Copy
't Meppertje - BV Houten - mei 2019
View this email in your browser
Van de voorzitter

Terwijl vakantieplannen worden gesmeed, zijn bestuur en trainers druk bezig om zich voor te bereiden op het komende seizoen. De nieuwe competitieteams zijn gevormd en de begroting voor het nieuwe seizoen is in opbouw. En er zijn nieuwe clubshirts onderweg..... 
 
Tegelijk zijn we nog niet klaar met dit seizoen! 
Hoewel de zaal op dinsdag zal sluiten na de Hemelvaart, kan iedereen tot en met juni nog gebruik maken van de woensdag. De zaal is er voor. Daarna, op de 9 woensdagen in juli en augustus zal de zaal beschikbaar zijn voor het zomerbadminton, waarbij iedereen tegen een vergoeding per keer gebruik kan maken van de badmintonbanen in de Molenwiek.
En als laatste nodigen we jullie van harte uit om op 29 mei Jan Bessems de hand te schudden omdat hij zijn activiteiten voor onze club op een lager pitje zet. Jullie zijn van harte uitgenodigd.


Bas Renes, voorzitter

Van het secretariaat
Trainingen tot einde seizoen

Jeugd:
-Laatste zaterdagtraining voor de jeugd is morgen, op zaterdag 25 mei. Eind van de zomer beginnen we weer, rond het moment dat de scholen ook weer starten. Houd tegen die tijd de website in de gaten voor bekendmaking eerste zaterdagtraining, eerste competitietraining en de indelingen van de groepen (voor je juiste trainingstijd en dag). Er zal eind augustus ook een mail gestuurd worden met al deze info.

Trainingen Senioren:
- Extra training sr. competitiespelers is ook tot eind mei. Ook de senioren zullen eind augustus via ccp geïnformeerd worden over trainingsgroepen en tijden.
Opening zaal tot einde seizoen
Tot eind juni is de zaal op woensdag open van 20.00-22.00 voor vrij spelen.
Daarna zal er zomerbadminton aangeboden worden gedurende jullie en augustus. meer info hierover verderop in dit Meppertje.
Activiteitenmarkt 7 september 2019
7 september is het weer zover: de jaarlijkse activiteitenmarkt van Houten vindt dan weer plaats op Het Rond. Die zaterdag presenteren ruim 200 verenigingen, culturele en maatschappelijke verenigingen en instanties zich zelf aan alle Houtenaren. Het is altijd een van de hoogtepunten van het jaar, vol gezelligheid, leuke activiteiten en heel veel bekenden. Het weer is ALTIJD (echt waar!) goed op die dag en de kraam van BVHouten kan rekenen op veel aanloop en is een meet en greet voor oude bekenden en nieuwe geïnteresseerden. Ieder jaar krijgen we nieuwe leden door daar aanwezig te zijn en ook dit jaar zullen we er dus weer zijn. Hoe meer mensen van BVHouten er zijn en een gezellig praatje houden met geïnteresseerden hoe beter. We zetten weer een net op om een shuttle over te slaan en we kleden de kraam leuk aan. Er zijn mensen nodig om te helpen om deze dag tot een succes te maken. Wie komt een paar uur helpen?? Tussen 10.00 en 16.00 heb ik iedere 2 uur minimaal 2 mensen nodig. Badmintont je kind? Neem hem/haar vooral mee. Geef je op via secretariaat@bvhouten.nl met je naam en voorkeur voor tijd en ik stuur je in augustus meer informatie.
Groetjes Mick – secretariaat BVHouten
29 mei: Afscheid Jan Bessems
Eerder deze maand hebben alle leden een Meppertje special ontvangen rondom het afscheid van Jan Bessems als trainer. Op woensdag 29 is iedereen van harte welkom vanaf 21.30 uur bij Café Eddies voor een drankje om samen het glas te heffen op Jan en hem toe te drinken en toe te spreken.
En ook al is het misschien een beetje laat, het is de volgende dag een vrije dag, dus we hopen dat er ook jeugdleden van de partij zullen zijn. Jullie zijn in ieder geval van harte welkom!
Nieuwe clubshirts: passen maar!


Het nieuwe clubshirt komt er aan en een nieuw, fris logo dat ons veertig jarig bestaan markeert, is in de maak. Gaven we de vorige keer een sneak preview van het nieuwe shirt, deze keer een tipje van het logo in concept.

Ondertussen hebben we pas-sets binnen en kan dus iedereen komen passen. Let op: iedereen kan een of meerdere clubshirts aanschaffen, jong, oud, recreant of competitiespeler, maar omdat het beleid van onze vereniging is dat de competitiespelers in clubshirt aan de wedstrijden deelnemen, willen we vooral de competitiespelers (jeugd en senioren) van seizoen 2019-2020 verzoeken zsm het nieuwe shirt te bestellen. Als je zeker wilt weten dat je de goede maat bestelt en je shirt op tijd binnen is, verzoeken we je gebruik te maken van onderstaande pas- en bestelmomenten. Je kunt je bestelling ook mailen naar beheer@bvhouten.nl

Passen kan op dinsdag 28 mei van 20.00-21.30 uur, woensdag 29 mei van 18.30- 22.00 uur en op woensdag 5 juni van 18.30-21.30 uur. in de zaal. De definitieve prijs zal nog volgen, maar zal ongeveer hetzelfde zijn als het vorige shirt, dus rond de euro 25,- inclusief opdruk logo en clubnaam. Er zullen meerkosten berekend worden als je ook nog je eigen naam op het shirt wilt hebben.
Rackets gevraagd
Onderstaande oproep herhalen we graag nog een keer. Tot nu toe heeft het 3 rackets opgeleverd, maar we kunnen er nog wel wat meer gebruiken!

Heb jij al genoeg rackets in je tas? Heb je goede rackets die je nooit meer gebruikt? Stop je met badminton en heb je je racket niet meer nodig? BVHouten zit er om te springen....

Voor alle aspirant-leden die wij door het jaar heen ontvangen voor proeftrainingen, hebben wij een aantal rackets in beheer om beschikbaar te stellen als leenrackets tijdens de proeftrainingen zodat nieuwe leden pas een eigen racket hoeven aan te schaffen als ze lid worden. Deze voorraad rackets is de laatste tijd nogal uitgedund en de nog overgebleven rackets zijn eigenlijk aan vervanging toe. Mochten jullie thuis nog rackets over hebben, die je beschikbaar wilt stellen hiervoor dan kun je deze inleveren bij Frank Kneefel. 
Vriendjes-vriendinnetjes toernooi jeugd 2019
Na de clinic van badmintontoppers op de Yonex Dutch Open in Almere en het Ouder-kind-Toernooi stond op zaterdag 11 mei al weer de laatste activiteit van de jeugdcommissie voor dit seizoen op het programma.
Zo’n vijftien jeugdleden hadden een vriendje of vriendinnetje meegenomen naar sporthal de Molenwiek om kennis te maken met badminton. Onder de bezielende leiding van Celeste, Khang, Dennis en Yurre, die zijn maatschappelijke stage loopt bij de vereniging, konden alle koppels lekker veel partijen tegen elkaar spelen. Natuurlijk mochten ook lekkere muziek en de spekkies niet ontbreken.
Kon je dit jaar niet meedoen? Geen probleem,  dit gezellige staat ook volgend seizoen weer op de agenda! Tot volgend seizoen!
Zomerbadminton

BV Houten biedt ook deze zomer weer ‘zomerbadminton’ aan. Voor iedereen die het leuk vindt, hebben we extra speelavonden in juli én augustus!  

Op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 in Sporthal de Molenwiek.  

Je hoeft geen lid te zijn van BV Houten om hieraan deel te nemen. Zomerbadminton staat open voor iedereen, dus ook voor leden van andere verenigingen of mensen die nergens lid zijn maar wel willen spelen. Kortom neem gerust iemand mee. 

Tegen een kleine vergoeding mag iedereen komen spelen. Of kies voor een persoonsgebonden abonnement voor de gehele zomer! 

Waar:        Sporthal de Molenwiek 
Wanneer:  3 juli t/m 28 augustus op elke woensdagavond
Tijd:           20.00 - 22.00 uur 
Totaal:       9 weken 
Kosten:     we zijn nog even aan het rekenen om het zomerbadminton zo voordelig mogelijk aan te kunnen bieden. Kosten worden gepubliceerd op de website, facebook en in het volgende Meppertje.

Indien je gebruik wilt maken van het abonnement, meld je dan vóór 30 juni aan,  
door een mail te sturen naar beheer@bvhouten.nl 

BVHouten Warming-Up Toernooi 2019
Een mooie manier om het seizoen te beginnen!
 
Het huidige seizoen loopt langzaam op zijn einde, maar wij kijken al met een schuin oog naar volgend seizoen. Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 organiseert Badminton Vereniging Houten namelijk weer het Warming-Up Toernooi. Een mooi moment om jouw vakantieverhalen met jouw badmintonvrienden te delen en je tegelijkertijd klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.
 
Dit jaar spelen de senioren wederom op beide dagen. Dat wil zeggen dat er op zaterdag wordt gestreden in de klasse 1 en 6 en op zondag in de klasse 4 en 8. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk onderdelen via het poule-afval systeem te laten verlopen.
 
Het BV Houten Warming-Up Toernooi 2019 is het eerste van zes toernooien dat onderdeel uitmaakt van het Regio Toernooien Circuit 2019/2020 in de Regio Centrum. Er zijn dus extra punten te verdienen voor de Nationale Ranglijst. Kortom genoeg redenen om je in te schrijven voor dit gezellige toernooi!
 
Klik voor alle informatie en om je in te schrijven klik je op deze link.
Voorjaarscompetitie recreanten
Razende reporter en recreant Jaap Rebel heeft de afgelopen maanden niet alleen op de baan gestaan maar ook weer een aantal leuke verslagen geschreven van de wederwaardigheden van Team 1 in de voorjaarscompetitie 2019. Vorige keer moesten jullie wegens nalatigheid van de redacteur zijn verslagen missen, daarom nu extra veel leesplezier met maar liefst drie verhalen. Je kunt ze lezen door op onderstaande links te klikken. Veel leesplezier! In het volgende Meppertje volgen nog eens drie verslagen!

Verslag 2 - Sportiviteit (p.1) en Sportiviteit (p.2)
Verslag 3 - Op herhaling (p.1) en Op herhaling (p.2)
Verslag 4 - Aááánvallûh (p.1) en Aááánvallûh (p.2)
Badmintonfestival en Airbadminton
Wereldwijd spelen er ruim 300 miljoen mensen regelmatig badminton en AirBadminton (ook wel bekend als outdoor badminton en buitenbadminton). Tijdens een persevenement eerder deze maand lanceerde de Badminton World Federation in aanwezigheid van BWF-president Poul-Erik Høyer buitenbadminton als nieuwe sport met de bijzondere naam AirBadminton. Kijk dit filmpje.
Badminton Nederland organiseert deze zomer in 12 steden door heel Nederland Badminton festivals om badminton binnen en buiten te promoten. Lees er hier meer over. Op 13 & 14 juli is er een Badminton Festival in Nieuwegein op CityPlaza.
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 29 mei: afscheid Jan Bessems
  • 24 juni: Bestuursvergadering
  • 3 juli t/m 28 augustus: Zomerbadminton
  • 7 september: BVH Warming-Up toernooi
  • 7 september: activiteitenmarkt
  • 23 september: ALV
Lezen en kijken
Geniet maar even mee van heerlijk badminton en kijk naar dit filmpje met 20 mooie momenten van een paar jaar terug. Of kijk naar dit filmpje om te zien dat ook de wereldtoppers wel eens misslaan en andere grappige momenten.

Social Media:    

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp