Copy
De Oosterhoutse Fore! Bode, nummer 7 - februari 2017
Bekijk de nieuwsbrief online

Voorjaar


De eerste zonnige golfdagen en de eerste wedstrijd van het seizoen 2017 zitten er al weer op. Door diverse omstandigheden wat later dan gepland presenteren we je aan de vooravond van de verkiezingen de voorjaarseditie van de FORE!BODE. Veel plezier met het lezen. 

Enne, ben je betrokken bij een activiteit in april en wil je dat delen met alle leden en/of geïnteresseerden via de volgende Fore!Bode die rond 10 april verschijnt? Mail dit dan uiterlijk 4 april naar Hennie Cools

CLUBACTIVITEITEN

maandag 20 maart: Jaarlijkse 'Regelavond' 

Elk jaar veranderen er wel enkele golfregels. Daarom verzorgd onze handicap en regelcommissie op maandagavond 20 maart weer de jaarlijkse regelavond. Een interessante avond waar naast de nieuwe regels ook weer enkele bestaande regels die nog wel eens voor verwarring zorgen voorbij komen. Heb je geen zin zelf uit te zoeken wat er is veranderd? Dan ben je van harte welkom!

Datum: maandagavond 20 maart
Kosten: geen
Inschrijven: via de site
Voor wie: alle leden en spelers

donderdag 30 maart: begin van de competitie 

Elk jaar neemt de Oosterhoutse met een aantal teams deel aan de landelijke NGF-competities op enkele week- en weekenddagen. Ook in 2017 gaan wij er weer diverse teams strijden om NGF kampioen te worden in de diverse klassen.

In deze periode is de baan wat vaker een aantal uur gesloten voor de andere leden, houd de beschikbaar van de baan dus goed in de gaten.  Uiteraard kunt je op 1 van de dagen dat de NGF competitie op De Oosterhoutse is wel een kijkje komen nemen en onze teams aanmoedigen. 

De vorderingen van de teams kun je op de website volgen.

za 1 april: Laatste funwedstrijd winter 2016/2017

Op Zaterdag 1 april is al weer de vierde 9-holes funwedstrijd van dit winterseizoen. Het thema is "lentekriebels". Voor zowel jong als oud is het een aanrader om in te schrijven. En ook dit keer mag je weer introducees meebrengen. Mis dit spektakel niet want je krijgt echt de lente in je bol en de kriebels in je buik. Na afloop wordt er ook nu weer een passende maaltijd geserveerd in de Brasserie.

Datum: zondag 12 maart
Kosten: €10 per lid (+ €15 greenfee voor niet leden) incl. diner
Inschrijven: tot 27 maart via de website
Voor wie: leden, spelers en introducees

ACTIVITEITEN VAN DE GOLF ACADEMY

t/m 31 maart met korting kennismaken met de nieuwe pro 

René Visser is sinds 1992 PGA Golfprofessional. Per 1 maart is hij de nieuwe collega van Brian en verzorgt hij op zondag, maandag en dinsdag golflessen. René nodigt alle leden uit voor een kennismaking tijdens een golfles. Hij rekent tot eind maart slechts €15 voor een half uur les voor 2 personen. En als het de komende weken weer slecht weer wordt, geldt dit aanbod ook in april. 

Data: hele maand maart 
Kosten: €15,00 per twee personen

Aanmelden: bij Brian via 06 25 06 47 21 of mail
Voor wie: leden, spelers en geïnteresseerden

16 maart: thema-avond met Robert-Jan Derksen

De Golf Academy, technische commissie, sponsorcommissie en marketingcommissie organiseren samen  een aantal thema-avonden. Komende donderdag met Robert-Jan Derksen, voormalig speler op de Europese tour. Hij deelt zijn ervaringen over het spelen van wedstrijden en coursemanagement.
Robert-Jan was een van de eerste topspelers die aan de slag ging met de Trackman. Naast Robert-Jan is ook Timothy Beumer (bijnaam Timothy Trackman) aanwezig. Samen vertellen zij over het nut van de Trackman voor alle soorten golfers. Een bijzonder apparaat waar je ook bij onze Golf Academy mee kunt trainen.

Datum: donderdagavond 16 maart
Kosten: €5
Voor wie: leden, spelers en geïnteresseerden
Aanmelden: kan tot 1 uur voor aanvang via deze link

Stel een groep(je) samen en kom samen trainen 

Naast privélessen en themalessen biedt de Golf Academy komende maanden ook de mogelijkheid om met een groep les te nemen. Door het verbeteren van uw techniek zal het plezier in het spel alleen maar toenemen. Samen met vrienden en/of spelers van gelijk niveau trainen voor een goed resultaat maar waar plezier voorop staat!
 
Aantal personen per groep: minimaal 5 en maximaal 8
Aantal lessen: 5 lessen van 50 minuten
Kosten: €325 per groep 
Aanmelden: bij Brian via 06 25 06 47 21 of mail
Voor wie: leden, spelers en geïnteresseerden

ACTIVITEITEN IN DE BRASSERIE 

za 24 maart: Geprolongeerd .... leden koken voor leden

Vanwege het succes van vorig jaar koken de inmiddels beroemde 'Dingo’s' ook dit jaar weer een bijzonder 4-gangen diner voor leden en vrienden van de Oosterhoutse. Onder het motto “My Kitchen My Rules” beloven de chefs van de avond dat het weer een mooie en gezellige avond gaat worden.
 
Datum: vrijdag 24 maart
Kosten: €30 per persoon
Aanmelden: bij Peter Elbers per 
mail of tel. (0162) 755 233
Voor wie: Leden & geïnteresseerden

vr 31 maart: eerste Oosterhoutse Happy GOLF hour

Omdat het golfseizoen eraan komt en samen trainen gezelliger is dan alleen, organiseren de Golf Academy en de Brasserie samen het eerste Oosterhoutse Happy GOLF hour. Eerst sponsort de Golf Academy van 18 tot 19 uur gratis ballen en golftips op de driving range. Daarna krijg je in de haardkamer van 19 tot 20 uur 50% korting op alle consumpties. 
 
Datum: vrijdag 31 maart
Trainen: van 18 -19 uur (inclusief gratis ballen)

Borrelen: van 19 - 20 uur in de haardkamer met 50% korting
Aanmelden: bij Peter Elbers per 
mail of tel. (0162) 755 233
Voor wie: Leden (potentiële leden meenemen mag uiteraard)

Begin april: Paasdiner voor thuis

Naast het 'Kerstdiner voor thuis' biedt de Brasserie ook dit jaar weer de mogelijkheid op de zaterdag voor pasen een heerlijk 4-gangendiner af te halen. En dat komt uiteraard weer met een duidelijke omschrijving om alles thuis feestelijk te presenteren. En uiteraard zijn alle gangen ook los te bestellen. Het volledige menu is te vinden op de bar in de Brasserie en op Facebook

Kosten: €30 per persoon voor 4 -gangen (vanaf 2 personen)
Bestellen: kan t/m dinsdag 11 april via (0162) 755 233 of of per e-mail bij Peter Elbers
Afhalen: 15 april tussen 12 en 15 uur

OVER DE BAAN

Hoe staat het met: de baanuitbreiding

Een paar dagen geen regen heeft wonderen verricht…….alle waterproblemen zijn opgelost…..nou neen…was dat maar waar… Het is echter goed geweest voor de lange termijn om de uitbreiding rust te gunnen. De waterdoorlatendheid verbetert nog steeds, maar we zijn er nog niet. Zoals ik in een eerder bericht al schreef wordt de kwaliteit van de greens op de uitbreiding leidend of de uitbreiding open blijft of dicht gaat. De greens liggen er nu redelijk tot goed bij; dus de uitbreiding kan open. Tot zover het goede nieuws.

De zomergreen van hole 3 is nog in bewerking en dit is dan ook de enige wintergreen totdat de werkzaamheden zijn afgerond. Dit is zeker het geval voor aanvang van de competitie eind maart. Er is natuurlijk nog wel wateroverlast, met name op de fairways van hole 4 en 6 hebben we nog duidelijk een probleem. Dat is niet vreemd gezien de hoeveelheid regen die de laatste tijd is gevallen. Jullie worden daarom dringend verzocht met trolleys plekken met wateroverlast te vermijden. We kunnen dit niet vaak genoeg herhalen. Voor je het weet maak je meer kapot dan je lief is…

We gaan vanaf nu een aantal maanden bekijken hoe de waterdoorlatendheid zich ontwikkelt en afhankelijk van de vergaarde kennis, gaan we waar nodig ingrijpen gedurende het volgende winterseizoen. Extern advies zal worden gezocht waar nodig. Het bestuur blijft jullie uiteraard informeren over de verdere ontwikkelingen.
Gerard Malcontent
 

Hoe staat het met: de hoogspanningsverbinding 380Kv

Na 2,5 jaar ziet het er naar uit dat rond komende zomer een besluit wordt genomen over de nieuw aan te leggen 380Kv hoogspanningsverbinding die loopt tussen Rilland en Tilburg. Even de geheugens opfrissen: het door de Minister van Economische zaken voorgestelde tracé (tracé Zuid) betreft een verbinding die langs de Oosterhoutse wijk Oosterheide en boven De Oosterhoutse naar Tilburg West gaat lopen. Wordt dit tracé uitverkoren? Dan krijgt De Oosterhoutse naar alle waarschijnlijkheid een Hoogspanningsverbinding die achter hole 14 begint en door loopt over de nieuwe holes. Naast het plaatsen van hoogspanningsmasten houdt dit in dat er ook een strook van ongeveer 60 meter breed gekapt moet worden.

Gelukkig zijn er een groot aantal actiegroepen aan het werk gegaan om alternatieve tracés te ontwikkelen. Momenteel worden vier alternatieve tracés nader in kaart gebracht zodat eind maart de zogenaamde Milieu Effect Rapportage (MER) kan worden opgeleverd. Op basis van deze MER zal de minister (op diens opvolger) een keuze maken. We moeten dus nog even geduld hebben en ondertussen blijven duimen dat het voor De Oosterhoutse goed uitpakt. Zelf acht ik de kans voor positieve besluitvorming ongeveer 60%. Tijdens een gesprekje met onze vorige Voorzitter, Peter Dirven, liet hij zich ontvallen dat hij een positief besluit op 70% inschat. Wellicht heeft hij er een betere kijk op, hij woont immers in de wijk Oosterheide.
Hans Coomans
  

TOT SLOT

Nieuw: gastenkaarten om kennis te maken met De Oosterhoutse

Naast losse greenfees en het Twilightspelerschap (van 1 april tot 1 november na 16 uur golfen voor €310) is begin 2017 de Gastenkaart geïntroduceerd. Hiermee kan iemand als gast een aantal keren op onze baan spelen voor een aantrekkelijke prijs.
Er zijn gastenkaarten voor 5x 9 holes en voor 10x 9 holes golfen na 16 uur. Deze kosten €75 en €125. Meer informatie is te vinden op de website.

Golfspullen verkopen via de site

Op de vernieuwde website vind je ook het nieuwe forum. Een van de veranderingen met het oude forum is dat er nu meer verschillende rubrieken zijn, zodat je eenvoudiger de voor jou relevante zaken kunt zien en eventueel volgen.

In een van deze rubrieken vind je een soort van marktplaats waarop je golf gerelateerde spullen kunt aanbieden.
Wil je deze nieuwe nieuwsbrief van De Oosterhoutse op een ander mailadres ontvangen? 
Je kunt je voorkeuren zelf updaten.

Wil je geen nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Klik dan hier om je af melden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Oosterhoutse Golf Club · Dukaatstraat 21 · Oosterhout, 4903 RN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp