinsdag traint, zal starten op 24 september a.s. Zij zullen hierover bericht ontvangen met de vraag of ze mee willen doen. 

Woensdag 20.00-20.45 of 21.00-21.45
Op woensdag zullen twee trainingen voor recreanten gegeven worden op bovenstaande tijden (definitieve indeling volgt). Deze trainingen zullen gegeven worden door Dagmar en/of Kirsten Treur, 2 nieuw trainsters die vanaf 2 oktober zullen starten met deze trainingen op de  woensdagavond. Het plan is om 2 blokken van 10 trainingen te verzorgen. Startend in oktober 2019 en begin 2020.
Ieder blok bevat 1 groep voor gevorderde recreanten (oud-competitiespelers, recreantencompetitie spelers etc. en 1 groep voor starters om de basisbeginselen van badminton te leren en zo het speelplezier te verhogen.
Degenen die vorig jaar 1 van deze trainingen bij Jan Bessems volgden zullen in ieder geval benaderd worden. Mocht je dit lezen en je ook willen opgeven of je afvagen of dit wat voor jou is? Neem dan contact op met ledenadministratie@bvhouten.nl
Trainingsweekend 2019
Samen sterk het nieuwe seizoen in!
 
Inspannen en ontspannen! Dat waren de twee sleutelwoorden van het afgelopen trainingsweekend in het Belgische Herentals. Voor het derde jaar op rij, al voelt het inmiddels al als een ware traditie, organiseerde BV Houten samen met BC Castellum een trainingsweekend voor de competitiespelers om zich klaar te stomen voor het aankomende seizoen. Over twee weken barst de strijd namelijk weer los om de kampioensschalen.
 
In het complex van sporthal Noorderwijk traden vrijdagavond veertig spelers aan voor de eerste training van het weekeinde. Onder leiding van Frank Kneefel en David Noya werkten de jongens en meisjes zich een eerste keer in het zweet. De een ging het makkelijker af dan de ander. Sommigen hadden hun conditie goed op peil gehouden middels het Zomerbadminton, maar voor anderen was het even flink aanpoten. Na twee uur knallen op de baan was het tijd voor wat ontspanning. Er kwamen diverse spelletjes uit de tas zoals kaarten, beverbende, code names en the mind.

De zon was al vroeg op tijdens de tweede dag. Na een stevig ontbijt stonden er aanvankelijk vier trainingsblokken op het menu. Echter reikte het kwik in de middag tot 30 graden, dus werd er één middagsessie geschrapt. Maar dit maakte het zeker niet minder zwaar. Verdeeld over twee groepen werd er intensief getraind. In de sporthal werd er gewerkt aan de techniek en slagvastheid, terwijl er buiten aan de conditie, core-stability en kracht werd geschaafd.
 
Maar niet alleen de spelers hadden het druk. Fysio/masseuse Odette Timmer had de hele dag haar handen vol aan de spelers. Een aantal spelers kwam bij haar met wat klachten in de spieren en anderen hadden even een kleine welness behandeling nodig van Odette. Gelukkig werd ze aan het eind van de avond ook zelf even in de watten gelegd door Dave, Wouter en Lies.
 
De inwendige mens mag natuurlijk niet worden vergeten bij zo’n trainingskamp. Het eten was goed verzorgd en zaterdagavond stond er een heerlijke BBQ op het programma. Het weer was alleen een kleine spelbreker. Na een goed half uur kwam de regen met bakken naar beneden. Gelukkig waren er voorbereidingen getroffen en verplaatsten we het feestmaal naar binnen. Na de BBQ kwamen de spelletjes weer op tafel, maar er werd ook fanatiek gedanst. De beelden houden jullie nog tegoed.
 
Het trainingsweekend werd wederom afgesloten met een leuk teamtoernooi. Verdeeld over zes teams streden we om de felbegeerde wisselbeker. Uiteindelijk gaat het team van Hylke, Leon, Frank, Rinske, Maura en Danique er met de eerste prijs vandoor. Na de welverdiende lunch bestaande uit friet en snacks, hees iedereen zich met de nodige spierpijn in de auto voor de rit terug naar huis.
 
Laat de competitie maar beginnen!

                                                                                                      Dennis van Putten
Activiteitenmarkt 7 september 2019
Tussen de buien door was het zonnig en heel druk bij de kraam van BVHouten. Veel geïnteresseerden wisten hun weg naar ons te vinden en we hopen binnenkort dus weer veel nieuw leden te verwelkomen! Iedereen die heeft meegeholpen bedankt! Mirjam, moeder van Rob, maakte (met toestemming) deze leuke foto van het afvalopruimteam aan het badmintonnen!
Warming-Up toernooi 2019
Het Warming-Up toernooi 2019 kan weer zeer geslaagd genoemd worden. De organisatie is nog aan het bijkomen dus een uitgebreid verslag volgt later op de website met foto's op facebook. Hier vast wat kreten om de sfeer te beschrijven:

- Toernooi verliep soepel en wedstrijdschema bleef mooi op tijd
- Relaxte sfeer
- Lekker veel wedstrijden spelen
- Kantine van buurman Korfbalvereniging Victum uitstekend!
En we zijn nog steeds op zoek naar jou!
Wij zijn als BV Houten super blij dat we een groep vrijwilligers hebben die zich graag willen inzetten voor het voortbestaan van onze club. Het zal je bekend zijn dat zonder actieve vrijwilligers onze club geen bestaansrecht heeft.  
Via dit bericht roepen wij leden op om als vrijwilliger een van onderstaande activiteiten op te pakken. Het gaat om veel verschillende activiteiten/projecten, er zit vast iets tussen wat jij zou willen/kunnen doen. Ze staan niet opgenoemd in volgorde van belangrijkheid, we zijn blij met alle hulp die we krijgen en het gaat er ook om dat het bij jou past.
 • Activiteitenmarkt Houten - Coördinatie  
1e of 2e zaterdag van september 
jaarlijkse coördinatie rondom markt doen: aanmelden, hulp werven, bezettingsschema     
maken, opbouwen/afbouwen.
 
 • Bestuursleden:
1 bestuurslid stopt in september a.s. en 3 bestuursleden hebben aangegeven dat het komend jaar hun laatste jaar als bestuurslid zal zijn, dus er is plaats voor nieuwe bestuursleden. 
 • Coördinator project trainers voor de klas:
Honderden Houtense basisschoolkinderen kunnen via dit project tijdens de gymlessen op
school kennis maken met badminton en BVHouten. Het zou jammer zijn als BVH hieraan niet meer deel kan nemen nu Jan Bessems deze taak na jaren neerlegt, want het is een de manier om met Houtense jeugd in contact te blijven en ze bekend te maken met           
badminton.
Taken: Contactpersoon voor trainers BVH en Sportpunt, werven en inroosteren trainers, eventueel organisatie afsluitend toernooitje. Project loopt ieder jaar van februari t/m mei, coördinatie daaraan voorafgaand.        
 • Redactie Meppertje:
Vaste rubriek(en) in Meppertje verzorgen, opmaak in Mailchimp, versturen. 
 • Coördinator Zaalhuur:                                                                                                 
Inventariseren wensen ten aanzien van zaalhuur, aanvraag indienen bij gemeente, etc.                 
 • Zaalwachten:
Aanwezig -indien nodig of omdat je er toch al bent- om nieuwe leden/deelnemers proeftraining op te vangen op dinsdag-/woensdagavond of zaterdagochtend. 
 • Aanvulling sponsorcommissie
 • Iets anders wat niet op de lijst staat maar waar jij iets mee wilt doen…
Heb je interesse om een van deze zaken op te pakken of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met een van ons in de zaal of via bestuur@bvhouten.nl
Geef het racket door
Vorige keer gaf Waldo het racket door aan Philip, maar Philip was al geweest dus we hebben Sterre gevraagd naar haar verhaal:

Ik ben Sterre, ik kom uit Houten en ben 14 jaar oud. Ik ben gaan badmintonnen omdat een vriendin van mij (Jasmijn) het ook deed en die het leuk vond. Ik zit op het Cals College in Nieuwegein, in de vierde. Het leukst aan badminton vind ik dat ik mijn stiefvader keihard kan inmaken, want hij speelt volleybal, haha. Ik speel al drie jaar bij BVHouten en ik zit in de J1. Verder zing ik in een band en hou ik dus ook van muziek maken en luisteren. Mijn droom is eigenlijk best wel cliché; ik zou wel een artiest willen worden ofzo, maar ik denk toch niet dat dat me lukt, dus we zien wel (als ik wel beroemd wordt zal ik jullie sponsoren, hoor!)

Favoriet: Mijn favoriete eten is friet (beetje kinderachtig). Mijn favoriete vakantiebestemming is ergens waar ik nog nooit ben geweest; Scandinavië. Mijn favoriete badmintonslag is de lob, want daar gaat al mijn kracht in (de clear kan ik niet zo goed).
 
Ik geef het racket door aan Luuk Werner, want volgens mij is hij nog niet geweest en ik ken hem niet echt.


Hieronder een prachtige foto van mij met Jasmijn, de vriendin waardoor ik aan badminton begonnen ben:
Michiel Fleerkate gaf de vorige keer het racket door aan zijn nieuwe teamgenoot Pieter:

Wie ben je?
Mijn naam is Pieter van Moorselaar, ik ben getrouwd met Irmgard en heb twee dochters die ook sinds kort bij BV Houten spelen: Jasmijn en Yorinde.

Waar kom je vandaan?
We wonen sinds 2000 in Maarssenbroek, daarvoor heb ik gestudeerd in Utrecht. Van geboorte tot middelbare school heb ik ook al in Maarssenbroek gewoond, daarna zijn we naar Hoorn verhuisd.
 
Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met badminton?
Mijn vader speelde badminton, is zelfs betrokken geweest bij de oprichting van OSM in de jaren ‘70. Dan ga je mee naar de hal en ga je het ook eens proberen. Van het een komt het ander en zo heb ik jaren bij OSM gespeeld. In Hoorn heb ik dat voortgezet en HBV en in mijn studententijd bij Helios.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben sinds kort consultant bij Pixelzebra. Ik implementeer bij organisaties Microsoft Dynamics 365 CRM. Daarnaast ben ik bezig met een HBO-opleiding, Business, IT & Management, in de avonduren. Twee jaar afgerond, nog twee te gaan.
 
Hoe lang speel je al bij BV Houten?
Ik ben nog maar kort lid bij BV Houten, na het competitieseizoen heb ik besloten om de overstap te maken van OSM naar BV Houten.

Wat is je leukste, mooiste of grappigste badmintonmoment?
Het mooiste moment is het resultaat van afgelopen seizoen. We zijn toen met ons team (OSM M1) tweede geworden op het NK in de Hoofdklasse van de herencompetitie.

Heb je nog andere hobby’s?
Lekker eten, gezellig met vrienden, boeken lezen, barbecueën (zodra het kan gaat ie aan!), beetje gamen af en toe.
 
Heb je nog dromen?
Dat mijn twee meiden een gelukkige toekomst hebben waarin ze kunnen doen wat ze leuk vinden.
--------------
Favoriet

Vakantieland: Nederland of Oostenrijk
Eten: Indonesische keuken of de barbecue
Badmintonslag/-spel: Gekapte dropshot
 
En aan wie geef jij het racket door… en waarom….?
Anouk omdat we teamgenoten zijn en zij ook net lid is :)
Verjaardagen
We feliciteren iedereen die in september en oktober jarig was en is:

september: Hans van B., Joost, Jan-Kees, Marcel, Eelke, Alex, Dave, Jochem, Michiel V., Marcel, Anouk, Ilona en Bo.
oktober: Kamal, Eize, Elianne, Ingrid, Wouter, Wilco M., Pieter, Frank N., Monique, Sander, Quang Vu, Melle, Michel en Levi.
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

 • 14/15 september: start competitie
 • 23 september: ALV
 • 12 oktober: LUSTRUM toernooitje en feest!
 • 12-13 oktober: Yonex Dutch Open Almere
 • 13 oktober: Jeugdactiviteit: bezoek aan Yonex Dutch Open
Lezen en kijken
Geniet maar even mee van heerlijk badminton en kijk naar dit filmpje met 20 mooie momenten van een paar jaar terug. Of kijk naar dit filmpje om te zien dat ook de wereldtoppers wel eens misslaan en andere grappige momenten.

Social Media:    

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp