Copy
't Meppertje - BV Houten - januari 2019
View this email in your browser
Van de voorzitter

Beste leden,

We zijn alweer drie weken op weg in 2019. Op deze derde maandag van januari, deze Blue Monday, deze BVH blauwe maandag 2019, wens ik iedereen een gezond, sportief en mooi nieuw jaar toe.

Het bestuur heeft vorige een benen op tafel (BOT) overleg gehad. Hierin is samen met de hoofdtrainer van gedachten gewisseld over hoe de invulling van de trainingen het komende jaar kan plaatsvinden. Zoals bekend zal Jan een stap terug doen en bekijken we hoe we de vrijvallende positie kunnen invullen. Daarbij hebben we ook besproken hoe we als bestuur en trainers zo goed mogelijk kunnen samenwerken, om zowel onze competitiespelers als de recreanten uitdaging te blijven bieden. In dit BOT zijn daarnaast allerlei ideeën gespuid, die we de komende periode verder uitwerken, om ook het verenigingsleven bloeiend te houden.

Bas Renes, voorzitter

Competitie
Het competitie seizoen nadert het einde. In 2019 werd de afgelopen 2 weken alweer gestreden in 2 speelrondes. Her en der is het nog enorm spannend. Zo ook bij team 6. Minh-An schreef een verslagje van de wedstrijd:

BV Houten 6 vs BC Doorn 1, zondag 20-01-2019

Hoihoi, Minh-An hier met een wedstrijdverslagje voor deze competitiewedstrijd.
Met nog drie wedstrijden te gaan, en een voorsprong van één hele punt op de nummer twee, is elk puntje mooi meegenomen voor ons team (6). Alhoewel Alfred helaas niet meespeelde (herstel van blessure), was hij (zoals altijd!) wel aanwezig om ons te coachen en aan te moedigen, topper!
Bij de herendubbel moesten m’n broer (Khang) en ik even inkomen, waar we de eerste set net verloren met 18-21. De sets daarna pakten we ons eigen spelletje weer op, en wonnen we die met 21-13 en 21-18. Op de baan ernaast speelden tegelijkertijd onze dames, Jet en Sara. De eerste set hadden ze nipt gewonnen met 22-20, waarna ze de tweede set pakten met 21-12. Na de dubbels stond het dus 2-0 voor Houten, een goede start.
De eerste herenenkel, die mijn broer vorige keer in een slooppartij met alleen maar lange rally’s nipt gewonnen had, was vandaag weer gewonnen met 21-18 en 21-12. De eerste vrouwenenkel heeft Sara in een lange en spannende driesetter gewonnen met 18-21, 21-12 en 21-16: een revanche op de uitwedstrijd.
In de tweede herenenkel maakte mijn tegenstander veel fouten, wat leidde tot een winst met 21-4 en 21-10. De tweede vrouwenenkel van Jet was ook een zeer spannende en lange driesetter, die helaas gewonnen werd door de tegenstander met 23-25, 21-13 en 17-21. Na de enkels stonden we dus al op een mooie score van 5-1.
De mixen, waarvan we bij de uitwedstrijd eentje verloren hadden, hadden we nu wel beide gewonnen. Jet en ik hadden een score van 21-15 en 21-10, en m’n broer en Sara een mooie score van 21-11 en 21-8. Eindstand: 7-1 winst voor Houten. Vergeleken met de 5-3 zege bij de uitwedstrijd, is dit zeker een mooi resultaat.
Met het nieuws dat de nummer twee van de poule ook 7-1 heeft gewonnen dit weekend, staan we nu nog steeds dat hele puntje voor. Het gaat zeker nog heel spannend worden de laatste twee wedstrijdjes.
Team 1 najaarscompetitie KAMPIOEN!
Op 9 januari jl. kon het eerste succes voor BV Houten al gevierd worden. Die avond is Team 1 van de voor- en najaarscompetitie kampioen geworden.
Met een voorsprong van 4 punten op Luck Raeck was 5-3 voldoende, maar Phuong, Christa, Bert en Jaap wonnen uiteindelijk met 7-1 van Castellum en dat is ruim voldoende om de eerste plaats te behouden.
GEFELICITEERD!
Geef het racket door
Enige tijd geleden gaf Luuk Mulder uit J3 het racket door aan Philip Enneking. Philip speelt bij de recreanten jeugd maar valt ook wel eens in als reserve speler bij de jeugd. Lees hieronder meer over Philip:

Ik ben Philip Enneking.
Ik kom uit Houten.
Ik ben gaan badmintonnen, omdat het mij een leuke sport leek.
Ik zit in de 2de klas op het oosterlicht college nieuwegein.
Het leukste aan badminton vind ik de technieken.
Ik speel nu ongeveer een half jaar bij BV Houten.
Mijn andere hobby’s zijn gamen en youtube kijken.
Mijn droom is professionalESL player worden. ESL=E-Sports League.
 
Mijn favoriete...
...vakantieland is : Nederland
...eten is : pizza
...badmintonslag is : de dropshot
 
Ik geef het racket door aan Luuk Werner, omdat hij aardig is tijdens de trainingen.

 
Grote mensen vrienden-vriendinnen toernooi
Dinsdag 12 maart 2019: Vrienden en vriendinnentoernooi voor recreanten!
 
Dinsdagavond 12 maart 2019, van 19.30 tot 22.00, organiseren we een gezellig toernooi voor de (volwassen) recreanten spelers van de dinsdag- en woensdag avonden. Neem een vriend, vriendin, collega of familielid mee om ze te laten kennismaken met jouw sport! We maken er een heerlijke, sportieve badmintonavond van!
Opgeven kan bij Elianne Holland: in de zaal of via emholland@kpnmail.nl
Trainers voor de klas
Ook dit jaar zet Badminton Vereniging Houten zich weer in met trainers voor de klas. Jan Bessems heeft weer voor een soepele samenwerking met Sportpunt Houten gezorgd, en dit heeft geresulteerd in ca. 100 clinics die verzorgd zullen gaan worden voor de diverse basisscholen in Houten. Dankzij de inzet van Jan en een aantal trainers van BVH zullen vele honderden kinderen in Houten in de periode februari-april weer kennis maken met en genieten van badminton. Succes allemaal!
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

  • 11 februari: Bestuursvergadering
  • 11 maart: Bestuursvergadering
  • 12 maart: Grote mensen vrienden-en-vriendinnen toernooi
Lezen en kijken
Social Media:    
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp