Copy
't Meppertje - BV Houten - mei 2019
View this email in your browser
Van de voorzitter

Beste leden,

De zomer dient zich aan en BV Houten sluit de komende twee maanden de deuren...Dwz de deuren van de Molenwiek. Het badminton gaat door in de vorm van ons traditionele zomerbadminton op woensdagavonden, deze zomer in Sporthal de Wetering en wellicht ook wel op straat, het strand of de camping.
Na de zomer gaan we meteen goed van start met het trainingsweekend eind augustus als warming-up voor de trainingen die de week erna starten en het Warming-up toernooi op 7&8 september. Op 7 september hopen we tegelijkertijd op de activiteitenmarkt weer veel mensen te enthousiasmeren voor onze leuke sport en vereniging.
De start van het nieuwe badmintonseizoen betekent ook de afronding van het vorige, twee zaken die samenkomen op de jaarlijkse ALV eind september. Bij deze roep ik iedereen op deze bij te wonen op 23 september om samen alle verenigingszaken te bespreken Dus zet deze datum vast in de agenda. 
Geniet nog van dit Meppertje boordevol informatie over de laatste tijd en de activiteiten in en na de zomer. Lees vooral ook waarom wij op zoek zijn naar jou... en ik hoop velen van jullie weer te zien en te spreken in september!


Bas Renes, voorzitter

Vrijwilligers bedankt!
Dit is het belangrijkste stukje uit dit Meppertje. Nu we de zomer in gaan en er weer een mooi badmintonjaar wordt afgesloten, willen we graag alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp en inzet voor Badminton Vereniging Houten:

CCP'ers: Dennis van Putten, Rinske Rebel, Johan Bredenbeek, Bas Kooi en Simone Drenthe.
Activiteiten junioren en WU toernooi: Ilona Zwambach, Khang Tran, Wouter Kil, Celeste Greve, Dennis van Putten, Rinske Rebel en Yurre Schram.
Activiteiten senioren en lustrum: Elianne Holland, Marieke Blok-Huijsman, Ingrid Hoogerwerf, Nicole ten Hulscher, Claudia Pol, Mark van Gelder.
Activiteitenmarkt 2018: Sterre D'Agata, Arie van Arkel, Dorien Bruijns, Elianne Holland, Evelien van der Waa, Mirjam Kuiper, Leonie Rietveld, Minh-An Tran, Roel Deckers, Gert Gerritsen, Klaas Conijn, Andor Jens.
Fotografie: Jaap Rebel en Eline Bootsma.
Koffiecorner coördinatie: Claudia Pol en alle ouders voor het koffiezetten.
Sponsorzaken: Gert Gerritsen en Roel Deckers.
Clubshirts & logo: Minh-An Tran en Bas Renes.
Meppertje: Dennis van Putten, Mick Zwart en Jaap Rebel.
Kascommissie: Paul van den Bogart en Jaap Rebel
Trainers, trainers voor de klas en trainers jeugdsportpas: Lies Lemckert, Roel Deckers, Marieke Blok-Huijsman, Rinske Rebel, Leonie Rietveld, Wouter Kil, Bo Kneefel, Casper Juijn, Celeste Greve, Mark Lentz, Jan Bessems, Frank Kneefel, en David Noya.

Aan jullie allemaal geven we een virtuele bos bloemen als dank voor jullie inzet!
Van het secretariaat
Trainingen 
Gisteren was de laatste training en was de zaal voor de laatste keer open. Vanaf a.s. woensdag start het zomerbadminton (lees meer onder zomerbadminton). Begin september gaat de zaal weer open en starten de trainingen. In augustus zullen we iedereen per mail en via de website en Meppertje berichten over de trainingstijden, trainingsgroepen en andere praktische zaken.
Zomerbadminton WIJZIGING locatie!
Let op: hier onder in een bericht alle info rondom het zomerbadminton op een rij: In tegenstelling tot wat we eerder aankondigden, zal dit plaatsvinden in Sporthal De Wetering, Hefbrug 3 Houten (naast het zwembad). Dit heeft te maken met werkzaamheden door de gemeente in Sporthal de Molenwiek gedurende de vakantieperiode.
Shirts
De shirts zijn besteld. Ze zullen geleverd worden voor aanvang van de competitie en we zullen tzt iedereen een bericht sturen over het uitdelen van de shirts.
Beste leden,
Hieronder een leuk stukje over de activiteitenmarkt. Zonder jullie hulp gaat het heel stil worden op onze kraam. Ik heb tot nu toe 1 aanmelding en ik heb echt nog versterking nodig. Wie komt er op 7 september een paar uur helpen? Heel gezellig! Ook jeugd welkom en een leuke manier om tot wel 7 uur voor je MAS stage te doen! Aanmelden via secretariaat@bvhouten.nl 
Activiteitenmarkt 7 september 2019
7 september is het weer zover: de jaarlijkse activiteitenmarkt van Houten vindt dan weer plaats op Het Rond. Die zaterdag presenteren ruim 200 verenigingen, culturele en maatschappelijke verenigingen en instanties zich zelf aan alle Houtenaren. Het is altijd een van de hoogtepunten van het jaar, vol gezelligheid, leuke activiteiten en heel veel bekenden. Het weer is ALTIJD (echt waar!) goed op die dag en de kraam van BVHouten kan rekenen op veel aanloop en is een meet en greet voor oude bekenden en nieuwe geïnteresseerden. Ieder jaar krijgen we nieuwe leden door daar aanwezig te zijn en ook dit jaar zullen we er dus weer zijn. Hoe meer mensen van BVHouten er zijn en een gezellig praatje houden met geïnteresseerden hoe beter. We zetten weer een net op om een shuttle over te slaan en we kleden de kraam leuk aan. Er zijn mensen nodig om te helpen om deze dag tot een succes te maken. Wie komt een paar uur helpen?? Tussen 10.00 en 16.00 heb ik iedere 2 uur minimaal 2 mensen nodig. Badmintont je kind? Neem hem/haar vooral mee. Geef je op via secretariaat@bvhouten.nl met je naam en voorkeur voor tijd en ik stuur je in augustus meer informatie.
Groetjes Mick – secretariaat BVHouten
En we zijn ook op zoek naar jou!
Wij zijn als BV Houten super blij dat we een groep vrijwilligers hebben die zich graag willen inzetten voor het voortbestaan van onze club. Het zal je bekend zijn dat zonder actieve vrijwilligers onze club geen bestaansrecht heeft.  
Via dit bericht roepen wij leden op om als vrijwilliger een van onderstaande activiteiten op te pakken. Het gaat om veel verschillende activiteiten/projecten, er zit vast iets tussen wat jij zou willen/kunnen doen. Ze staan niet opgenoemd in volgorde van belangrijkheid, we zijn blij met alle hulp die we krijgen en het gaat er ook om dat het bij jou past.
 • Activiteitenmarkt Houten - Coördinatie  
1e of 2e zaterdag van september 
jaarlijkse coördinatie rondom markt doen: aanmelden, hulp werven, bezettingsschema     
maken, opbouwen/afbouwen.
 
 • Algemeen bestuursleden en secretaris:
1 bestuurslid stopt in september a.s. en 3 bestuursleden hebben aangegeven dat het komend jaar hun laatste jaar als bestuurslid zal zijn, dus er is plaats voor nieuwe bestuursleden. 
 • Coördinator project trainers voor de klas:
Honderden Houtense basisschoolkinderen kunnen via dit project tijdens de gymlessen op
school kennis maken met badminton en BVHouten. Het zou jammer zijn als BVH hieraan niet meer deel kan nemen nu Jan Bessems deze taak na jaren neerlegt, want het is een de manier om met Houtense jeugd in contact te blijven en ze bekend te maken met           
badminton.
Taken: Contactpersoon voor trainers BVH en Sportpunt, werven en inroosteren trainers, eventueel organisatie afsluitend toernooitje. Project loopt ieder jaar van februari t/m mei, coördinatie daaraan voorafgaand.        
 • Redactie Meppertje:
Vaste rubriek(en) in Meppertje verzorgen, opmaak in Mailchimp, versturen. 
 • Coördinator Zaalhuur:                                                                                                 
Inventariseren wensen ten aanzien van zaalhuur, aanvraag indienen bij gemeente, etc.                 
 • Zaalwachten:
Aanwezig -indien nodig of omdat je er toch al bent- om nieuwe leden/deelnemers proeftraining op te vangen op dinsdag-/woensdagavond of zaterdagochtend. 
 • Aanvulling sponsorcommissie
 • Iets anders wat niet op de lijst staat maar waar jij iets mee wilt doen…
Heb je interesse om een van deze zaken op te pakken of wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met een van ons in de zaal of via bestuur@bvhouten.nl
Trainer Jan Bessems neemt afscheid... of...
Clubman in hart en nieren zwaait af
 
Jong en oud kwamen woensdag 29 mei naar sporthal de Molenwiek om afscheid te nemen van trainer Jan Bessems. Jan is een echte clubman en heeft de afgelopen decennia diverse functies vervuld binnen de vereniging. Voorzitter Bas Renes roemde tijdens het afscheid vooral Jans betrokkenheid bij de vereniging: ‘Naast het sportieve aspect heeft Jan altijd ook voor het menselijke aspect gestaan. Hij heeft ontzettend veel voor de club betekend en daar willen wij hem heel hartelijk voor danken.’
Na een staande ovatie van de in groten getale opgekomen BVH-leden greep Jan zelf nog even zijn momentje. Jan heeft een fantastische tijd beleefd bij BV Houten en kijkt me veel voldoening terug op zijn jaren bij de club.  Echter zou Jan, Jan niet zijn als hij geheel van het toneel verdwijnt. Hij wierp zich tijdens zijn afscheidsspeech op als sparringpartner voor het bestuur en laat het trainingsweekend eind augustus in België ook niet aan zich voorbij gaan.                                                                                                                                tekst: Dennis van Putten foto's: Jaap Rebel
KAMPIOENEN
Aan het einde van ons succesvolle seizoen wilden wij nog één keer samenspelen, voordat de grote vakantie los zou breken. Bert was speciaal daarvoor teruggekomen uit Frankrijk, zodat wij gevieren op de baan onze overwinningen konden vieren. En wat schetste onze verbazing: namens het bestuur van onze Badminton Vereniging deed de voorzitter er nog een schepje bovenop door ons te feliciteren met twee maal kampioenschap achter elkaar, door het aanbieden van de nu traditionele taart. Dit gebruik, ooit verzonnen door een oud bestuurslid, maakt zo'n seizoen toch wel af! 

Maar voordat we zover waren, moesten er verschillende wedstrijden worden gespeeld, waarvan ik van de voorjaarscompetitie verslag heb gemaakt. In 't Meppertje zijn we blijven steken bij de 5e wedstrijd en zouden er nog 3 volgen. De uiteindelijke uitslag weten jullie al, maar de weg er naartoe nog niet. Via de links kunnen jullie de 'Road to Glory' nalezen.

Veel plezier.                                                            
                                                                                         tekst: Jaap Rebel foto: Johan Bredenbeek
The road to glory
Klik op onderstaande foto van het kampioensteam en lees alle verslagen van de wedstrijden die leidden tot het kampioenschap: the road to glory!
Geef het racket door
Na een lange pauze is hier eindelijk weer een mooie nieuwe Geef het racket door. Jeugdlid Waldo en senior lid Michiel vertellen jullie alles, of nou ja, heel veel over zichzelf en geven het racket door aan twee volgende kandidaten...
Wie ben je?
Ik ben Waldo Meijer.

Waar kom je vandaan?
Ik kom uit Houten.

Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met badminton?
Ik heb vroeger een aantal sporten uitgeprobeerd en van die sporten vond ik badminton het leukste.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik zit op het Cals College Nieuwegein in de tweede.

Hoe lang badminton je al bij BVHouten?
Ongeveer 5 jaar.

Wat is je leukste, grappigste of mooiste badmintonmoment?
Ik vind het leukste aan badminton dat je kan variëren tussen enkel en dubbel spel. Zodat je verschillende dingen doet.
............

Favoriet
Hobby's: Muziek maken en lopen.
vakantieland: Amerika
eten: Pizza peperoni
favoriete slag: Net drop

Enne...aan wie geef je het racket door en waarom? aan Philip, omdat we samen competitie gaan spelen.
Wie ben je?
Ik ben Michiel Fleerkate
 
Waar kom je vandaan?
Oorspronkelijk uit Linschoten, maar sinds ongeveer 2 jaar blije inwoner van Houten.
 
Hoe kwam je voor het eerst in aanraking met badminton?
Zoals wel meer mensen had ik niet echt zin om te sporten op mijn 10e, maar mijn ouders wilden graag dat ik wel iets ging doen. Mijn broer zat al op badminton dus heb ik daar een paar avonden meegespeeld. Door een klasgenoot die ook badminton speelde ben ik blijven hangen en uiteindelijk steeds fanatieker gaan spelen.
 
Wat doe je in het dagelijks leven?
Overdag werk ik bij de Faculteit Geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht als onderwijskundig adviseur. Hier help ik docenten hun cursussen te versterken met nieuwe onderwijsvormen en digitale tools.
 
Hoe lang speel je al bij BV Houten?
Ik heb in 2018 de extra trainingen gevolgd en ben vanaf sep 2018 ook echt lid van de vereniging geworden.
 
Wat is je leukste, mooiste of grappigste badmintonmoment?
Het mooiste en grappigste is natuurlijk dat ik mijn vriendin Rinske heb leren kennen via badminton (eigenlijk crossminton, een andere sport waar ik naast badminton aan meedeed).  Daarnaast zijn er altijd wedstrijden en momenten die bijblijven, waaronder mijn eerste competitiewedstrijden op seniorenniveau, mijn eerste toernooizege en onlangs nog een toernooi van allemaal heerlijke wedstrijden.
 
Heb je nog andere hobby’s?
Crossminton was een tijdje mijn andere sport/hobby, een nieuwe sport die ook met een racket wordt gespeeld en in principe is ontwikkeld om buiten te spelen. Hierbij heb ik enkele buitenlandse toernooien gespeeld, een EK en een WK en ben ik ook Nederlands kampioen geweest. Echter blijft badminton een leukere en dynamischere sport, dus crossminton doe ik op het moment niet meer.
 
Heb je nog dromen?
Ik droom nog van een keer kampioen worden in de competitie, alhoewel ik vaker droom om blessurevrij te blijven naarmate ik ouder word 😊. In het leven is het verder om zo comfortabel mogelijk door het leven te gaan de droom.
..............

Favoriet
Vakantieland: Niet echt een voorkeur, maar om ooit eens heen te gaan: Japan
Eten: Voor spareribs kun je me altijd wakker maken
Badmintonslag/-spel: Smashen en smashverdediging blijft het leukste, voornamelijk als je er een punt uit overhoudt. Hierbij samen met een partner op de baan staan en samen vechten voor een punt is het lekkerste gevoel.
 
En aan wie geef jij het racket door… en waarom….?
Om mijn teamgenoten beter te leren kennen en nieuwe spelers bij BV Houten te introduceren geef ik het racket door aan Pieter.
Zomerbadminton

BV Houten biedt ook deze zomer weer ‘zomerbadminton’ aan. Voor iedereen die het leuk vindt, hebben we extra speelavonden in juli én augustus!  

Op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 in Sporthal De Wetering.  

Je hoeft geen lid te zijn van BV Houten om hieraan deel te nemen. Zomerbadminton staat open voor iedereen, dus ook voor leden van andere verenigingen of mensen die nergens lid zijn maar wel willen spelen. Kortom neem gerust iemand mee. 

Tegen een kleine vergoeding mag iedereen komen spelen. Of kies voor een persoonsgebonden abonnement voor de gehele zomer! 

Waar:        Sporthal De Wetering 
Wanneer:  3 juli t/m 28 augustus op elke woensdagavond
Tijd:           20.00 - 22.00 uur 
Totaal:       9 weken 
Kosten:     euro 7 per keer of een abonnement voor 9 x: euro 47,50

Indien je gebruik wilt maken van het abonnement, meld je dan vóór 30 juni aan,  
door een mail te sturen naar beheer@bvhouten.nl 

BVHouten Warming-Up Toernooi 2019
Een mooie manier om het seizoen te beginnen!
 
Het huidige seizoen loopt langzaam op zijn einde, maar wij kijken al met een schuin oog naar volgend seizoen. Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 organiseert Badminton Vereniging Houten namelijk weer het Warming-Up Toernooi. Een mooi moment om jouw vakantieverhalen met jouw badmintonvrienden te delen en je tegelijkertijd klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.
 
Dit jaar spelen de senioren wederom op beide dagen. Dat wil zeggen dat er op zaterdag wordt gestreden in de klasse 1 en 6 en op zondag in de klasse 4 en 8. Er wordt naar gestreefd om zoveel mogelijk onderdelen via het poule-afval systeem te laten verlopen.
 
Het BV Houten Warming-Up Toernooi 2019 is het eerste van zes toernooien dat onderdeel uitmaakt van het Regio Toernooien Circuit 2019/2020 in de Regio Centrum. Er zijn dus extra punten te verdienen voor de Nationale Ranglijst. Kortom genoeg redenen om je in te schrijven voor dit gezellige toernooi!
 
Klik voor alle informatie en om je in te schrijven klik je op deze link.
Rackets gevraagd
Onderstaande oproep herhalen we graag nog een keer. Tot nu toe heeft dit een aantal rackets opgeleverd, maar we kunnen er nog wel wat meer gebruiken!

Heb jij al genoeg rackets in je tas? Heb je goede rackets die je nooit meer gebruikt? Stop je met badminton en heb je je racket niet meer nodig? BVHouten zit er om te springen....

Voor alle aspirant-leden die wij door het jaar heen ontvangen voor proeftrainingen, hebben wij een aantal rackets in beheer om beschikbaar te stellen als leenrackets tijdens de proeftrainingen zodat nieuwe leden pas een eigen racket hoeven aan te schaffen als ze lid worden. Deze voorraad rackets is de laatste tijd nogal uitgedund en de nog overgebleven rackets zijn eigenlijk aan vervanging toe. Mochten jullie thuis nog rackets over hebben, die je beschikbaar wilt stellen hiervoor dan kun je deze inleveren bij Frank Kneefel. 
Verjaardagen
We feliciteren iedereen die in juni, juli en augustus jarig was en is:

juni: Geoffrey, Klaas, Danique, Johan, Marije, Jeanet, Jurgen, Lennart, Arwin, Jaap, Leonie, Koen, Joyce, Bas V., Jarno, Vito.
juli: Rob B., David B., Lisa B., Lila, Nicole, Inez, Bert, Waldo, Stef, Rinske, Bas R., Sandra.
augustus: Patrick, Quinten, Maarten E., Stijn, Gerri, Luuk M., Ralph, Marloes, Maarten S., Rob S., Michael, Marieke V.
Agenda

Van het bestuur en de vereniging:

 • 3 juli t/m 28 augustus: Zomerbadminton
 • 30 augustus t/m 1 september: trainingsweekend
 • 2 september: bestuursvergadering
 • 7 & 8 september: BVH Warming-Up toernooi
 • 7 september: activiteitenmarkt
 • 14/15 september: start competitie
 • 23 september: ALV
Lezen en kijken
Geniet maar even mee van heerlijk badminton en kijk naar dit filmpje met 20 mooie momenten van een paar jaar terug. Of kijk naar dit filmpje om te zien dat ook de wereldtoppers wel eens misslaan en andere grappige momenten.

Social Media:    

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over BV Houten?    
Belangrijke sites:
Badminton Nederland
Badminton Nederland Toernooi

 
Colofon
Tips, suggesties en reacties:

We zijn altijd op zoek naar jullie verhalen, meningen en vragen. Ook iets schrijven voor ’t Meppertje of een suggestie voor een onderwerp? Laat het ons weten: webredactie@bvhouten.nl

Redactie:  Dennis van Putten
Foto’s: copyright  JGTR
Eindredactie:  Mick Zwart

 
Copyright © 2019 BV Houten, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp