Copy
't Meppertje - BV Houten - december 2018
View this email in your browser
Van de voorzitter

Het laatste Meppertje van dit jaar alweer.

De vereniging bruist in dit lustrumjaar van de activiteiten. Zo was het lustrumtoernooi op 12 december een groot succes: ongeveer de helft van de leden deed mee en om te winnen moest je “iets” hebben met 40: de leeftijd van onze vereniging. Dank nogmaals aan allen die zich zo inzetten voor onze vereniging, waardoor zij meer wordt dan een vereniging om je sport te beoefenen. 
Ook in het nieuwe jaar liggen er nog bijzondere activiteiten in het verschiet, waaronder het grote mensen vriend-en-vriendin-toernooi en het grote lustrumfeest in het voorjaar. Je leest er verderop meer over.

Rest mij om iedereen, namens het gehele bestuur, een mooie Kerst en een gelukkig Nieuw Jaar te wensen. Dat dit nieuwe jaar mooie sportieve triomfen en veel gezelligheid in onze vereniging mag brengen.

Bas Renes, voorzitter

Van het secretariaat
LET OP LET OP LET OP: info over trainingen en zaalhuur in kerstperiode:

Trainingen en zaal eind december-begin januari
Op zaterdag 22 december is er geen training voor de jeugd ivm het ouder-kind kersttoernooi, waarover je verderop in dit Meppertje meer kunt lezen.

De zaal is in week 52 en week 1 gesloten.

Op zaterdag 5 januari is er ook geen training voor de recreantenjeugd. De competitiespelende jeugd heeft een uitnodiging voor 5 januari gekregen via de ccp (lees hieronder meer daarover, in bericht van de trainer).

De eerste reguliere zaterdagtraining voor alle jeugd in 2019 vindt plaats op zaterdag 12 januari.

Op dinsdagavond 8 januari starten de reguliere doordeweekse trainingen weer voor de jeugd- en senioren-competitiespelers en die avond is de zaal ook weer open voor de recreanten (training en vrij spelen).
Van de trainer voor de competitiespelers
Alle competitiespelers (jeugd en senioren) hebben ondertussen via de ccp'ers bericht gehad over de trainingsactiviteit op zaterdag 5 januari 2019: op die zaterdag speel je met je team wedstrijden tegen andere teams van BVH.
Junioren: 9.00-10.30 uur 
Senioren: 10.30-12.00 uur
Opgave voor deelname hoeft niet, we gaan er van uit dat iedereen deze kans aangrijpt om weer in het ritme te komen/blijven. Als je niet aanwezig kunt zijn graag afmelden voor 31 december via frank.kneefel@gmail.com
Fysio Vandaag
In december, op een dinsdagavond tussen de trainingen door heeft Frank Robertz van FysioVandaag een korte uitleg gegeven over wat zijn bedrijf kan betekenen voor onze vereniging.
FysioVandaag is één van onze sponsors en steunt ons in natura, dat wil zeggen dat Frank regelmatig op dinsdag aanwezig is en ieder lid van BV Houten, jeugd en senior kan helpen bij blessures en andere fysieke ongemakken die tijdens het spel naar voren komen.
Als tegenprestatie hoopt hij dat wij, via mond-tot-mond reclame, zijn bedrijf kunnen ondersteunen.
Meer weten over FysioVandaag? Klik op de link bovenaan in deze nieuwsbrief. Meer weten over de aanwezigheid van de fysiotherapeut in de zaal? Vraag het Jan Bessems.
Lustrumtoernooi 12 december

Op 12 december was het vanaf 18.30 een gezellige drukte in de Molenwiek. Slingers, ballonnen en heel veel jeugdleden. Hier werd feest gevierd. Onder de strakke leiding van toernooileider Ingrid speelden alle aanwezige kinderen vier rondes. Lekker door elkaar: recreant met competitiespeler en een paar trainers en senioren er tussendoor. Er werd gelachen en sportief gespeeld. Daarna was het de beurt aan de senioren die op dezelfde wijze met elkaar speelden tussen 20.00 en 22.00 uur. Na afloop waren er originele prijzen voor originele deelnemers waarbij het getal 40 vanzelfsprekend centraal stond. In café Eddies werd nagepraat en werden oude herinneringen opgehaald. Dank voor allen die dit hebben helpen organiseren en gezellig dat de opkomst zo groot was! 
Meer foto's zijn te zien op facebook

Deze oud-voorzitter van BVH had nog een oud shirt in de kast liggen...
22 december ouder-kind-kerst-toernooi
En omdat we van badmintonnen nooit genoeg kunnen krijgen, staat het volgende badminton evenement van BVHouten alweer in de startblokken...

Kerstmutsen, jingle bells en badminton!
De feestdagen komen steeds dichterbij en dat betekent natuurlijk dat het Ouder Kind Kersttoernooi weer voor de deur staat. Dit jaar vindt het toernooitje plaats op zaterdag 22 december. Jeugdleden spelen samen met hun niet-badmintonnende moeder, vader, oom of oma tegen andere koppels. Maar ook senioren staan met hun niet-badmintonnende kids op de baan. Dit jaar doet er een recordaantal van 45 koppels mee! Iets waar we als jeugdcommissie van BV Houten ontzettend trots op zijn!
 
Wij wensen alle deelnemers alvast veel plezier en we gaan er een gezellige ochtend van maken. Met kerstmutsen, jingle bells en lekkere kerstkransjes! Alle niet-deelnemers zijn natuurlijk ook van harte welkom om het badmintonjaar feestelijk af te sluiten en te genieten van de kunsten van de deelnemers!
😊
Grote mensen vrienden-vriendinnen toernooi
Dinsdag 12 maart 2019: Vrienden en vriendinnentoernooi voor recreanten!
 
Dinsdagavond 12 maart 2019, van 19.30 tot 22.00, organiseren we een gezellig toernooi voor de (volwassen) recreanten spelers van de dinsdag- en woensdag avonden. Neem een vriend, vriendin, collega of familielid mee om ze te laten kennismaken met jouw sport! We maken er een heerlijke, sportieve badmintonavond van!
Opgeven kan bij Elianne Holland: in de zaal of via emholland@kpnmail.nl
Jeugdtoernooi voor recreanten en startende competitiespelers
Na de competitie barst het toernooi-seizoen weer los, en ook al een beetje daar voor... Voor jeugdleden zonder competitie-ervaring of jeugdleden die deelnemen aan de opstapcompetitie 2018-2019, wordt er op 2 februari 2019 een leuk toernooi georganiseerd. Dit toernooi vindt plaats tijdens de FZ Forza Nederlandse kampioenschappen badminton in breedtesporthal van Topsportcentrum Almere. Tussen je eigen wedstrijden door kun je dus ook naar alle Nederlandse toppers gaan kijken die in de zaal naast jullie spelen. 
Er wordt gespeeld in de leeftijdscategorieën U11, U13, U15 en U17. Per leeftijd kan worden ingeschreven in het Mannenenkel, Vrouwenenkel, Mannendubbel en Vrouwendubbel.
Inschrijven
De inschrijving van dit toernooi sluit op 20 januari 2019. Inschrijven kan via onderstaande link: http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=C6619F09-9637-4007-882B-BC789EC24E65
 Twijfel je of je mee wilt/kunt doen met dit toernooi? Overleg met je trainer.

Spelers die in de reguliere jeugdcompetitie spelen kunnen niet inschrijven, maar wel meedoen aan de vele andere toernooien die worden georganiseerd. Klik hier om deze toernooien te vinden.

 
Pietentraining
Wat een heeeeeeerlijke ochtend...
Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen? Jaja, de junioren van BV Houten konden het bijna wel raden wie er zaterdagmorgen 1 december aan de deur rammelde van sporthal de Molenwiek. Sinterklaas.. euhm nee twee sportieve Zwarte Pieten natuurlijk!
De Zwarte Pieten hadden een heuse Pietentraining uitgestippeld voor de kids! Na een flinke inspanning over het uitdagende pietenparcours wachtte een welverdiend handjevol pepernoten.
Of de Pietjes ook nog een beetje konden badminton? Nouja, laten we maar zeggen dat ze best eens mogen langskomen tijdens het trainingsweekend volgend jaar...
Verjaardagen
Verjaardagen december 2018 en januari 2019
We wensen alle BVHouten leden die in december en januari jarig zijn of zijn geweest een hele fijne verjaardag en een mooi en sportief nieuw levensjaar! Arie, Alfred, Paul. Johan, Jasmijn, Niels vdB, Freek, Sterre, Roel, Jesse, Bert, Roy, Christa, Dennis, Daniël, Jos, Quinn, Mark dJ, Casper, Frank K, Asha, Willem, Mark L, Rob, Jorrit, Lars P, Rosa P, Lars R, Niels vR, David S, Khang, Minh-An, Thom en Eddie: GEFELICITEERD!
Trainer Frank jarig
De oplettende lezer had in het voorgaande item al kunnen zien dat tussen de jarigen ook Frank K stond...

Op dinsdag 4 december kreeg Frank een verrassing.
Omdat hij 6 december zijn 50
e verjaardag vierde, vonden de senioren het gepast dit heugelijke feit niet zomaar voorbij te laten gaan.  Voor Frank was de pet rondgegaan en kreeg hij als blijk van waardering uit handen van Rinske Rebel een fraaie kaart en een cadeaubon uitgereikt.
Wij wensen hem nog vele jaren in goede gezondheid.
Van de redactie
Je las het laatste Meppertje... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... van 2018.
Afgelopen jaar verschenen er 12 nummers van het online verenigingsblad van BVHouten. Er is veel veel gebeurd en gedaan in het afgelopen jaar en in 't Meppertje kon je er alles over lezen. In de ALV hebben we wederom vernomen dat het door de leden op prijs gesteld wordt dat 't Meppertje er is. We hopen er dus ook in 2019 vrolijk mee door te gaan, maar wel met jullie medewerking. Schrijf eens een leuk verslagje van een wedstrijd, toernooidag of andere badmintonactiviteit en iedereen kan het teruglezen in 't Meppertje. Meedenken over of meewerken aan het opstellen van de maandelijkse Meppertjes? Graag! Laat het de redactie weten.
Morgen gaan we eerst nog badmintonnen tijdens het ouder-kind kerst toernooi en daarna gaan we een paar weken winterslaap houden om in de tweede helft van januari weer een nieuw Meppertje te maken. Fijne feestdagen

redactie 't Meppertje
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 22 december: Ouder-kind kersttoernooi
  • 14 januari 2019: Bestuursvergadering
  • 12 maart 2019: Grote mensen vrienden-en-vriendinnen toernooi
Lezen en kijken
Social Media:    
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2018 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp