Copy
't Meppertje - BV Houten - november 2019
View this email in your browser
Van de redactie

De laatste maand van 2019 nadert alweer. Maar voordat we ons kunnen onderdompelen in lichtjes, gezelligheid, lekker eten, vakanties en veel quality time met familie en vrienden staat er nog een en ander op badmintongebied voor de deur.

Dit weekend werden de Regionale Senioren Kampioenschappen gespeeld. Daarom geen competitie. Volgend weekend begint de tweede helft van de competitie en verderop kun je lezen hoe BVHouten de balans opmaakt halverwege het seizoen. 
Kamp je met blessures of andere fysieke pijntjes dan is het zeker interessant om het stukje over Fysio Vandaag even te lezen en verder kijkt iedereen natuurlijk alweer halsreikend uit naar een van de jaarlijkse hoogtepunten van badminton bij BVHouten: het ouder-kind-kersttoernooi. Aanmelden kan weer dus doe dit snel, want vol=vol.
Teun en Michael kregen in het vorige Meppertje het racket doorgegeven dus lees snel wat zij te vertellen hebben en aan wie zij het racket doorgeven. En heb je als jeugdlid al zin in extra sportieve uitdagingen in 2020? Bekijk dan een aantal jeugdtoernooien waaraan je deel kunt nemen.

Dus nog even lekker badmintonnen, zonder blessures en met familie de komende maand!


Redactie 't Meppertje

Van het secretariaat
Teamfoto's
Dankzij Jaap Rebel zijn de afgelopen weekenden alle teams in het nieuwe clubtenue op de foto gezet. Jullie kunnen ze bewonderen op de website! Minh-An bedankt voor het regelen, Jaap bedankt voor de foto's!
Notulen ALV
De concept notulen van de ALV zijn klaar en op te vragen. Bij d euitnodiging voor de ALV in 2020 zullen wij ook aan alle leden de notulen beschikbaar stellen in voorbereiding op de vergadering.
Trainingen en opening zaal in rondom kerstvakantie
-In week 51 zijn de laatste doordeweekse trainingen voor de kerstvakantie. Deze starten weer in week 2 van 2020 (dinsdag 7 januari).
-De laatste zaterdagtraining voor de kerstvakantie is op zaterdag 14 december.
-Op zaterdag 21 december vindt het jaarlijkse ouder-kindtoernooi plaats en zijn er geen trainingen. Je kunt natuurlijk wel je opgeven en meedoen of komen kijken.
-De eerste zaterdagtraining na de kerstvakantie is op zaterdag 11 januari 2020.
-In week 52 en week 1 is de zaal dicht en is er geen badminton.
Fysio Vandaag Fysiotherapie
BadmintonVereniging Houten heeft een samenwerking met Fysio vandaag. Na een korte pauze betekent dit dat gemiddeld 1x per maand een fysiotherapeut in de zaal aanwezig is om klachten te bekijken, eventueel kort te behandelen en eventuele vervolagafspraken in de praktijk te maken.

Fysotherapeut Leonie van der Starre was er in november en zal op dinsdag 10 december weer aanwezig zijn vanaf 20.00 uur. Deze service is er in de eerste plaats voor alle leden (jr en sr) en als er nog tijd is ook ook voor familieleden van leden. Als je bij Leonie langs wilt kun je dit doorgeven aan Rinske Rebel (senioren@bvhouten.nl) of melden bij de trainer.

Mocht je niet kunnen komen dinsdag de 10e dan kun je natuurlijk ook een afspraak maken bij Fysio Vandaag of binnenlopen op het gratis inloopspreekuur. Meld dan ook vooral dat je via BVHouten komt. 

Fysio Vandaag is nu nog gevestigd in het pand van Piazza Sports aan de Kruisboog, maar vanaf 1 januari 2020 verhuizen zij naar de Pelmolen 5 schuin tegenover/naast het racketcentrum, dus om de hoek bij De Molenwiek!

Hier kun je meer lezen over Fysio Vandaag en in 't volgende Meppertje zullen wij ook weer info geven over de samenwerking.
Tussenstanden competitie BVH 2019-2020
All to play for!
Het is eind november en dat betekent dat het weer tijd is voor het RSK. Dat is traditiegetrouw ook het punt wat de competitie in twee helften split. Het eerste deel van de competitie zit er op. Hoe staan de teams van BV Houten er nu voor?
 
Senioren
Team 1 (3e divisie) wist vooraf dat het een pittig seizoen zou worden en staat na zeven wedstrijden op de laatste plaats. De reddende oever is met vier punten zeker niet uit het zicht. Als de shuttle in het tweede deel van de competitie wat vaker goed valt, zit lijfsbehoud er zeker nog in. Ook team 2 moet strijden tegen degradatie. Het team staat op een zevende plaats en moet minstens vijf punten goedmaken op de nummer 6, BC Alouette. Team 3 gaat met 39 punten aan de leiding in hun poule, gevolgd door BC Weesp op slechts een punt. Het belooft dus een spannende tweede seizoenshelft te worden.

Team 4 vinden we terug op een derde plaats op vier punten achterstand van koploper Iduna. Het vijfde team van BV Houten staat halverwege op een zevende plaats met zeven punten achterstand op de veilige zesde plaats. Niks is echter onmogelijk. Team 6 staat samen met Iduna op een gedeelde zesde plaats, waarbij het onderlinge resultaat in het voordeel is van de Houtense formatie. Last but not least, team 7. Het zevende team staat op een verdienstelijke derde plaats, maar het gat naar koploper Leerdam lijkt te groot om daar nog een bedreiging voor te vormen. Er is nog niks beslist en er volgen voor de Houtense team nog veel belangrijke wedstrijden in strijd om de titel of degradatie.
 
Junioren
Het vlaggenschip bij de jeugd staat halverwege op de zesde plaats, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Er zit nog rek in dus. Het tweede team doet mee om het kampioenschap. Inside J2 heeft maar vier punten meer dan de Houtense junioren. Team J3 staat op een vijfde plaats en lijkt zich in de middenmoot te gaan nestelen, net als Jeugd 4. Jeugd 5 is de trotse koploper in hun poule met twee punten voorsprong op Apollo J4. Jeugd 6 vindt zichzelf halverwege de competitie terug op de vijfde plaats. Het jongste team, Jeugd 7, is samen met Amersfoort J4 verwikkeld in een felle strijd om de titel. De Houtenaren hebben slechts een punt achterstand en dus kan het nog alle kanten op.
Ouder-Kind-Kersttoernooi

Na het grote succes van de vorige jaren organiseert Badminton Vereniging Houten dit jaar weer het Ouder-Kind Kersttoernooi!
Wil je nog even snel wat calorieën verbranden voor de kerstdagen? Of heb je altijd al eens willen laten zien aan je papa, mama, broer, zus, oom, tante, opa, oma, zoon, dochter of ander familielid/kennis hoe goed je kan badmintonnen? Dan is dit je kans! Jullie kunnen je nu samen inschrijven. Het Ouder-Kind Kersttoernooi is een ontzettend leuk en gezellig toernooi waarbij iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.
Het toernooi is voor iedereen die lid is van BV Houten. Alle jeugdleden en seniorenleden zijn van harte welkom samen met een partner!

Wanneer: zaterdag 21 december van 9.00-12.00 uur
Waar: Sporthal de Molenwiek 
Let op: deelname is gratis. Er zijn op deze dag geen reguliere trainingen.

Inschrijven: Stuur voor zondag 15 december 2019 een e-mail naar toernooien@bvhouten.nl. Zet in deze mail je eigen naam en de naam van je partner. Zet in deze mail ook een telefoonnummer waarop één van jullie twee goed te bereiken is. Let erop dat je inschrijving pas definitief is na bevestiging. (Heb je na een week nog geen reactie gehad? Stuur voor de zekerheid nogmaals je inschrijving naar hetzelfde mailadres.)

Ondertussen hebben alle leden ook via mail een uitnodiging gehad om in te schrijven met alle informatie.

Geef het racket door
In oktober gaf  Jasmijn van Moorselaar het racket door aan teamgenoot Teun Conijn:

Wie ben je?
Teun Conijn, ik ben 12 jaar.

Waar kom je vandaan?
Houten.

Waarom ben je gaan badmintonnen?
Omdat mijn zus er al op zat en ik vond het er heel cool uitzien.

Op welke school zit je en in welke groep/klas?
Ik zit op het Oosterlicht college in Nieuwegein en ik zit in de eerste.

Wat vind het je leukste aan badminton of wat is je mooiste of grappigste badmintonmoment?
Ik vind het leukste aan badminton dat alles best wel snel gaat.

Hoe lang speel je al bij BV Houten?
6 jaar.

Heb je nog andere hobby’s?
Ik speel piano, ik vind het leuk om buiten te zijn en ik luister graag naar muziek.

Heb je nog dromen?
Ik wil heel graag eens een keer naar een concert van Martin Garrix of Nederlands kampioen worden met mijn team.
-------------- 
Favoriet
 Vakantieland: Engeland
Eten: Taco’s
Badmintonslag/-spel: de crossnetdrop
 
En aan wie geef jij het racket door… en waarom….?
Ik geef het racket door aan Jorrit van Os omdat hij nog niet zo lang op badminton zit en omdat ik altijd plezier met hem heb op de training.


Ik sta hieronder links op de foto samen met teamgenoten Jasmijn en Yorinde en Quinn uit J1 die soms bij ons invalt.
Anouk bleef dicht bij huis en gaf het racket door aan weer een teamgenoot: Michael van der Valk, ook nieuw bij BVH:

Wie ben je?
Ik ben Michael van der Valk, 27 jaar oud.
 
Waar kom je vandaan?
Momenteel woon ik in Amstelveen. Daarvoor heb ik in Maarssen gewoond.
 
Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met badminton?
Ik kom uit een badmintonfamilie. Mijn beide ouders speelden badminton, m’n zusje kon het ook aardig. Op m’n 8e ben ik begonnen maar na een paar jaar gestopt, daarna vanaf m’n 18e weer begonnen.
 
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als consultant bij KPMG.
 
Hoe lang speel je al bij BV Houten?
Pas sinds dit seizoen speel ik bij BV Houten. Daarvoor heb ik bij OSM gespeeld in Maarssen.
 
Wat is je leukste, mooiste of grappigste badmintonmoment?
Het mooiste was tot twee keer toe tweede worden met het herenteam waar ik deel van uitmaakte op het NK in Zutphen.
 
Heb je nog andere hobby’s?
Naast badmintonnen ben ik een grote fan van bordspellen, gamen, reizen enz.
 
Heb je nog dromen?
Ja.
------------
Favoriet
Vakantieland: China, Frankrijk en Oostenrijk
Eten: Chinees, Italiaans,
Badmintonslag/-spel: Ik speel het liefst de enkel. En speel iets te graag de backhand-cross.


Team 5 met vlnr: Anouk, Michael, Lotte, Michiel, Kiomi, Pieter.
RSK
Twee prijzen voor BVH op RSK!

Acht BVHoutenaren namen deel aan de regionale senioren kampioenschappen 2019 in Amersfoort en twee van hen hebben prijzen gepakt. Martin van der Zwan kroonde zich tot regiokampioen in het mannenenkel 4, terwijl Arwin Rasoeli de tweede prijs pakte in het mannenenkel 6! Gefeliciteerd!
Jeugdtoernooien
Zin om na het competitieseizoen alles wat je hebt geleerd verder in de praktijk te brengen en nog meer wedstrijden te spelen? Kijk dan eens of er leuke jeugdtoernooien zijn in de buurt of ietsje verder. Op badmintonnederland.toernooi.nl/ kun je onder toernooien zoeken op jeugd of via uitgebreid zoeken op leeftijdscategorie. Er zijn toernooien voor meer ervaren spelers, voor kinderen die net gestart zijn met competitie of toernooien waarbij je je in verschillende  klasses van sterkte kunt opgeven. Heb je twijfel over of een toernooi geschikt is voor jou/jouw kind overleg dan met de trainers. 

Tip: vraag een teamgenoot of iemand uit een ander team om samen deel te nemen. Jullie kunnen dan inschrijven voor de enkel en samen voor het dubbelonderdeel.

Hieronder vast wat toernooien die onder onze aandacht zijn gebracht:

27 december 2019: Jeugdtoernooi BC Schijndel.

4 januari 2020Badmintonplanet Start-Best Toernooi  in Best. Voor leeftijdscategorien O11, O13 en O15 met badminton-kinder-feest.

- 1 februari 2020: 7e open nationaal jeugdtoernooi in Almere (tegelijk met Nederlandse kampioenschappen waar je als kind gratis een kaartje voor krijgt). Toernooi voor jeugd uit de opstapcompetitie en ervaren competitiespelers.

- 2 februari 2020: BAN Blacklight toernooi Amersfoort  met categorieen voor jeugd en sr.

- 14 maart 2020: BAN jeugd open in Amersfoort.

- 21 maart 2020: OSM jeugdtoernooi in Maarssen.
Verjaardagen
In november konden de volgende BVHouten leden er een jaartje bijtellen:
Marieke, Rik, Eelke, Mart, Rob, Wilco, Yorinde, Marjolijn en Maarten...

En in december is het de beurt aan:
Arie, Niels (2x), Freek, Bert, Roy, Christa, Dennis, Frank, Willem, Nicole, Jasmijn, Tobie, Bridget, Khang, Mette en Thom.

Van harte gefeliciteerd allemaal!
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 30 november: pietentraining
  • 10 december: fysio in de zaal
  • 16 december: bestuursvergadering
  • 21 december: ouder-kind-kersttoernooi
  • 22 december t/m 5 januari: kerstvakantie
Lezen en kijken
Geniet maar even mee van heerlijk badminton en kijk naar dit filmpje met 20 mooie momenten van een paar jaar terug. Of kijk naar dit filmpje om te zien dat ook de wereldtoppers wel eens misslaan en andere grappige momenten.

Social Media:    

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp