Copy
't Meppertje - BV Houten - november 2019
View this email in your browser
Van bestuur en redactie

En toen was het alweer 21 december...Nog 10 dagen te gaan en we stappen het nieuwe jaar en het nieuwe decennium in: 2020. 
We houden het kort:

Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!


Maar eerst nog even dit laatste Meppertje van 2019 lezen!

Bestuur BVHouten  & Redactie 't Meppertje

Van het secretariaat
Trainingen en opening zaal in rondom kerstvakantie

- In week 52 en week 1 is de zaal dicht en is er geen badminton.
-De eerste zaterdagtraining na de kerstvakantie is op zaterdag 11 januari 2020.
-De doordeweekse trainingen starten weer in week 2 van 2020 (dinsdag 7 januari)
Fysio Vandaag Fysiotherapie
Ook in het nieuwe jaar zal er iedere maand weer een fysiotherapeut van Fysio Vandaag in de zaal zijn om klachten te bekijken, eventueel kort te behandelen en eventuele vervolagafspraken in de praktijk te maken.

Deze service is er in de eerste plaats voor alle leden (jr en sr) en als er nog tijd is ook ook voor familieleden van leden. Als je bij de fysio in de zaal langs wilt kun je dit doorgeven aan Rinske Rebel (senioren@bvhouten.nl) of melden bij de trainer.

Mocht je niet kunnen komen op die data dan kun je natuurlijk ook een afspraak maken bij Fysio Vandaag of binnenlopen op het gratis inloopspreekuur. Meld dan ook vooral dat je via BVHouten komt. 

Fysio Vandaag is vanaf 1 januari 2020 gevestigd op de Pelmolen 5 schuin tegenover/naast het racketcentrum, dus om de hoek bij De Molenwiek!

Data fysio in de zaal 2020:
- 14 januari
- 11 februari
- 10 maart
- 14 april
- 12 mei
- 9 juni

Hier kun je meer lezen over Fysio Vandaag.
Ouder-Kind-Kersttoernooi
Sfeervolle en sportieve aftrap van de kerstvakantie
 
De feestdagen komen steeds dichterbij en dat betekent natuurlijk voor de doorgewinterde BVH-lieden dat het Ouder Kind Kersttoernooi op het menu staat. Vanochtend zaterdag 21 december 2019, was het weer tijd voor een van de hoogtepunten van het jaar. Jeugdleden speelden samen met hun niet-badmintonnende moeder, vader, oom of oma tegen andere koppels. Maar ook senioren speelden met hun niet-badmintonnende kids gewoon mee.
 
Aan deze editie deden maar liefst 40 koppels mee! Iets waar we als jeugdcommissie van BV Houten ontzettend trots op zijn! Op de deuntjes van de bekende kerstklassiekers werd er in sporthal De Molenwiek fanatiek gestreden om de eer. Verdeeld over 8 poules van 5 teams werden er leuke, spannende en hilarische wedstrijden gespeeld door de deelnemers. Tussen de partijen door werd er genoten van een kerstkransje en werd de wedstrijd ervoor uitvoerig nabesproken.
 
Aan het einde van de ochtend gingen de vier beste teams met een leuke prijs naar huis, maar natuurlijk was er ook aan de ‘nieuwelingen’ gedacht middels een aanmoedigingsprijs. We willen graag iedereen bedanken voor hun deelname en kijken terug op een geweldig Ouder Kind Kersttoernooi 2019.
 
Binnenkort verschijnen alle foto’s online.
Geef het racket door
In november Teun het racket door aan Jorrit, dus lees hier onder wat Jorrit te vertellen heeft:

Wie ben je?
Jorrit van Os

Waar kom je vandaan?
Houten

Waarom ben je gaan badmintonnen?

Ik zat op voetbal, maar vond de scheenbeschermers en voetbalschoenen niet fijn. Ook was het heel koud buiten op het veld, vooral als het gevroren had. Badminton is zonder beschermers en lekker binnen!

Op welke school zit je en in welke groep/klas?
In groep 5A op de Aventurijn

Wat vind het je leukste aan badminton of wat is je mooiste of grappigste badmintonmoment?
De piepjestest vind ik het leukst.

Hoe lang speel je al bij BV Houten?
2 jaar

Heb je nog andere hobby’s?

Gamen, schaken en Donald Duck lezen

Heb je nog dromen?
Ik wil de beste Brawl Star-speler van de wereld worden
-------------- 
Favoriet
 Vakantieland:
Italië
Eten: Pizza
Badmintonslag/-spel: kort spelen
 
En aan wie geef jij het racket door… en waarom….?
Ik geef het racket door aan
Lars Reichardt, omdat we samen altijd leuke oefeningen doen tijdens de training.
Michael gaf het racket door aan Tjalle v/d Kraan, ook een nieuw gezicht bij BVHouten:

Wie ben je? Ik ben Tjalle van der Kraan

Waar kom je vandaan? Ik ben een geboren Zeistenaar en woon sinds november (vorig jaar) in Wijk bij Duurstede.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met badminton? Ik kwam voor het eerst in aanraking met badminton door mijn vader. Hoe? Mijn vader was het zat dat ik niets meer aan sport deed en eiste dat ik een keer mee ging badmintonnen. Het beviel mij heel goed en ik doe het nog steeds met heel veel plezier!😊

Wat doe je in het dagelijks leven? Werken werken en nog eens werken.. klinkt best deprimerend maar dat valt best mee! Ik werk namelijk voor de duurzaamste bank van Nederland, Triodos Bank. Hier help ik zakelijke klanten met al hun vragen en dat doe ik al bijna 4 jaar.

Hoe lang speel je al bij BV Houten? Nog maar heel kort. Ik speel hier sinds september.

Wat is je leukste,mooiste of grappigste badmintonmoment? Ik heb bij mijn oude vereniging in Zeist de wisselbeker 3 keer gewonnen. Als je de beker 3 keer won mocht je hem houden.

Heb je nog andere hobby’s? Wakeboarden is mijn tweede grote liefde. Als het weer het toe laat pak ik mijn board en scheur ik naar Nieuwegein! Daarnaast vind ik het heel leuk, als het badminton seizoen voorbij is, om te gaan mountainbiken in de bossen van de utrechtse heuvelrug. 

Heb je nog dromen? Ik droom ervan om ooit een klein boerderijtje te kopen met een prive sauna in de tuin.

------------
Favoriet
Favoriet Vakantieland: Griekenland!

Eten: Grieks, Indonesisch, Italianaans en pannenkoeken😉

Badmintonslag/-spel: Gekapte crossdrop

En aan wie geef jij het racket door... en waarom....? Aan Alex Sung omdat hij ook nieuw is bij BVHouten.
Nieuwjaarsborrel
Gezellig samen toasten op het sportieve nieuwe jaar? Dat kan! De activiteitencommissie organsieert een Nieuwjaarsborrel voor iedereen die zin heeft:

Sportgala Houten
Het Sportgala Houten 2019 vindt plaats op maandag 3 februari 2020 in het Theater Aan de Slinger. Het is een avondvullend programma met veel variatie en enkele verrassingen!
Het jaarlijks terugkerende Sportgala Houten is het erepodium om Houtense (top)sporters te eren en te waarderen die het afgelopen jaar belangrijke prestaties hebben neergezet. Dit jaar geen genomineerden avn BVHouten, maar wel leuk om zoiets een keer mee te maken. Daarom stelt het bestuur de 4 kaarten beschikbaar voor leden die hier graag bij aanwezig willen zijn. Lijkt dit je wat? Stuur dan een mail naar secretariaat@bvhouten.nl en wie weet zijn die kaarten voor jou! Graag mailen voor 12 januari 2020.
Jeugdtoernooien
Zin om na het competitieseizoen alles wat je hebt geleerd verder in de praktijk te brengen en nog meer wedstrijden te spelen? Kijk dan eens of er leuke jeugdtoernooien zijn in de buurt of ietsje verder. Op badmintonnederland.toernooi.nl/ kun je onder toernooien zoeken op jeugd of via uitgebreid zoeken op leeftijdscategorie. Er zijn toernooien voor meer ervaren spelers, voor kinderen die net gestart zijn met competitie of toernooien waarbij je je in verschillende  klasses van sterkte kunt opgeven. Heb je twijfel over of een toernooi geschikt is voor jou/jouw kind overleg dan met de trainers. 

Tip: vraag een teamgenoot of iemand uit een ander team om samen deel te nemen. Jullie kunnen dan inschrijven voor de enkel en samen voor het dubbelonderdeel.

Hieronder vast wat toernooien die onder onze aandacht zijn gebracht:

- 1 februari 2020: 7e open nationaal jeugdtoernooi in Almere (tegelijk met Nederlandse kampioenschappen waar je als kind gratis een kaartje voor krijgt). Toernooi voor jeugd uit de opstapcompetitie en ervaren competitiespelers.

- 2 februari 2020: BAN Blacklight toernooi Amersfoort  met categorieen voor jeugd en sr.

- 14 maart 2020: BAN jeugd open in Amersfoort.

- 21 maart 2020: OSM jeugdtoernooi in Maarssen.
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 22 december t/m 5 januari: kerstvakantie
  • 8 januari: nieuwsjaarsborrel bij Eddie's
  • 14 januari: Fysio Vandaag in de zaal
  • 20 januari:  bestuursvergadering
Lezen en kijken
Geniet maar even mee van heerlijk badminton en kijk naar dit filmpje met 20 mooie momenten van een paar jaar terug. Of kijk naar dit filmpje om te zien dat ook de wereldtoppers wel eens misslaan en andere grappige momenten.

Social Media:    

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp