Copy
't Meppertje - BV Houten -  juni 2018
View this email in your browser
Van de redactie

In dit Meppertje aandacht voor het wel en wee van Team 3 tijdens de ..., alles over de nieuwe telborden voor BVHouten, zomerbadminton, activiteitenmarkt, Trainers voor de klas 2018, Warming-Up toernooi en de vraag: wat ga jij doen voor BVHouten?

Lees alles maar eens goed door en laat het bezinken terwijl je lekker in de zon zit/ligt, op de fiets stapt, aan het wandelen bent of in het vliegtuig of de auto zit op weg naar een heerlijke vakantiebestemming. We wensen iedereen een fijne zomerperiode toe en tot ziens in het nieuwe seizoen.

Dennis & Mick

redactie 't Meppertje

Van het secretariaat
LET OP datum ALV is gewijzigd
De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van BVHOUTEN is verzet van 24 september naar 17 september. Zet hem vast in je agenda en mis m niet!

17 september 2018: ALV BVHouten

Info over trainingen, vakantie en zaalhuur na de zomerperiode
Het zit er week op, deze week zijn de laatste trainingen en vrij spelen avond op de woensdag. Na de zomer beginnen we weer in week 35 met de trainingen. De eerste zaterdagtraining voor de jeugd is op 1 september en hierover krijgen alle jeugdleden in augustus een mail met de groepsindelingen en tijden. we zullen dit ook op de website zetten.
De eerste doordeweekse trainingen voor senioren beginnen op dinsdag 28 september, ook hierover volgt nadere informatie via ccp, trainer en/of secretariaat in de aanloop naar deze datum toe.
in dezelfde week is de zaal ook weer open op dinsdag- en woensdagavond voor de recreanten.

Zomerbadminton
Maar niet getreurd iedereen die in de zomer wil badmintonnen kan gebruik maken van ons aanbod voor zomerbadminton, waarover je hieronder alles kunt lezen.

Competitie jeugd
Alle jeugdspelers die competitie gaan spelen vanaf september zijn geïnformeerd door de ccp jeugd, Bas Kooi, over speelschema's e.d. na de zomer wordt er een bijeenkomst gepland voor ouders van ALLE jeugd-competitiespelers om informatie uit te wisselen, iedereen voor te stellen en e.e.a. uit te legen rondom het reilen en zeilen tijdens competitie dagen.

Terugtrekken spelers uit competitie
In de aanloop naar het komende competitieseizoen zijn er een aantal spelers geweest die zich op verschillende momenten te laat hebben teruggetrokken voor het spelen van competitie, nadat de zich al wel hadden opgegeven daarvoor. Bij inschrijving voor competitie worden de voorwaarden bij inschrijving en consequenties bij terugtrekken vermeld en hier teken je voor.  Het bestuur heeft gekeken naar de kwestie van het terugtrekken van spelers op een (te) laat moment en de praktijkervaring die wij daar dit jaar mee hebben gehad. Onze conclusie is dat weliswaar in voorwaarden staat dat er consequenties zijn bij te laat terugtrekken, maar dat het niet duidelijk is hoe hoog de financiële consequenties (kunnen) zijn. Om dit jaar een lijn te trekken in de gevallen die we gehad hebben, hebben wij besloten voor de spelers die dit betrof geen kosten in rekening brengen omdat er geen team(s) teruggetrokken hoefde(n) te worden. We zien echter wel in dat dit vanaf nu anders moet om een duidelijke boodschap naar spelers uit te laten gaan dat inschrijven verplichting met zich meebrengt en terugtrekken duidelijk en strikt gehandhaafde consequenties heeft. Voorafgaand aan seizoen 2019-2020 zullen we dan ook het inschrijfformulier herzien en (zo nodig) de regels en acties aanpassen om hier vanaf dan strikter en gerichter in te kunnen handelen. 
Penningmeester BVHouten
Zomerbadminton 2018

BV Houten biedt komende zomer weer ‘zomerbadminton’ aan. Voor iedereen die het leuk vindt, hebben we extra speelavonden in juli én augustus!  

Op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 in Sporthal de Molenwiek.  

Je hoeft geen lid te zijn van BV Houten om hieraan deel te nemen. Zomerbadminton staat open voor iedereen, dus ook voor leden van andere verenigingen of mensen die nergens lid zijn maar wel willen spelen. Kortom neem gerust iemand mee. 

Tegen een kleine vergoeding mag iedereen komen spelen. Of kies voor een persoonsgebonden abonnement voor de gehele zomer! 

Waar:        Sporthal de Molenwiek 
Wanneer:  4 juli t/m 22 augustus op elke woensdagavond
Tijd:           20.00 - 22.00 uur 
Totaal:       8 weken 
Kosten:     per keer euro 7,-, abonnement voor 8 keer, van tevoren aan te schaffen en                                persoonsgebonden: euro 45,-

Indien je gebruik wilt maken van het abonnement, meld je dan vóór 30 juni aan,  
door een mail te sturen naar beheer@bvhouten.nl 

AVG Privacy Wetgeving

Mocht je het Meppertje niet meer willen ontvangen dan kun je je afmelden via de link onderaan deze nieuwsbrief. anders gaan we er van uit dat je er prijs op stelt om op de hoogte te blijven van praktische en interessante informatie over BVHouten en badminton.

Activiteitenmarkt 1 september 2018
1 september is het weer zover: de jaarlijkse activiteitenmarkt van Houten vindt dan weer plaats op Het Rond. Die zaterdag presenteren ruim 200 verenigingen, culturele en maatschappelijke verenigingen en instanties zich zelf aan alle Houtenaren. Het is altijd een van de hoogtepunten van het jaar, vol gezelligheid, leuke activiteiten en heel veel bekenden. Het weer is ALTIJD (J) goed op die dag en de kraam van BVHouten kan rekenen op veel aanloop en is een meet en greet voor oude bekenden en nieuwe geïnteresseerden. Ieder jaar krijgen we nieuwe leden door daar aanwezig te zijn en ook dit jaar zullen we er dus weer zijn. Hoe meer mensen van BVHouten er zijn en een gezellig praatje houden met geïnteresseerden hoe beter. We zetten weer een net op om een shuttle over te slaan en we kleden de kraam leuk aan. Er zijn mensen nodig om te helpen om deze dag tot een succes te maken. Wie komt een paar uur helpen?? Tussen 10.00 en 16.00 heb ik iedere 2 uur minimaal 2 mensen nodig. Badmintont je kind? Neem hem/haar vooral mee. Geef je op via secretariaat@bvhouten.nl met je naam en voorkeur voor tijd en ik stuur je in augustus meer informatie.
Groetjes Mick – secretariaat BVHouten
Nieuwe telborden voor BVHouten
Het afgelopen jaar hebben jullie er af en toe wat over voorbij zien komen. In oktober 2017 kreeg BVHouten de gelegenheid om mee te doen aan de Cash voor je Club actie van Winkelcentrum Het Rond. Met een leuke badmintondemonstratie door een aantal enthousiaste leden verdienden we Euro 250,- voor de vereniging. Afscheidnemend jeugdlid Tjitske Koster organiseerde en coördineerde deze middag en daarom kreeg zij de eer om te bepalen waaraan dit geld besteed mocht worden. Een klein gedeelte is gebruikt om de clinic van topbadmintonners Ruben en Deborah Jille voor de jeugd (in november 2017) te organiseren. Tjitske gevraagd of met de rest van het geld nieuwe telborden aangeschaft kunnen worden. Na een uitgebreide speurtocht zijn onlangs dan ook negen prachtige, nieuwe, stevige telborden aangeschaft. Afgelopen woensdag zijn de nieuwe telborden aangeboden aan de nieuwe generatie competitie jeugdspelers van BVHouten.
Na de zomer kan er dus weer volop geteld worden.
Tjitske, bedankt voor je enthousiasme en inzet!
Schoolbadminton - Trainers voor de klas
Net als afgelopen jaren werkte Badmintonvereniging Houten ook dit jaar weer mee aan het project Trainers voor de klas. Dankzij de inzet van Jan Bessems werd vanuit de vereniging alles weer geregeld voor wat betreft het werven en inplannen van trainers en de contacten met Sportpunt Houten. Ondanks het feit dat er aanzienlijk minder scholen/groepen deelnamen dit jaar, zijn er toch weer 77 clinics gegeven aan diverse groepen van acht verschillende scholen in en om Houten.
We bedanken de trainers Casper Juijn, Celeste Greve, Eline Bootsma, Mark Lentz, Bo Kneefel en Wouter Kil en trainer/coördinator Jan Bessems voor hun inzet en enthousiasme waarmee zij weer vele kinderen hebben laten kennismaken met badminton.
Team 3: 4e van Nederland!
BVHOUTEN 3: 4e VAN NEDERLAND in de NEDERLANDSE KAMPIOENSCHAPPEN REGIOTEAMS
Nadat team 3 poule kampioen en regiokampioen was geworden in de hoogste regiocategorie: de hoofdklasse, gingen zij dit weekend de strijd aan met de andere regiokampioenen, kortom met de beste teams van Nederland. Met invaller Danique, die Ingrid verving, gingen Khang, Rinske, Lennart en Claudia de strijd aan in Zutphen. Dit leverde op zaterdag een spannende strijd en mooie wedstrijden op die resulteerden in een plek in de halve finale. Op zondag werd er hard gestreden en om ieder punt geknokt, maar helaas resulteerde niet meer in winst. Maar team 3 mag trots zijn op hun 4e plek. 4e beste van heel Nederland!!! Claudia, Ingrid, Danique, Lennart, Khang en Rinske GEFELICITEERD met dit prachtresultaat. BVHouten is trots op jullie. Kijk voor de uitslagen hier: https://www.toernooi.nl/sport/team.aspx…
Geef het racket door

Enige tijd geleden gaf Jasmijn het racket door aan Casper. Lees hieronder wat Casper doorgeeft.

Wie ben je?
Casper Kamphuis
Waar kom je vandaan?
Houten
Waarom ben je gaan badmintonnen?
Omdat ik het af en toe eerder deed en het leek me wel leuk om het als sport te gaan doen
Op welke school zit je en in welke groep/klas?
College de Heemlanden in B1H (Brugklas)
Wat vind het je leukste aan badminton of wat is je mooiste of grappigste badmintonmoment?
De trainingen met spel oefeningen vind ik heel leuk
Hoe lang speel je al bij BV Houten?
5 jaar
Heb je nog andere hobby’s?
Zwemmen en Gamen
Heb je nog dromen?
De competitie winnen met mijn team.

Favoriet
Vakantieland: Frankrijk
Eten: Friet met frikandel
Badmintonslag/-spel: Smashen
 
En aan wie geef jij het racket door en waarom? Luuk Mulder, hij zit nog niet zo lang bij BVHouten en ik weet nog niet veel van hem.


Dus Luuk, na de zomer gaan we jou vragen bovenstaande vragen te beantwoorden.

Casper is de middelste jongen op deze foto!
Wat ga jij doen voor BVHouten?
Wij zijn als BV Houten super blij dat we een groep vrijwilligers hebben die zich graag willen inzetten voor het voortbestaan van onze club. Het zal je bekend zijn dat zonder actieve vrijwilligers onze club geen bestaansrecht heeft. Vanuit het bestuur zouden wij graag een grotere groep vrijwilligers meer willen betrekken bij de club. 
Via dit bericht doen wij dan ook een verzoek aan jou als vrijwilliger om een van onderstaande activiteiten op te willen pakken. Het gaat om veel verschillende activiteiten/projecten, er zit vast iets tussen wat jij zou willen/kunnen doen. Ze staan niet opgenoemd in volgorde van belangrijkheid, we zijn blij met alle hulp die we krijgen en het gaat er ook om dat het bij jou past.

-           Activiteitenmarkt Houten. 1e zaterdag van september
            (2 of meer uur helpen met informatie geven, aanwezig zijn bij onze kraam of
            ism bestuurslid de jaarlijkse coördinatie rondom markt doen: aanmelden, hulp                      werven, bezettingsschema maken, opbouwen/afbouwen).
-           Coördineren Grote Clubactie 2018
            (start 15 september, voor en tijdens periode jeugdleden enthousiast maken,                        noodzakelijke administratie bijhouden iom penningmeester etc.)
-           Redactie Meppertje:
            (Vaste rubriek(en) in Meppertje verzorgen, leden vragen verslagen te schrijven etc.)
-           Werkgroep nieuw clubshirt
            (‘Ontwerp’/uitzoeken nieuw clubshirt en coördinatie bestelling shirts vanaf seizoen              2019-2020. )
-           Organiseren vrijwilligersuitje
-           Organiseren grote mensen vriendjes-vriendinnetjes toernooi
            (afgelopen jaar voor het eerst georganiseerd en bleek succes, willen we graag een               vervolg aan geven: datum bepalen, promotie onder leden, aanmeldingen                            bijhouden, speelschema opzetten etc.)
-           Zaalhuur
            (inventariseren wensen ten aanzien van zaalhuur, aanvraag indienen bij                              gemeente, etc.)
-           Algemeen bestuurslid
-           Zaalwachten
            (aanwezig -indien nodig- om nieuwe leden/deelnemers proeftraining op te vangen              op dinsdag-/woensdagavond of zaterdagochtend).
-           Lustrum (40 jaar in december 2018)
-           Aanvulling sponsorcommissie
-           Technische commissie
-           Iets anders wat niet op de lijst staat maar waar jij iets mee wilt doen…

Heb je interesse om een van deze zaken op te pakken of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met een van ons in de zaal of via bestuur@bvhouten.nl
Warming-Up toernooi
Tips:
  • Schrijf je vandaag nog in: dan kun je het niet vergeten (inschrijving sluit 18 augustus).
  • Check bij al je badmintonvrienden bij andere verenigingen of zij ook gaan meedoen.
  • Blijf in vorm gedurende de zomer met het zomerbadminton.
We zien je graag op de baan op 1 en 2 september tijdens WU toernooi BVHouten 2018!
Klik hier voor inschrijven en meer info.
Verjaardagen
Verjaardagen juli 7 augustus
We wensen alle BVHouten leden die in deze zomerse maanden jarig zijn een fijne verjaardag op een zonnige dag! Naomi, Rob, Lisa, Lila, Jeremiah, Läslo, Inez, Bert, Nicole, Fenne, Waldo, Stef, Rinske, Bas, Sandra,  Hugo, Patrick, Hijmen, Stijn, Rutger, Luuk, Ralph, Marloes, Rob, Jorn, Marieke en Sandra, GEFELICITEERD!
Agenda

Van het bestuur:

  • 20 augustus: Bestuursvergadering
  • 1-2 september: BVHouten Warming-Up toernooi 2018
  • 1 september activiteitenmarkt Houten
  • 17 september: ALV 2018
Lezen en kijken
Social Media:    
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2018 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp