Copy
't Meppertje - BV Houten - februari 2019
View this email in your browser
Van de voorzitter

Beste leden,

Februari is voor onze competitiespelers best een spannende maand. De competitie loopt op haar eind en dan is het met name spannend als je strijd om de eerste plek voert of op het punt van degraderen staat. En aan beide uiteinden van de pouls was het dit seizoen spannend. Team 3 en J5 zijn uiteindelijk kampioen geworden. Van harte gefeliciteerd! Team 8 is helaas gedegradeerd. En één team, namelijk Team 1, heeft een extra beslissingswedstrijd nodig tegen Huizen om te bepalen wie zich kan handhaven in de 3e divisie en wie alsnog degradeert.
Maar iedereen heeft zijn stinkende best gedaan en hopelijk veel plezier gehad in het spel. En Team1 wensen we natuurlijk heel veel succes!

Het ene seizoen is nog niet afgelopen of we beginnen alweer met de voorbereidingen van het volgende en dat brengt onder andere ook de vraag naar hulp op een paar posities mbt de competitie met zich mee: We zijn per zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe ccp voor de jeugd en naar iemand die de coördinatie van onze zeer op prijs gestelde coffeecorner vanaf september op zich wil nemen. Lees er verderop meer over.


Bas Renes, voorzitter

Van het secretariaat
Trainingen

Jeugd:
-Deze week (8) zijn de laatste reguliere trainingen voor de competitiespelende jeugd op de dinsdag (19 februari) en woensdag (20 februari) avond. Deze trainingen stoppen dus m.i.v. de voorjaarsvakantie.
-Alle jeugd traint nog door op de zaterdagen t/m eind mei.
-De selectietrainingen op woensdagavond gaan nog door tot half april, tot aan de meivakantie.
-Binnenkort mailen we aan alle jeugd een aanbod voor het volgen van extra trainingen op woensdagavonden in de periode mei-juni.

Trainingen Senioren:
- Deze week zijn de laatste reguliere trainingen voor competitiespelers op dinsdag (19 februari) en donderdag (21 februari).
- Binnenkort krijgen de spelers via de ccp een aanbod voor extra training op dinsdag in maart en april.
Opening zaal en trainingen rondom voorjaarsvakantie

-Op zaterdag 23 februari is er WEL training voor alle jeugd, op zaterdag 2 maart is er GEEN training ivm voorjaarsvakantie.
-Op dinsdag 26 en donderdag 28 februari is de zaal dicht.
-Op woensdag 26 februari is de zaal open voor vrij spelen van 20.00-22.00 uur.
Opgeven competitie 2019-2020
De senioren hebben ondertussen via de CCP al een uitnodiging gekregen om in te schrijven voor het competitieseizoen 2019-2020. De junioren zullen hierover binnenkort meer informatie krijgen via hun trainer en het secretariaat. 
Einde competitie-seizoen 2018-2019
Het competitie seizoen is voorbij. Tot op het laatst was het voor veel teams spannend. Er stonden kampioenschappen op het spel, degradaties, handhavingen en het behalen van een mooie plaats in de ranglijsten. Hier volgt een lijst met de de uitkomsten. De kampioenen zetten we hieronder extra in het zonnetje.
BVHOUTEN 1: nog niet bepaald
BV HOUTEN 2: 6e plaats, handhaving in 4e divisie
BV HOUTEN 3: 1e plaats,     promotie naar 3e divisie
BV HOUTEN 4: 2e plaats: handhaving 5e divisie
BV HOUTEN 5: 5e plaats, handhaving 5e divisie
BV HOUTEN 6: 2e plaats, handhaving 5e divisie
BV HOUTEN 7: 4e plaats, handhaving 5e divisie
BV HOUTEN 8: 8e plaats, degradatie
 
HOUTEN J1: 6e plaats
HOUTEN J2: 2e plaats
HOUTEN J3: 5e plaats
HOUTEN J4: 4e plaats
HOUTEN J5: 1e plaats
HOUTEN J6: 6e plaats
KAMPIOENEN!
Bij Badminton Vereniging Houten was het in het tweede weekend van februari groot feest. Team 3 en Team Jeugd 5 kroonden zich tijdens de laatste speelronde van de competitie tot kampioen.  Een mooie bekroning op een ongemeen spannend en fantastisch seizoen.

Het derde team van BV Houten, uitkomend in de Vierde Divisie, zat misschien wel in een van de meest spannende poules ooit. Op de laatste speeldag maakten maar liefst zes van de acht teams nog kans op de titel. Celeste Greve, Leonie Rietveld, Lies Lemckert, Martin van der Zwan, Roel Deckers, Mark van Gelder en Hylke Peek begonnen als koploper met twee punten voorsprong op de nummer twee, Almere.  In een goed gevulde sporthal De Molenwiek liet het team er geen gras over groeien en wist met een klinkende 7-1 zege het kampioenschappen binnen te halen.

Voor het vijfde jeugdteam van de vereniging, bestaande uit Xander en Quinten Krist, Oscar van Arkel en Joost Bruin, wachtte in de slotronde van de competitie Onder 15-17 jaar een ware kraker. In een rechtstreeks duel met De Zender uit Lopik moest worden uitgemaakt wie er met de eerste prijs van doorging. Het Houtense kwartet bleek over stalen zenuwen te beschikken. In het hol van de leeuw en na een 2-0 achterstand bogen de jongens de wedstrijd helemaal om en grepen ze met 4-2 de winst en de dik verdiende titel.


KAMPIOENEN GEFELICITEERD!
GEZOCHT
Competitie Contact Persoon junioren competitie
Om alles rondom de competitie van de junioren goed te laten verlopen zijn we op zoek naar een nieuwe ccp: competitie contact persoon junioren. Bas Kooi, die dit de afgelopen twee jaar heeft gedaan, legt zijn taken neer omdat zijn zoon stopt met badminton. Bij de taken van een ccp jr moet je denken aan het opstarten van een nieuw competitieseizoen met de opgave van de teams en de indelingen. Tijdens het seizoen (half september-eind januari) houd je toezicht op de zaalopening en het opstarten van de wedstrijden en voer je de scores van de teams in in het online bestand en er is de incidentele afzegging van een wedstrijd of speler waarvoor dan een oplossing gezocht moet worden. Al deze taken gaan in overleg met de trainer en onder begeleiding van de regionale competitieleider. Dus als je kind (weer) competitie gaat spelen en je hier graag bij betrokken wilt zijn dan roepen we je op deze leuke functie te overwegen, want zonder een ccp jr kan er geen competitie voor de jeugd plaatsvinden volgend seizoen...
Meer info via secretariaat@bvhouten.nl of in de zaal bij bestuur of trainer Frank Kneefel.


Coördinator Coffee Corner (Cococo)
Ook zoeken wij iemand die de coördinatie van de koffie en thee op speelzondagen wil doen. Dit houdt in: de voorraad bijhouden en aanvullen, aan het begin van het seizoen een bijdrage van ieder team hiervoor vragen en iom de ccp's een schema maken met een team dat verantwoordelijk is voor de coffee corner (koffie/thee zetten, schoonhouden en opruimen).
Meer info via secretariaat@bvhouten.nl
Geef het racket door
Philip Enneking gaf in het vorige Meppertje het racket door aan Luuk Werner. Luuk speelde het afgelopen seizoen competitie in team J3:

Wie ben je? Luuk Werner
Waar kom je vandaan? Uit Houten
Waarom ben je gaan badmintonnen? Omdat ik het vroeger op vakantie deed en er goed in was.
Op welke school zit je en in welke groep/klas? Ik zit op de Heemlanden en ik zit in de 1ste.
Wat vind het je leukste aan badminton of wat is je mooiste of grappigste badmintonmoment? Om samen met mijn moeder het ouder kind toernooi te spelen.
Hoe lang speel je al bij BV Houten? 3 jaar
Heb je nog andere hobby’s? Gamen en tekenen
Heb je nog dromen? Om een goede badmintonner te worden
  
Favoriet
Vakantieland: Amerika (Florida)
Eten: Pannenkoeken
Badmintonslag/-spel: De smash
 
En aan wie geef jij het racket door… en waarom….?
Waldo Meijer, omdat hij een aardige jongen is.
Grote mensen vrienden-vriendinnen toernooi
Opgeven kan nog steeds: hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Dinsdag 12 maart 2019: Vrienden en vriendinnentoernooi voor recreanten!
Dinsdagavond 12 maart 2019, van 19.30 tot 22.00, organiseren we een gezellig toernooi voor de (volwassen) recreanten spelers van de dinsdag- en woensdag avonden. Neem een vriend, vriendin, collega of familielid mee om ze te laten kennismaken met jouw sport! We maken er een heerlijke, sportieve badmintonavond van!
Opgeven kan bij Elianne Holland: in de zaal of via emholland@kpnmail.nl
Regio Centrum Junioren Kampioenschappen
In Amersfoort was het afgelopen weekend weer tijd voor de jaarlijkse Juniorenkampioenschappen regio centrum. Uit de hele regio kwamen de junioren samen om hun krachten te meten. Ook uit Houten reisden spelers af: Arwin, Danique, Dina, Lars, Quinn en Teun. Zij speelden prachtige wedstrijden en dit leidde in veel gevallen tot winst en prijzen. Vooral Quinn en Danique Jens gingen zwaar beladen huiswaarts na de volgende zeges:

Quinn: 1e plaats in JE-O11 en JE-O13 !
Quinn en Teun: 2e plaats MD-O13
Quinn en mixpartner Nicole: 2e plaats GD-O13
Danique: 1e plaats VE-O15 veren
Danique met partner Esmee: 1e plaats VD-O17 veren
Danique met partner Berend: 1e plaats GD-O15 veren
Danique met partner Julie: 3e plaats VD-O15 veren
LUSTRUM: 40 jaar BVHouten
Achter de schermen wordt nog steeds hard gewerkt aan een schitterende sportieve activiteit en een spetterend feest. We hopen dit eind mei/begin juni te laten plaatsvinden.
Trainers voor de klas
Badminton Vereniging Houten werkt al jaren mee aan het geven van schoolbadminton in de gemeente Houten, waarbij trainers van BVHouten badmintonlessen geven aan basisschool-kinderen tijdens de gymnastieklessen op school.
 
In Houten wordt dit geregeld in samenwerking met Sportpunt Houten in het project Trainers voor de klas. Nu de administratieve werkzaamheden (aanmelden scholen, werven trainers en het inroosteren van vraag en aanbod) afgerond zijn, gaan in de periode van februari t/m april 2019 weer honderden Houtense kinderen deelnemen aan de badmintonlessen op school.
 
De badmintonrackets hiervoor worden geleend bij Badminton Nederland. Dankzij de samenwerking tussen bond, vereniging, scholen en sportpunt is het zo mogelijk om dit jaar aan ruim vijftig groepen van de basisscholen Aventurijn, Klavertje Vier, De Vlinder, De Zevensprong, De Fontein, De Plantage, De Triangel, Het Mozaiek, De Brug en Wereldwijs een gevarieerd badmintonprogramma aan te bieden.
 
In mei is er voor de scholen ook nog de mogelijkheid om deel te nemen aan het badminton scholen toernooi.
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:
 

  • 19 februari: HOUTEN 1 speelt 1e ronde Bekertoernooi thuis 20.00 uur
  • 11 maart: Bestuursvergadering
  • 12 maart: Grote mensen vrienden-en-vriendinnen toernooi
Verjaardagen
We feliciteren iedereen die in februari en maart jarig was en is:
Lotte, Jan B, Bryan, Katharina, Chris-Jan, Quinten K, Maura, Eric, Claudia, Marin, Yurre, Rielle, Martin, Teun, Elize, Gib, Douwe, Latifa, Antoine, Lies, Dina, Rosa M, Hylke, Fred, Jan V, Luuk W en  Sieward GEFELICITEERD!
Lezen en kijken
Social Media:    
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp