Copy
't Meppertje - BV Houten - september 2018
View this email in your browser
Van de redactie

De zomer is voorbij en het badmintonseizoen is weer begonnen. En met pas de eerste dagen van september achter de rug, heeft BVHouten er alweer de nodige grote evenementen opzitten. Er is een veelbelovende start gemaakt met een heel gezellig en intensief sportief trainingsweekend in België, een goed bezochte activiteitenmarkt waar een heleboel enthousiaste vrijwilligers aan vele geinteresseerden informatie gaven over badminton bij BVHouten en een bomvol en goed georganiseerd Warming-Up toernooi met een recordaantal deelnemers en prachtige resultaten voor vele BVHouten spelers.
De jeugdactiviteitencommissie loopt zich warm voor de eerste activiteit met en voor de jeugd en de meesten van jullie hebben zich alweer warmgelopen op de eerste trainingen die vorige week startten.
Over anderhalve week begint de competitie en de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering staat voor de deur.
Meer weten? Lees dan snel dit Meppertje.

Dennis & Mick

redactie 't Meppertje

Van het secretariaat
17 september 2018: ALV BVHouten
De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van BVHOUTEN vindt over anderhalve week plaats op maandag 17 september. Tijdens deze vergadering zal het bestuur en zijn geledingen verantwoording afleggen aan de leden van de vereniging.
Het gaat om de contributie, de organisatie en de jaarrekeningen. Het financieel beleid, de algemene visie van de vereniging en het te ontwikkelen beleid. Tevens is dit een goed moment om in gesprek te komen over al die verenigingszaken die ons na aan het hart liggen.

De officiële uitnodiging met agenda zal nog deze week aan alle leden verstuurd worden.

Competitie
De teams zijn bekend, de speelschema's zijn gepubliceerd en iedereen staat in de startblokken. De teamindelingen staan op de website, binnenkort inclusief teamfoto's. Koffiecorner coördinator Claudia heeft de spelregels en schema rondom de koffiecorner rond gestuurd. Mocht je een wedstrijd moeten missen door verwachte of onvoorziene omstandigheden, laat dit dan zsm aan de ccp'ers weten zodat zij een vervanger kunnen zoeken.
We wensen iedereen een sportief en succesvol seizoen 2018-2019 toe!


 
Trainingsweekend België
Geslaagd trainingsweekend BV Houten en BC Castellum
 
Als voorbereiding op het aankomende competitieseizoen vond er in het weekend van 17 t/m 19 augustus het trainingsweekend plaats. Dit weekend stond open voor competitiespelers van BVHouten en BC Castellum.  Dit jaar werd er gekozen voor een verblijf in Herentals, België.
Ruim 35 deelnemers namen deel hieraan en volgden de diverse trainingssessies dit weekend.
Vanaf vrijdagmiddag tot begin van de avond druppelden de spelers en trainers binnen. De accommodatie werd ingericht en ’s avonds werd de eerste (lichte) trainingssessie gehouden in de zaal. Insteek was om ieder op zijn eigen tempo de oefeningen te laten uitvoeren. Niet elke deelnemer had nog iets aan sport gedaan afgelopen periode en deze training dan ook niet door iedereen als 'licht'ervaren. De diehards bleven na de twee uur durende sessie nog in de zaal om een wedstrijdje te spelen.
Na het gezamenlijke ontbijt op zaterdagochtend, werd de groep in tweeën gedeeld en werd er afwisselend een binnen-training en buiten-training afgewerkt.  Zweet, plezier, werken aan het uithoudingsvermogen en de technische vaardigheden op de baan… ingrediënten om te zorgen voor een goede start van het seizoen.
Na deze twee trainingsmomenten en de lunch was er tijd voor de rust en ontspanning. Relaxen in de jacuzzi, massage door Odette, een kleine siësta houden of wat boodschapjes doen, als voorbereiding op de middagtrainingen.
De middagsessie bestond wederom uit een binnen- en buitentraining. Tijdens de circuittraining buiten werd er gewerkt aan het fysieke gedeelte, terwijl er binnen verder werd gegaan met het werken aan de technische skills en het uithoudingsvermogen op de baan.
Na deze inspanningen, de BBQ, gezellig samenzijn,  een paar spelers die nog wat speelminuten maakten op de baan en een nachtrust, werd er zondag een teamtoernooi gehouden.
Vier teams streden om de felbegeerde wisselbeker. Spannende wedstrijden, mooie rally’s, sportiviteit en fun… een genot om naar deze wedstrijden te kijken.
Pas op het laatste moment werd de strijd beslist. Met slechts 1 punt verschil  wist het team met Leonie, Alisha, Kyle, Mark Lentz, Tjan, Claudia en Rinske de overwinning binnen te halen.
Beste speelster van het toernooi bij de dames werd Dina. Beste man werd Mark Lentz.
 
Na het opruimen van de locatie en de gezamenlijke lunch ging iedereen weer huiswaarts en konden de trainers van Castellum en Houten weer terugkijken op een geslaagd trainingsweekend.

Frank Kneefel


Alle foto's kun je hier bekijken
Activiteitenmarkt 1 september 2018
Sterre, Merel, Arie, Dorien, Elianne, Evelien, Mirjam, Leonie, Minh-An, Roel, Gert en Klaas: Bedankt voor jullie hulp en enthousiasme bij de jaarlijkse activiteitenmarkt in Houten!
Er zijn weer heel wat Houtenaren heel wat wijzer over BVHouten!
Familie Jens bedankt voor het uitlenen van het net: het kwam weer goed van pas.
Warming-Up Toernooi 1-2 september 2018
Prijzenregen voor BVHouten op goed bezocht openingstoernooi

In een warme, bomvolle en gezellige sporthal De Wetering werd traditioneel het badmintonseizoen in gang geschoten met het BV Houten Warming-Up Toernooi. Met maar liefst 220 deelnemers uit alle uithoeken van het land zat de editie van 2018 van het toernooi helemaal vol!!! Er werden over het weekend bijna 400 wedstrijden gespeeld. Ook de BVH-spelers lieten zich gelden.

Ondanks de stevige concurrentie van andere toernooien was het evenement bij BV Houten wederom bijzonder populair. Van recreant tot Eredivisie-speler. Iets waar de organisatie van het toernooi erg trots op is. Badminton is namelijk een sport voor jong en oud op elk niveau.

Zoals altijd werd er ook nu weer flink gestreden om de eerste prijzen van het seizoen binnen te halen. BV Houten mag na het eerste weekend van september alvast een eerste plank in de prijzenkast vullen. Ilona Zwambach en Martin van der Zwan gingen zelfs met twee prijzen in de tas naar huis. Ilona won samen met Minh-An Tran het GD-6 en met Rinske Rebel het VD-6. Martin greep samen met Leonie Rietveld de titel in het GD-4 en werd tweede in het ME-4. Celeste Greve veroverde de titel in het VE-4, terwijl Inez de Kraker samen met Gita (Beca) tweede werd in het VD-6.

Alle actie werd natuurlijk vastgelegd door onze verdienstelijke huisfotografe Eline Bootsma. Daarnaast konden de deelnemers bij de stand van Bees-Sport terecht voor nieuwe badmintonspullen en zich laten behandelen door Odette Timmer voor een sportmassage. Tevens werd er zondag geld gedoneerd en merchandising verkocht voor Solibad, waar onze scheidsrechter Freek Cox de trotse ambassadeur van is.

Het toernooi werd georganiseerd met de hulp van Han van der Vliet en zijn stichting Toernooisupport.

Kijk hier voor alle uitslagen en winnaars.

Jeugdactiviteit
Hallo iedereen,

De eerste badmintontrainingen zijn alweer begonnen en wij als jeugdcommissie willen jullie weer op de hoogte brengen voor de kans om een training te volgen door een Nederlandse topspeler!


We hebben het natuurlijk over de badmintonclinic die tijdens de jaarlijkse Yonex Dutch Open plaats vindt van dinsdag 9 tot en met zondag 14 oktober 2018 in het Topsportcentrum in Almere. 
  
BV Houten is van plan om op zaterdag 13 of zondag 14 oktober een trip te maken naar dit badmintonevenement en jullie kunnen erbij zijn!!  

Vraag al je badmintonvrienden en vriendinnen om samen mee te gaan, want met meer deelnemers wordt het natuurlijk nog gezelliger!
 
Je krijgt dan een badmintontraining van een Nederlandse topspeler, daarna mag je vragen stellen over alle ins en outs van zijn/haar sportleven, ontvang je als deelnemer nog een speciale verrassing, en de rest van de dag lekker genieten van de internationale toppers in de halve finales en finales. De kosten hiervoor zullen ongeveer € 10,- per persoon bedragen. We kunnen met een groep van 8 tot 16 kinderen erheen. Als er ouders zijn die zouden willen rijden, dan vernemen wij dit graag.

Lijkt het je leuk om hierbij te zijn, laat het ons dan weten!? Stuur een mail naar toernooien@bvhouten.nl en geef aan welke dag jouw voorkeur heeft
Dan plannen wij een gezellige groepsuitje en kan je met andere jeugdleden!

We kijken alweer uit naar het komende seizoen en tot snel!

Met sportieve groet,

De Jeugdcommissie
BV Houten
Verjaardagen
Verjaardagen september
We wensen alle BVHouten leden die in september jarig zijn een hele fijne verjaardag! Hans, Joost, Kiomi, Jan-Kees, Celeste, Casper Phuong, Bo, Marcel, Eelke, Jochem en Ilona: GEFELICITEERD!
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 15-16 september: Start competitie
  • 17 september: ALV 2018
  • 13/14 oktober Jeugdactiviteit: Clinic + bezoek Yonex Dutch Open 2018 Almere
  • 15 oktober: Bestuursvergadering
Lezen en kijken
Social Media:    
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2018 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp