Copy
't Meppertje - BV Houten - november 2018
View this email in your browser
Van de redactie

De laatste twee maanden van 2018 zijn al aangebroken. De eerste helft van de competitie zit er bijna op. We maken ons op voor diverse feestelijkheden bij de badminton vereniging. De activiteitencommissie is druk bezig om begin december weer een leuke sinterklaasactiviteit neer te zetten op de  zaterdagochtend en daarna vieren we op 12 december met zoveel mogelijk leden de aftrap van het 40-jarige lustrum van de vereniging. Op woensdag 12 december 2018 is het precies veertig jaar geleden dat BVH werd opgericht en dat vieren we met... badminton. Die avond wordt door de lustrumcommissie een laagdrempelig gezelligheidstoernooitje georganiseerd, eerst voor de jeugd en daarna voor de senioren. Lees meer verderop in dit Meppertje. En dan luiden we de kerstvakantie in met het traditionele ouder-kind kersttoernooi op 22 december. Genoeg dus weer te doen, aan te kondigen en te lezen over al deze zaken in dit Meppertje.

redactie 't Meppertje

Van het secretariaat en het bestuur
Lustrum
De veertigjarige verjaardag van Badminton Vereniging Houten komt dichter en dichter bij. Bij een verjaardag hoort een feestje, een badmintonfeestje en dus ook een uitnodiging: Lees verderop in dit Meppertje onder de kop lustrum waarvoor alle leden van BVH worden uitgenodigd. Aanmelden kan via secretariaat@bvhouten.nl

Jan Bessems stopt eind seizoen 2018-2019 als trainer
Trainer Jan Bessems heeft besloten na dit seizoen 2018-2019 te stoppen met zijn reguliere werkzaamheden als trainer bij Badminton Vereniging Houten. Dit houdt in dat hij zijn activiteit als vaste trainer van de competitiespelers, jeugdspelers en recreanten en als coördinator van diverse zaken zal neerleggen. Nadat hij dit aan het bestuur heeft meegedeeld, heeft hij het eerder deze maand ook aan de spelers verteld.
Als erelid, oud-hoofdtrainer en BVHouten lid in hart en nieren is het voor niemand en zeker niet voor Jan voorstelbaar dat hij na dit seizoen helemaal niet meer betrokken zal zijn bij BVHouten.  Jan zal de komende maanden bekijken hoe hij eventueel nog wel een bijdrage zal willen leveren aan BVHouten na de zomer van 2019.
Als het einde van het seizoen zullen we Jan een mooi afscheid geven, vooralsnog hopen wij hem de komende tijd nog vaak te zien in de zaal.


Nieuwe bestuursleden
In de aanloop naar het nieuwe seizoen hebben twee BVHleden te kennen gegeven dat zij interesse hadden om in het bestuur zitting te nemen. Na een aantal gesprekken en het bijwonen van een bestuursvergadering zijn we dan ook blij om nu twee nieuwe bestuursleden te kunnen voorstellen, die zich de komende tijd willen inzetten voor de vereniging:
 
Bas Renes, is ruim twaalf jaar lid bij BVH en een vast gezicht op de dinsdagavond bij de recreanten. Bas is op dit moment nog bezig een goed overzicht te verkrijgen over de diverse processen, werkzaamheden en taken die er binnen de vereniging zijn en de positie die BVH inneemt binnen Houten als sportvereniging. Met zijn uitgebreide netwerk en met de grote lijnen als zijn sterke punt zijn we dan ook heel blij dat Bas heeft aangegeven ook het voorzitterschap van de vereniging op zich te willen nemen.
 
Minh-An Tran, badmintont al vanaf zijn tiende bij BVH, meegegroeid met de vereniging, opgegroeid met badminton en al jaren een vaste competitiespeler eerst bij de jeugd en daarna bij de senioren. Eigenlijk wil Minh-An alles wel doen en om een goed beeld te krijgen van waar hij zijn kwaliteiten het beste kan gebruiken binnen de vereniging zal hij de komende tijd meekijken, -luisteren en -doen op het gebied van beheer en activiteiten/vrijwilligerszaken.

 
Verslag BV Houten 4 – BV Almere 14

Verslag BV Houten 4 – BV Almere 14, zondag 4 november 2018
Een goede generale
 
Na ruim een maand zonder competitie stond voor BV Houten 4 een thuiswedstrijd tegen BV Almere 14 - ja je leest het goed - op het programma. De nummer 3 tegen de nummer 6 uit onze poule. Voor het eerst dit seizoen waren we compleet. Bryan kon eindelijk zijn seizoen debuut maken.
 
In de aanloop naar de wedstrijd tegen Almere waren we nieuwsgierig met wie en hoeveel spelers ze naar Houten zouden afreizen. Almere staat in badmintonland toch een beetje bekend als het Real Madrid onder de verenigingen. Het kaapt de beste spelers weg bij andere clubs en heeft inmiddels zo’n groot ledenbestand dat ze gemakkelijk een compleet ander team kunnen inzetten bij een promotie- of degradatiestrijd. Maar…… in speelronde 5 was dit gelukkig nog niet het geval.
 
Vol goede moed trokken we ten strijde. Na de mannen- en vrouwendubbel stond er al een 2-0 voorsprong op het bord. Wouter en Dennis wonnen na een wisselvallige start eenvoudig hun partij. Ilona en Rinske volgden dit goede voorbeeld door de Almeerse vrouwen in twee games te verslaan. De single van Wouter zou de spannendste partij van de dag worden. Hij en Almeerder Robin waren zeer aan elkaar gewaagd. Het was vaak stuivertje wisselen maar uiteindelijk won Wouter met 21-18 en 25-23.
 
In de andere drie singles wisten we de score verder uit te bouwen. Ilona, Rinske en Bryan speelden sterk wonnen overtuigend hun partijen. Ze kwamen alle drie geen moment in de problemen. 6-0; een mooie en comfortabele tussenstand. Een 8-0 overwinning leek in de maak met de twee resterende mixen op het programma.
 
Ook in de gemengddubbels kwamen de bezoekers er niet aan te pas. Wouter en Rinske wonnen met 21-9 en 21-16, terwijl het duo Ilona/Dennis met 21-11 en 21-15 de sterk was voor hun opponenten. Eindresultaat, een fraaie en welverdiende 8-0 zege op Almere. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.
 
Volgende week spelen we thuis in de Molenwiek de topper tegen de koploper, USV Hercules uit Utrecht. Momenteel staan ze tien punten voor op ons, maar ze hebben ook een wedstrijd meer gespeeld. Kortom we gaan er vol tegenaan om de achterstand te verkleinen. Wie weet kunnen we nog Herbstmeister worden…

12 december lustrum toernooi
Op 12 december 2018 vieren we de 40e verjaardag van Badminton Vereniging Houten. De lustrumcommissie organiseert die avond een gezelligheidstoernooitje voor de jeugd van 18.15-19.45 en voor de senioren van 20.00-22.00. Alle leden zijn uitgenodigd en we hopen op een grote opkomst. Na afloop heffen we het glas met een gezellig drankje bij onze buurman Eddie's. Later in het lustrumjaar wordt nog uitgebreid stil gestaan bij deze bijzondere verjaardag met een feestelijke badminton activiteit waarover jullie binnenkort meer gaan horen. Zet nu vast 12 december in je agenda, meld je aan en vier met ons mee...
Competitie
Komend weekend vindt de zevende speelronde van de competitie plaats, de laatste van de eerste helft. De acht seniorenteams en zes jeugdteams hebben de afgelopen tijd gestreden voor wat ze waard waren en vele mooie badmintonprestaties neergezet. We wensen iedereen veel succes komend weekend en in de tweede helft van het competitieseizoen. Benieuwd naar al deze badmintonhelden? Het zijn er 68 en ze zijn allemaal op de foto gezet door Jaap Rebel. Wil je ze echt leren kennen? Kom dan eens op een zondag naar de zaal. Om 10.00 beginnen de jeugdteams met hun wedstrijden en om 11.00 uur sluiten de senioren aan.
Geeft het racket door
Even op een laag pitje, maar hij is er weer, een nieuwe geef t racket door, dit keer van jeugdlid Luuk Mulder...

Wie ben je?
Luuk Mulder
Waar kom je vandaan?
Houten
Waarom ben je gaan badmintonnen?
We kregen badminton als sport voor een cijfer en ik kwam er achter dat ik er heel erg veel plezier in had en ging ik er meer op in.
Op welke school zit je en in welke groep/klas?
Koningin Wilhelmina College in 3 kader.
Wat vind het je leukste aan badminton of wat is je mooiste of grappigste badmintonmoment?
Het leukste aan badminton vind ik dat het een sportieve sport is en ik heb er veel plezier in.
Hoe lang speel je al bij BV Houten?
Z’n 4/5 maanden.
Heb je nog andere hobby’s?
Een beetje rondhangen met maten.
Heb je nog dromen?
Nee niet echt.
 
Favoriet
Vakantieland: Italië 
Eten: Lasagne 
Badmintonslag/-spel: Een clear daar zit lekker veel power door
 
En aan wie geef jij het racket door en waarom? 
Phillip hij zit er ongeveer net zo lang op als mij dus daarom geef ik het racket door aan hem.


Luuk staat rechts op de foto.
Ouder-kind-kersttoernooi
Verjaardagen
Verjaardagen november
We wensen alle BVHouten leden die in november jarig zijn of zijn geweest een hele fijne verjaardag en een mooi en sportief nieuw levensjaar! Lidwina, Marieke, Femke, Wilma, Eelke, Mart, Rob, Piet, Marjolijn en Maarten: GEFELICITEERD!
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 10 december: bestuursvergadering
  • 12 december: Lustrumactiviteit BVHouten 40 jaar
  • 22 december: Ouder-kind kersttoernooi
Lezen en kijken
Social Media:    
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2018 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp