Copy
't Meppertje - BV Houten - maart 2019
View this email in your browser
Van de voorzitter

Beste leden,

Nu de belangrijkste competities zijn afgerond begint het bestuur al langzaam naar volgende (sport)jaar te kijken. Bemensing is wel een bijzonder aandachtspunt. Zo zijn we samen met hoofdtrainer Frank Kneefel druk bezig de nieuwe samenstelling van de trainersstaf te bepalen. Daarnaast is de bemensing van de CCP bij de jeugd punt van aandacht. En dan merk je weer hoezeer we als vereniging afhankelijk zijn van de inzet van onze vele vrijwilligers. Daarom, als je je verbonden voelt met onze jeugdspelers en je hebt wat tijd..... Er is een vacature! Zie verderop in dit Meppertje.

Bas Renes, voorzitter

Van het secretariaat
Trainingen

Jeugd:
-Alle jeugd traint nog door op de zaterdagen t/m eind mei.
-De selectietrainingen op woensdagavond gaan nog door tot half april, tot aan de meivakantie.
-Binnenkort mailen we aan alle jeugd een aanbod voor het volgen van extra trainingen op woensdagavonden in de periode mei-juni.

Trainingen Senioren:
- De laatste reguliere dinsdagtrainingen zijn op 26 maart a.s.
- Binnenkort krijgen de spelers via de ccp een aanbod voor extra training op dinsdag in maart en april.
Kampioenswedstrijden jeugd regio centrum
Op 30 maart a.s. worden de regiokampioenschappen centrum jeugd in Amersfoort gespeeld. J 5 neemt hieraan deel omdat zij afdelingskampioen werden in afdeling 2 Onder 17-15 gemengd opstap. We wensen de jongens van J5 en de invallers die hen gaan ondersteunen veel succes en een mooie sportieve dag toe.
Competitie jeugd
Ook aan de jeugdleden zijn ondertussen inschrijfformulieren voor de competitie 2019-2020 uitgedeeld. Inschrijven kan nog tot 24 maart a.s. via Mail: secretariaat@bvhouten.nl of bij Frank Kneefel in de zaal.
Bekerwedstrijd team 3
Vanavond, 19 maart, speelt BV Houten 3 in de tweede ronde van het bekertoernooi om 20.00 uur thuis tegen Conquesto 2! Kom onze toppers aanmoedigen! 
GEZOCHT
Competitie Contact Persoon junioren competitie
Om alles rondom de competitie van de junioren goed te laten verlopen zijn we op zoek naar een nieuwe ccp: competitie contact persoon junioren. Bas Kooi, die dit de afgelopen twee jaar heeft gedaan, legt zijn taken neer omdat zijn zoon stopt met badminton. Bij de taken van een ccp jr moet je denken aan het opstarten van een nieuw competitieseizoen met de opgave van de teams en de indelingen. Tijdens het seizoen (half september-eind januari) houd je toezicht op de zaalopening en het opstarten van de wedstrijden en voer je de scores van de teams in in het online bestand en er is de incidentele afzegging van een wedstrijd of speler waarvoor dan een oplossing gezocht moet worden. Al deze taken gaan in overleg met de trainer en onder begeleiding van de regionale competitieleider. Dus als je kind (weer) competitie gaat spelen en je hier graag bij betrokken wilt zijn dan roepen we je op deze leuke functie te overwegen, want zonder een ccp jr kan er geen competitie voor de jeugd plaatsvinden volgend seizoen...
Meer info via secretariaat@bvhouten.nl of in de zaal bij bestuur of trainer Frank Kneefel.


Coördinator Coffee Corner (Cococo)
Ook zoeken wij iemand die de coördinatie van de koffie en thee op speelzondagen wil doen. Dit houdt in: de voorraad bijhouden en aanvullen, aan het begin van het seizoen een bijdrage van ieder team hiervoor vragen en iom de ccp's een schema maken met een team dat verantwoordelijk is voor de coffee corner (koffie/thee zetten, schoonhouden en opruimen).
Meer info via secretariaat@bvhouten.nl
Geef het racket door
Volgende keer weer een of twee leden die hun verhaal doen...
Grote mensen vrienden-vriendinnen toernooi recreanten
Dinsdagavond 12 maart 2019 was het zo ver: de tweede editie van het grote mensen vriendjes-en-vriendinnetjes toernooi voor recreanten van BV Houten. 14 BVHoutenaren stonden in de startblokken om samen met hun buurman, collega, (schoon)zoon, dochter, oud-voorzitter of andere bekende een paar uur gezellig te badmintonnen. Elianne Holland had de organisatie tot in de puntjes geregeld. Na een warming-up door bestuurslid Mark van Gelder begonnen de eerste wedstrijdjes. Als je niet speelde was er tijd voor een praatje met een kopje thee of koffie en een koekje.
Er zijn weer heel wat badmintontalenten gespot en alle introducees kregen dan ook het originele BVHouten certificaat voor ’s Werelds Grootste Aanstormend Badminton Talent uitgereikt na afloop.
Vriendjes-vriendinnetjes toernooi senioren
Op 21 februari, de laatste donderdagtraining van het seizoen, organiseerde Marieke Blok-Huijsman al iets soortgelijks, namelijk het vriendjes-vriendinnetjes toernooitje voor senioren. Sr. competitie spelers mochten iemand meebrengen of gelegenheidsduo's vormen voor een leuk gezelligheidstoernooitje, waarbij het er af en toe fanatiek aan toe ging. Deze gelegenheid gebruikten de spelers en trainers ook om afscheidnemend trainer Jan Bessems vast eens in het zonnetje te zetten en hem te bedanken voor zijn jarenlange inzet.
Voorjaarscompetitie recreanten
In de voorjaarscompetitie van 2019 spelen maar liefst 3 BVHouten teams: team 1, team 2 en een heel mannenteam.
Jaap Rebel is weer in de pen geklommen voor een geanimeerd verslag van de wederwaardigheden van team 1.


Een onstuimige avond
Terwijl je jeugd en de jong-volwassenen nog aan het nagenieten zijn van hun  kampioenschap en ze daarmee zelfs de krant haalden, zijn de recreanten weer stilletjes aan de slag om de naam van BV Houten hoog te houden.  Na de najaarscompetitie, waar beide teams een prachtig resultaat behaalden, gaan ze in de voorjaarscompetitie op zoek naar nog meer roem en eer. Daarbij hebben ze gezelschap gekregen van een volledig mannenteam, dat ook een gooi doet naar een plek aan de top van hun competitie.
Team 2 (Elianne, Marloes, Monique, Johan en Marcel) begon voortvarend met een klinkende 0-8  overwinning op Apollo, gevolgd door een gelijkspel tegen BAN uit Amersfoort. Het mannenteam (David, Douwe, Eric, Fred, Jeroen, Mark en Paul) , dat natuurlijk nog met elkaar moet leren samen te werken, begon fantastisch: 't Gein werd met 7-1 naar huis gestuurd. Helaas duurde de pret maar kort, want ook zij kregen met dezelfde cijfers klop van Just-Us  (1-7).
Maar nu naar Team 1, de kampioenen van hun najaarscompetitie, ook al haalden ze daarmee niet eens het nieuws van onze eigen site. Bert, Christa, Phuong en Jaap willen hun goede klassering een vervolg geven en minstens bij de bovenste twee eindigen. Dus gingen we "in een rijtuig, helemaal naar Vinkeveen. Het was een dag in maart" (*), maar zeker niet kalm en bedaard. De wind en regen geselde de auto van Bert, maar die bracht ons veilig naar de sportzaal.
De tegenstanders hadden we een paar jaar geleden al eens als tegenstanders ontmoet en toen liep het niet zoals we wilden. De wedstrijden eindigden in 2017 in 4-4, maar we voelden dat er toen meer in had gezeten. En gelukkig kwam onze voorspelling uit.
Het mannendubbel begon stroef (eerste set dik verlies), maar daarna begonnen we te draaien tweede set dikke wat). De laatste set ging op en neer en eindigde met 21-19 voor de mannen van Kwinkslag. Een leuke pot, dat naar meer smaakt.
De dames hadden inmiddels niet stil gezeten en joegen hun tegenstanders zonder pardon zowel in de dubbel als in de enkel betrekkelijk eenvoudig van de baan. Bert deed hetzelfde met zijn opponent en oogstte met zijn spel zowel bij ons als bij de tegenstanders bewondering. Onze “diesel”.
Jaap wilde wel, maar bij hem lukte het niet: ondanks leuke rally's, mooi spel en hard werken, ging er veel mis. Hoe vaak de shuttle niet buiten de lijnen eindigde, weet ik niet meer, maar het was veel te vaak. Om moedeloos van te worden! En het missen van opgelegde kansen was niet op een hand te tellen, kortom: de bliksem was Jaap in zijn lijf geslagen. De winst ging  terecht naar Kwinkslag.
Dat schreeuwde om revanche. Samen met Phuong had een getergde Jaap iets recht te zetten. En dat deden ze. De tegenstanders hadden geen moment de illusie iets te kunnen halen en verloren na twee sets, waarin ze eigenlijk niets in te brengen hadden. Vlak daarvoor al legden Bert en Christa hun tegenstanders hun wil op en wonnen ze vrij eenvoudig.
Zo eindigde onze eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in een 6-2 overwinning tegen het altijd lastige Kwinkslag. En op de terugweg zongen we dan ook uit volle borst : “… oh, wat een lekker tochie”! (*).  En we zijn van plan zo door te gaan.  

(* = Voor de jeugdigen onder ons: de tekst komt uit ‘Ja zuster, nee zuster’)
 
Onze teams volgen: klik op:
Team 1
Team 2
Mannenteam
Oudere volwassenen in beweging
Sporten is gezond! Zeker als je 55 jaar of ouder bent. Het houdt je fit en soepel en het is goed voor je mentale gezondheid. Om meer mensen in beweging te krijgen heeft Cursus&co, onderdeel van ‘van Houten&co’, in samenwerking met Sportpunt Houten en verschillende sportverenigingen een speciaal programma opgesteld waarmee iedereen in de leeftijd van 55 tot 65 jaar gratis of tegen een lage prijs kennis kan maken met een of meerdere sporten. Er is keuze uit verschillende sporten waar je van half maart tot en met juni aan kunt deelnemen. En een van die sporten is badminton. Onze trainer Jan heeft een mooi programma opgesteld om alle 55plussers die zich aanmelden kennis te laten maken met badminton.
Ken jij iemand (partner, buurman/vrouw, collega, oom, tante, vader, moeder...) die ook wil meedoen? Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl/activiteiten
HOT 2019
Voor de tweede keer organiseert Hercules eind mei het Hercules Open Teamtoernooi (HOT2019). Teams van tenminste twee dames en twee heren kunnen zich inschrijven in categorie 6 en 8. Het toernooi duurt van 11 tot 18 uur en je speelt de helft van de tijd! Tussendoor kunnen we bij mooi weer gebruik maken van het terras voor de sporthal en na afloop is er de mogelijkheid om mee te eten. Kortom een sportieve en gezellige afsluiting van het badmintonseizoen. Schrijf je in via herculesopenteamtoernooi.nl Voor meer informatie mail naar herculesopenteamtoernooi@gmail.com
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 30 maart: regio centrum kampioenswedstrijden: J5
  • 15 april: bestuursvergadering
  • 29 mei: badminton scholen toernooi
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp