Copy
't Meppertje - BV Houten - september 2019
View this email in your browser
Van het bestuur

Beste leden,

Is iedereen nog aan het bijkomen van dat waanzinnige blacklight toernooi, heerlijke eten, muziek & dans en vele mooie herinneringen aan 40 jaar BVHouten? De voorzitter bracht in  de aanloop naar deze dag een bezoek aan een van de oprichtsters van onze vereniging: Mw. Cocky  van Rooy-Nobel. Haar herinneringen deelde hij in zijn speech. Ook de collage die een andere oud-voorzitter, Emiel van Emmerik meebracht, oogstte veel belangstelling.

Daarnaast hebben we de jaarlijkse ALV gehad met voorzichtig positieve financiële berichten, is er de afgelopen weken ook weer hard geknokt voor de nodige punten in de competitie en zijn er trainingen opgestart voor startende en gevorderde recreanten op de woensdag. Ook won Quinn Jens de finale O-11 van de Junior Master Cup op de banen in Almere waar de volgende dag het Nederlandse duo Robin Tabeling en Selena Piek geschiedenis schreef door als eerste Nederlandse duo de eerste plaats te pakken op de Yonex Dutch Open gemengd dubbel, onder het toeziend oog van een aantal jeugdleden van BVHouten!
Lees snel verder...

Het bestuur van BV Houten

Van het secretariaat
Trainingen en opening zaal in herfstvakantie
Volgende week van zaterdag 19 oktober t/m zondag 27 oktober is het herfstvakantie. Dit betekent het volgende voor trainingen en zaal:

- Zaterdag 19 oktober: reguliere training voor de jeugd;
- Dinsdag 22 oktober: geen trainingen, geen vrij spelen, zaal gesloten;
- Woensdag 23 oktober: geen trainingen, zaal WEL open voor vrij spelen 20.00-22.00 uur;
- Donderdag 24 oktober: geen trainingen, zaal gesloten;
- Zaterdag 26 oktober: GEEN trainingen jeugd, zaal gesloten.
Shirts
Alle shirts zijn nu uitgedeeld. Behalve een enkele nabestelling. Het is niet meer mogelijk na te bestellen. Aan het eind van het seizoen, rond mei, zal er weer de mogelijkheid zijn om shirts te bestellen.
Verslag ALV
Op 23 september jl. verzamelden een twintigtal leden zich voor de jaarlijkse ALV.
Er was een mooie vertegenwoordiging uit alle gelederen van onze club. Diverse aspecten van onze vereniging zijn belicht in de verslagen van trainers, ccp'ers en commissies. Ook werden de sportieve hoogtepunten benoemd, naast de sociale activiteiten.

Trainers voor de Klas was wederom een succes en we zijn blij dat oud-trainer Jan Bessems ook voor komend jaar de coördinatie op zich wil nemen. Ook de activiteitenmarkt was  weer succesvol en sindsdien hebben zich al heel wat nieuwe leden aangemeld. Bovendien heeft zich een nieuwe coördinator voor de activiteitenmarkt aangemeld: Ilona Zwambach! 

De vergadering werd besloten met het financiële verslag 2018-2019 en begroting 2019-2020 door de penningmeester. Ook hij liet voorzichtig positieve geluiden horen. Dankzij diverse kostenbesparingen is er zowel ruimte voor een bijdrage aan het lustrumfeest, een investering in trainers en hoeft er bovendien geen contributieverhoging doorgevoerd te worden voor komend jaar!

Wel is het zaak ervoor te zorgen dat we het ledenaantal vanaf nu stabiel houden en liefst zelfs een stijging hierin kunnen bewerkstelligen. Met meer financiele reikwijdte en een groter aanbod aan activiteiten of zaal zou BVH aantrekkelijker kunnen zijn voor nieuwe leden. Hiervoor kan BVH dan ook nog best wat extra vrijwilligers gebruiken om bijvoorbeeld de Grote Clubactie of andere acties te coordineren, nieuwe doelgroepen aan te spreken, het bestuur op termijn aan te vullen of andere belangrijke taken over te nemen (zaalhuur, koffiecorner, zaalwacht).

Met de input uit de zaal over zaken die beter kunnen rondom berichtgeving ALV en digitale betalingen tijdens het zomerbadminton in onze zak, kijkt het bestuur samen met de leden met vertrouwen uit naar komend jaar.
Het (concept) verslag van de ALV is binnenkort op te vragen bij het secretariaat.
LUSTRUM Blacklight toernooi en feest
Badmintonnen in het donker. Hoe gaaf is dat?! Nou, dat is heel gaaf! Afgelopen zaterdag organiseerde Badminton Vereniging Houten een sportieve feestavond ter ere van het 40-jarig bestaan van de club. Eerst stond er een Blacklight Badminton Toernooi op het programma en later op de avond gingen de voetjes van de vloer.

Tientallen leden en oud-leden van de vereniging betraden aan het eind van de middag in kleurrijke en fluoriserende outfits de banen in sporthal De Molenwiek. Natuurlijk mochten ook fluoriserende schmink en verf niet ontbreken. Op de klanken van muziek uit het Foute Uur werden er vele leuke partijen gespeeld, waarbij fun de boventoon voerde. Het was een geweldig spektakel.
Na het blacklight-festijn verplaatste de feestende bende zich naar het Racketcentrum. Daar werd er genoten van een heerlijk satébuffet. Natuurlijk mocht ook een bijpassend toetje niet ontbreken; spekkoek. Terwijl er werd gesmuld van de maaltijd kwamen de anekdotes van 40-jaar BV Houten boven tafel. Er werd veel gelachen en soms met weemoed teruggekeken naar vroeger.
Voordat de dansvloer werd geopend sprak voorzitter Bas Renes nog enkele fraaie woorden. Hij was deze week op bezoek geweest bij mevrouw Cocky van Rooy-Nobel. Zij en haar partner zijn in 1978 verhuisd vanuit Zeist naar Houten en stichtten hier een nieuwe badmintonvereniging. Na de speech van Bas ging de muziek harder en gingen de voetjes van vloer. En het bleef nog lang onrustig….


We willen graag de lustrumcommissie bedanken voor deze geweldige dag. Daarnaast gaat onze speciale dank uit naar de sponsor van het blacklight toernooi, die al het materiaal beschikbaar heeft gesteld: INTER-AVL.
Inter-AVL
Foto's: Alfred Joseph en Jaap Rebel. Meer foto's op facebook.
Clinic jeugd Yonex Dutch Open

Uitdagende clinic voor BVH-jeugd tijdens Yonex Dutch Open

Na het succes van de afgelopen jaar, ging BV Houten ook ditmaal met een groep vol enthousiaste kinderen en begeleiders naar de Yonex Dutch Open in Almere. Veertien jeugdleden van BV Houten gingen met vier begeleiders naar het Topsportcentrum om een badmintonclinic te krijgen van een topper en om natuurlijk naar de finales te kijken. De clinic werd gegeven door oud-BVH speelster Debora Jille en Alyssa Tirtosentono. Een van de meest talentvolle vrouwendubbels in Nederland. Er werden verscheidene uitdagende spelletjes gespeeld, zoals de shuttle hooghouden op je rug en een dubbel spelen met maar 1 racket per koppel. Daarna openden de twee heren hun trukendoos in een vriendschappelijk potje, waar de jeugdleden hun ogen aan konden uitkijken.

Vervolgens begonnen de finales van de Yonex Dutch Open zelf. Spelers vanuit de hele wereld die het uitvechten voor de Dutch Open titel. Robin Tabeling en Selena Piek brachten het Topsportcentrum in Almere in extase door voor het eerst in de geschiedenis als Nederlands koppel het gemengddubbel te winnen.

Natuurlijk mocht een handtekening en foto van de Nederlandse toppers niet ontbreken. Na een hele leerzame en gezellige dag ging iedereen voldaan en uitgeput naar huis.

We hopen jullie allemaal weer te zien volgend jaar, met nieuwe wereldtoppers die we kunnen bewonderen.       

Geef het racket door
Sterre gaf het racket uiteindelijk door aan Jasmijn van Moorselaar. Dit is haar verhaal:

Ik ben Jasmijn van Moorselaar en ik ben 13 (bijna 14) jaar oud, ik kom uit Maarssenbroek en ik zit op het Utrechts Stedelijk Gymnasium in de tweede klas. Ik ben gaan badmintonnen omdat Pieter (mijn vader) dat ook doet. Yorinde (mijn zusje) en ik gingen het dus ook een keer proberen; we vonden het heel leuk. We waren begonnen met badminton bij OSM, een club die bij ons om de hoek zit, en hebben daar heel lang gespeeld. Het leukste aan badminton vind ik dat ik op de baan even de wereld om me heen kan vergeten en gewoon even lekker kan sporten met vrienden. Ik speel dus nog niet zo lang bij BVHouten (sinds dit seizoen) maar ik vind het nu al heel leuk en er zijn echt heel veel aardige mensen! Nu speel ik in J2. Verder speel ik piano en ik houd heel veel van tekenen (handlettering). Voor een groot deel verspil ik mijn tijd aan het kijken van series/films op Netflix. Ook grijp ik elke kans die er is om slechte/flauwe grappen te maken ;-)
Ik heb niet echt een droom, wel ben ik van plan om zoveel mogelijk te blijven badmintonnen en misschien wel iets te doen met kunst of zo.


Favoriet:
Mijn favoriete eten is denk ik toch wel wentelteefjes (vooral als mijn moeder ze maakt 😊). Ik zou wel eens naar bijvoorbeeld Amerika of Australië willen gaan; gewoon ergens buiten de Europese grenzen. Mijn favoriete badmintonslag is de crossdrop of de slag wanneer de tegenstander denkt dat je gaat smashen en dat je dan dropt, hahaha. Mijn favoriete spel is de mix, omdat het altijd interessant is qua positiespel en omdat ik het gewoon gezellig vind!

Hieronder een foto met mijn vorige mixpartner van OSM.
Ik geef het racket aan Teun, aan mijn nieuwe mixpartner 😉

 
Pieter gaf het racket door Anouk Versseveld, zijn teamgenoot, en ook nieuw bij BVH:

Wie ben je?
Ik ben Anouk van Verseveld. Ik ben 20 jaar.

Waar kom je vandaan?
Ik woon sinds kort in Kockengen. Hiervoor heb ik in Maarssenbroek gewoond.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met badminton?
Ik wilde als kind aan een sport doen en mijn moeder heeft vroeger gebadmintond. Toen ging ik een proefles volgen bij OSM en sindsdien badminton ik.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik studeer in Utrecht aan de Marnix Academie, dit is een Pabo. Verder heb ik een bijbaantje in een schoenenwinkel.

Hoe lang speel je al bij BV Houten?
Dit is mijn eerste seizoen bij BV Houten. Hiervoor heb ik bij OSM gespeeld.

Wat is je leukste, mooiste of grappigste badmintonmoment?
Mijn mooiste moment was toen ik in de jeugd met de competitie 2e werd op het NK in Zutphen.

Heb je nog andere hobby’s?
Ik speel graag piano, met vriendinnen afspreken, lekker eten en leuke dingen doen.

Heb je nog dromen?
Over 1,5 jaar eindelijk mijn diploma in handen hebben.

--------------
Favoriet

Vakantieland: Turkije en Spanje
Eten: Pasta en pizza
Badmintonslag/-spel: Cross Dropshot
 
En aan wie geef jij het racket door… en waarom….?
Ik geef het racket door aan Michael. Hij is ook nieuw op de club.
Tijd voor nog meer gezeligheid
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 21 oktober t/m 27 oktober: herfstvakantie (voor opening zaal zie boven)
  • 8 november: BVHouten stapavond Utrecht
  • 18 november: bestuursvergadering
Lezen en kijken
Geniet maar even mee van heerlijk badminton en kijk naar dit filmpje met 20 mooie momenten van een paar jaar terug. Of kijk naar dit filmpje om te zien dat ook de wereldtoppers wel eens misslaan en andere grappige momenten.

Social Media:    

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp