Copy
't Meppertje - BV Houten - november 2019
View this email in your browser
Van het bestuur

Beste leden,
Deze keer een uitgebreid bericht van het bestuur...

Kampioenen

Het competitieseizoen zit er op. 7 jeugdteams en 7 seniorenteams hebben er een lang seizoen op zitten en heel wat badmintonwedstrijden gespeeld. Dat leverde o.a. twee kampioenen op. Gefeliciteerd J5 en Team3 en succes tijdens de vervolgwedstrijden! 

Badmintonactiviteiten 
Ondertussen verwelkomen we met regelmaat nieuwe recreanten op de woensdagavond. Op de zaterdag start binnenkort het derde blok badminton via Jeugdpas Sport & Cultuur voor kinderen die kennis willen maken met badminton en ook zullen binnenkort weer heel wat basisschoolkinderen badmintonlessen op school krijgen via het project trainers voor de klas. Verder kunnen onze leden lekker doortrainen en -spelen en is het clubkampioenschap voor de senioren nieuw leven ingeblazen. We zijn er trots op dat we binnen onze vereniging zo'n breed en gevarieerd aanbod kunnen bieden aan iedereen die wil badmintonnen!

Trainers
Bij al deze sportieve successen en activiteiten spelen onze trainers een belangrijke rol en daarvoor willen we ze hier nu hartelijk bedanken. Frank, Mark, Celeste, Bo, Dagmar, Kirsten, Leonie, Marieke, Roel, Lies, Hylke, Mark en Jan, jullie zijn top!

De Molenwiek
Naast sportief nieuws, bereiken ons ook geluiden uit de omgeving over het op termijn verdwijnen van Sporthal de Molenwiek. Deze berichten worden aangezwengeld door de verkoop van het Racketcentrum (om de hoek) later dit jaar. Als bestuur willen we hier graag het volgende over mededelen:

Wij horen deze geluiden ook, en hebben ondertussen contact gehad met de gemeente.
De gemeente is bezig met een zgn ruimtelijk ontwikkelperspectief. Doel hiervan is locaties voor woningbouw aan te wijzen. Het gebied van de Molenzoom is hiervoor een optie. Je ziet ook nu al kantoren omgebouwd worden naar woningen. Dit voorjaar wordt dit ontwikkelperspectief in de inspraak gebracht. Dan zullen we zeker reageren. We zijn echter van plan om hierop vooruitlopen al met de gemeente in gesprek te gaan.
 
Zo zorgen we dat we zo snel mogelijk meer duidelijkheid krijgen. Alles wat wij officieel horen zullen we zsm met jullie delen. Vooralsnog is er geen reden tot onrust of zorg.
Mochten jullie dingen horen die vragen bij jullie oproepen of die de moeite van het delen waard zijn, laat het ons dan vooral weten. Hoe meer informatie we hebben of kunnen geven, hoe beter.


het bestuur

Van het secretariaat
Trainingen en opening zaal rondom voorjaarsvakantie

In week van de voorjaarsvakantie zijn er GEEN trainingen op dinsdag 25, woensdag 26, donderdag 27 en zaterdag 29 februari. 

Op zaterdag 22 februari is er WEL training voor de jeugd.

Op woensdag 26 februari is de zaal WEL open voor vrij spelen van 20.00-22.00 uur.
Op dinsdag en donderdag is de zaal dicht.
Trainingen rest van dit seizoen

jeugd:
-de trainingen voor alle jeugd op zaterdag lopen door t/m 23 mei
-de trainingen voor de jr competitiepselers en selectietrainingen op dinsdag en/of donderdag lopen door t/m 23 april

sr competitiespelers:
-trainingen dinsdag gaan door tot eind maart
-trainingen donderdag stoppen na deze week (eind februari)

recreanten:
-info volgt

We zijn nog bezig om een aanbod te maken voor extra trainingen voor de jeugd in mei en juni op een doordeweekse avond en voor de senioren in april.
KAMPIOENEN
Twee teams BV Houten Kampioen
Na een half jaar vol strijd tijdens de competitie zijn er opnieuw twee teams van Badminton Vereniging Houten kampioen geworden. Team 3 bij de senioren kroonde zich na een bloedstollend seizoen tot kampioen in de 4e divisie, terwijl team Jeugd 5 op de slotdag de directe concurrent verpulverde.

Het jeugdteam Onder 15 jaar bestaande uit Philip Enneking, Waldo Meijer, Tycho Veen en Maarten Visser ’t Hooft, streed het hele seizoen met Apollo J5 om de titel. Op de laatste speeldag namen de jonge Houtenaren het in eigen huis op tegen Apollo. Het werd een glansrijke 6-0 overwinning voor de junioren van BV Houten en zo was het kampioenschap een feit.
 
Sara Holland, Danique Jens, Mark Lentz, Jarno Westland en Alex Sung zorgden later die middag voor het tweede feestje. Tijdens het seizoen draaide team 3 bovenin mee en ging het kampioenschap tussen drie teams. Het Houtense team won op de slotdag met 5-3 bij BAN uit Hoogland en greep daarmee de dik verdiende titel.

Op 15 en 18 februari jl. zijn/worden de beide teams in de zaal gehuldigd met de bekende fototaart en het nodige vuurwerk.
Nieuwe bestuursleden
We zoeken nieuwe bestuursleden:
Vind jij het leuk om mee te denken (en misschien ook te schrijven in de vorm van notulen) over praktische en bestuurlijke zaken tijdens een maandelijkse vergadering en daarnaast wat praktische zaken uit te voeren rondom de communicatie vanuit de club (mailbox beheren, af en toe een mailtje sturen over opening zaal, trainingen en ALV) dan zouden we heel blij zijn met jou als secretaris. 

Wil je je op een andere manier nuttig maken voor een deel van het reilen en zeilen van de vereniging, bijvoorbeeld op PR gebied of het werven van nieuwe leden? We horen het graag. Spreek Bas, Mick, Arie, Leonie of Mark aan of mail ons via bestuur@bvhouten.nl We horen graag wat jouw ideeen zijn en we vertellen je graag vrijblijvend iets meer.
Clubkampioenschappen senioren
Terug van weggeweest! De BV Houten clubkampioenschappen Senioren
De officiele uitnodiging is ondertussen naar alle senioren gemaild, maar hier nog een keer alles op een rij voor als je je nog niet hebt aangemeld!
Hoe meer mensen er mee doen, hoe leuker en gezelliger het is en bovendien kan er dan nog beter gemixt en gematcht worden zodat iedereen kan spelen op een geschikt niveau! MEE DOEN dus!!!
 
Er wordt gespeeld op 3 donderdagen en elke donderdag wordt een ander onderdeel gespeeld. Daarnaast is uit de peiling gebleken dat we random gaan spelen. Dat houdt in dat iedereen zich kan inschrijven voor een dubbel en/of mix en de organisatie de koppels maakt. Wij proberen de koppels qua sterkte zo gelijkwaardig mogelijk in de delen.

We spelen in de volgende categorieën:
 
*5 maart (of 2 april):
 • Dubbel Competitiespelers
 • Dubbel Recreantengroep
12 maart:
 • Singel Competitiespelers
26 maart:
 • Gemengd dubbel Competitiespelers
 • Gemengd dubbel Recreantengroep
 
 *In deze week vindt ook een bekerwedstrijd plaats van BV Houten. Helaas is de loting hiervan nog niet bekend. Mocht die wedstrijd op 5 maart vallen, dan wordt het onderdeel dubbel gespeeld op donderdag 2 april. Hierover volgt te zijner tijd nog bericht.
 
Als je mee wilt doen kun je een mail sturen naar activiteitencommissie@bvhouten.nl
 
 Tot dan!  De activiteitencommissie
Fysio Vandaag Fysiotherapie
In 2020 zal er geregeld een fysiotherapeut van Fysio Vandaag in de zaal zijn om klachten te bekijken, eventueel kort te behandelen en eventuele vervolagafspraken in de praktijk te maken. In januari liep dit niet helemaal soepel, onze excuses daarvoor. 

De service is er in de eerste plaats voor alle leden (jr en sr) en als er nog tijd is ook ook voor familieleden van leden. Als je bij de fysio in de zaal langs wilt kun je dit doorgeven aan Rinske Rebel (senioren@bvhouten.nl) of melden bij de trainer.

Mocht je niet kunnen komen op die data dan kun je natuurlijk ook een afspraak maken bij Fysio Vandaag of binnenlopen op het gratis inloopspreekuur op ma-di-woe-do om 21.30 uur en op vrij om 16.30 uur. Meld dan ook vooral dat je via BVHouten komt. 

Fysio Vandaag is nu gevestigd op de Pelmolen 5  om de hoek bij De Molenwiek!

Data fysio in de zaal 2020:
- 10 maart
- 14 april
- 12 mei
- 9 juni

Hier kun je meer lezen over Fysio Vandaag.
Geef het racket door
Junioren:
Lars gaf het racket door aan zijn broertje Björn,en wat hij te vertellen heeft, lees je binnenkort.
Bij de senioren gaf Alex het racket door aan Dave Tse:

Wie ben je?
Dave Tse
 
Waar kom je vandaan?
Maarssen
 
Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met badminton?
Toen Joyce en Alex op badminton zaten wou ik het ook gaan proberen.
 
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik studeer Bouwkunde op ROC Midden Nederland
 
Hoe lang speel je al bij BV Houten?
Dit is mijn eerste seizoen bij BV Houten.
 
Wat is je leukste, mooiste of grappigste badmintonmoment?
Mijn mooiste badminton moment was toen ik clubkampioen van OSM werd.
 
Heb je nog andere hobby’s?
Ik hou van zwemmen.
 
Heb je nog dromen?
Ik wil wel graag een keer naar Singapore reizen.
---

Favoriet
 
Vakantieland: China
Eten: Rijst
Badmintonslag/-spel:
Mijn favoriete slag is de clear.
Het liefst speel ik de enkel. 
 
En aan wie geef jij het racket door… en waarom….?
Aan Berend van Brenk, omdat hij ook nieuw is bij de club. 
Toernooien jeugd
Ook de komende tijd zijn er weer leuke toernooien voor de jeugd. Hieronder een greep. Mocht je twijfelen of deelname iets voor je is, vraag het je trainer. Op https://badmintonnederland.toernooi.nl/tournaments kun je alle jeugdtoernooien vinden en je meestal ook inschrijven.
 • 21 maart: Open Jeugd toernooi OSM Badminton 2020 - inschrijven voor 1 maart

 • 18 april: BC Mariken Jeugdtoernooi 2020 - inschrijven voor 3 april
En hieronder nog een flyer voor een jeugdtoernooi in Kortenhoef.
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

 • 23 februari-1 maart: voorjaarsvakantie
 • 10 maart: Fysio vandaag in de zaal
 • 16 maart: bestuursvergadering
 • Maart: Clubkampioenschappen senioren
Lezen en kijken
Geniet maar even mee van heerlijk badminton en kijk naar dit filmpje met 20 mooie momenten van een paar jaar terug. Of kijk naar dit filmpje om te zien dat ook de wereldtoppers wel eens misslaan en andere grappige momenten.

Social Media:    

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2020 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp