Copy
De Oosterhoutse Fore! Bode, nummer 3 - maart 2016
Bekijk de nieuwsbrief online

Het seizoen is weer begonnen!

Na vijf redelijk rustige maanden is gisteren het seizoen op De Oosterhoutse zoals gebruikelijk begonnen met de jaarlijkse wedstrijd van de Flora, Fauna en Milieucommissie. Tegen de verwachtingen in was het heerlijk weer en Tony Rand en Agnes Geurts - de Jong werden de eerste winnaars van dit seizoen. Proficiat Tony en Agnes!

Heb jij de afgelopen wintermaanden weinig of niet gegolft? Dan hopen we dat je in deze Fore!Bode een of meer zaken tegenkomt waardoor je zin krijgt om ook weer te beginnen. Met trainen, spelen of bij een van de activiteiten in de Brasserie.

CLUBACTIVITEITEN

Zaterdag 19 maart: De B-statusbeker

De eerste wedstrijd van het seizoen die meetelt voor de het klassement voor de Golfer en Golfster of the Year is de B-statusbeker. Een van de oudste wedstrijden van de club.

Volgens de clubhistorie dankt de wedstrijd haar naam aan de B-Status, die onze baan begin 1994 kreeg en die later dat jaar - na opening van de 18-holesbaan - werd omgezet naar de A-Status. 

Naast de maandmedals is dit een van de wedstrijden waaraan alleen voltijdsleden en kennismakingsspelers kunnen deelnemen. Deelnemen kost €3 en inschrijven kan tot en met 16 maart via de clubsite.

Inschrijven voor de Matchplaycompetitie

Naast de serieuze competitiewedstrijden en de wedstrijden van 1 dag om gezellig met anderen te golfen, komen er weer enkele competities aan die aan die het hele seizoen gaan duren. De eerste waarvoor je je kunt inschrijven is de Matchplaycompetitie, volgens trouwe deelnemers de leukste competitie. Met elke maand een wedstrijd waarin elke hole een wedstrijdje is. En als je maand na maand wint, mag je meedoen aan het finaleweekend in oktober. 

Er zijn twee aparte competities voor singles en dubbels. Voltijdsleden kunnen aan beiden meedoen. Twilightleden en Familiespelers alleen aan de Twilightcompetitie.
Inschrijven kan tot zaterdag 16 april 12 uur via de gekleurde coupons die op het bord in het clubhuis te vinden zijn. Deelnemen kost €6 per speler per categorie. Voor meer informatie kun je terecht bij Laura Lijding.

Nieuwe folders en nieuwe Leden voor leden actie

Omdat niemand beter nieuwe leden kan werven dan enthousiaste leden, gaat er vanaf 1 maart een nieuwe Leden voor leden actie van start. Ken je mensen die wellicht lid willen worden van De Oosterhoutse?
Om te beginnen hebben we als marketingcommissie 3 nieuwe foldertjes gemaakt. Een met alle lidmaatschapsvormen voor de club, een flyer voor het Twilightspelerschap en een voor de Golf Academy. Die liggen bij de receptie en daar kun je er net zo veel van meenemen als je wilt.
Daarnaast mag elk lid 1x per jaar met een potentieel lid gratis een rondje golfen om hem of haar kennis te laten maken met onze baan en club. Aanmelden daarvoor gaat via het secretariaat. Dat registreert het potentiële lid en belt na afloop hoe het bezoek aan De Oosterhoutse is bevallen. 
Wordt iemand via jou Twilightspeler, Kennismakingspeler of meteen lid? Dan ontvang jij een tegoedbon die je kunt besteden in de Brasserie. Afhankelijk van het speler- of lidmaatschap varieert dit van een dagschotel tot een compleet 4-gangendiner inclusief drankjes.

Meer weten? De volledige regeling kun je lezen op de clubsite

De searchgroep is onderweg...

Zoals je wellicht hebt gemerkt is de Search groep inmiddels voortvarend van start gegaan. Graag geven ze een update...

Maar, de afspraak is dat ze géén aantallen en géén namen geven. En dat ze daarnaast 100 procent vertrouwelijkheid borgen. Wat vertellen ze dan wel? Zul je dan misschien denken. Dat kun je lezen op de website

ACTIVITEITEN VAN DE GOLF ACADEMY

Groepslessen en vrij trainen in maart

Aan de verschillende onderdelen van je golfspel werken kan bij de Golf Academy op 3 manieren. Je kunt alleen of samen met enkele anderen een of meer privélessen boeken bij Brian (dinsdag t/m zaterdag) of bij Jasper (zondag en maandag).
Daarnaast staan er in maart de volgende groepslessen voor maximaal 6 personen gepland. En kun je deze maand naast op woensdagavond ook op maandagavond vrij trainen. De pro zorgt dan voor ballen en en helpt je met waar jij hulp bij wilt. 
Aanmelden kan via de digitale agenda van Brian of Jasper, of via e-mail door op de link achter de les van je keuze te klikken.

Groepslessen in maart
Fairway woods: zondag 13 maart van 14 - 15 uur (Jasper)
Chippen: donderdag 17 maart van 10 - 11 uur (Brian)
Approaches: dinsdag 29 maart van 10 - 11 uur (Brian)
Kosten: €15 per persoon per groepsles inclusief oefenballen.

Vrij trainen in maart
Elke maandagavond van 19 - 20 uur (Jasper
Elke woensdagavond van 18 - 19 uur (Brian)
Kosten: €10 per persoon inclusief oefenballen.

Maart-aanbieding: korting op nieuwe grips

Gaan je grips al een aantal jaren mee en zijn ze zo glad geworden dat je geen goede 'grip' meer hebt? Of wil je andere grips die beter bij jouw handen passen? Als je in maart minimaal 9 oude grips (bijvoorbeeld je ijzers) laat vervangen door nieuwe, ontvang je 15% korting. 

Wil je gebruik maken van deze actie? Neem dan contact op met Brian via 06 - 25 06 47 21 voor meer informatie of om meteen een afspraak te maken.

Vaten, ballen, een rugbydoel én een grotere oefenbunker

Naast de baanuitbreiding wordt ook hard gewerkt aan het beter en uitdagender maken van onze oefenfaciliteiten. De drivingrange is al uitdagender geworden door nieuwe ringen en de - populaire - 3 blauwe 'Janus Vaten' om op te mikken. Brian heeft nieuwe drivingrangeballen besteld. En buurman en businesslid Staalbouw Oosterhout sponsort een 'rugbydoel' dat binnenkort wordt geplaatst.
Tot slot is inmiddels begonnen met verplaatsing en uitbreiding van de oefenbunker, zodat we binnenkort meer verschillende bunkerslagen kunnen oefenen en de pro's groepslessen kunnen gaan geven in wat volgens Engelsen de makkelijkste slag in golf is. 

ACTIVITEITEN IN DE BRASSERIE 

28 maart: Gezellige Familie Paasbrunch

Op 2e paasdag is er in de Brasserie vanaf half een 's middags een gezellige paasbrunch voor jong en oud. Naast dat er voor de kleintjes paaseieren rondom het terras worden verstopt, valt er voor iedereen volop te genieten van een uitgebreid buffet. Dat bestaat (in het kort) uit een soepje, diverse soorten broodjes met heerlijke belegsels, een pasteitje, verse fruitsalade en natuurlijk paasstol en gekleurde eieren.  

Prijs volwassenen: €21,50 per persoon inclusief koffie, thee, water, jus d'orange, melk en karnemelk
Prijs kinderen tot 12 jaar: €12,50 per persoon
Aanvang: ontvangst met welkomstdrankje vanaf 12.30 uur en aanvang brunch om 13 uur.
Reserveren: Het volledige menu en de inschrijflijst zijn te vinden aan de bar in de Brasserie.

Heerlijk 4-gangen-paasdiner voor thuis

eNa het succesvolle 'Kerstdiner voor thuis' biedt de Brasserie dit jaar (op veler verzoek) ook de mogelijkheid op de zaterdag voor pasen een heerlijk 4-gangendiner af te halen. En dat komt uiteraard weer met een duidelijke omschrijving om alles thuis feestelijk te presenteren. En uiteraard zijn alle gangen ook los te bestellen. Het volledige menu is te vinden op de bar in de Brasserie en op Facebook.

Kosten: €30 per persoon voor 4 -gangen (vanaf 2 personen)
Bestellen: kan t/m dinsdag 22 maart via (0162) 755 233 of of per e-mail bij Peter Elbers
Afhalen: 26 maart tussen 12 en 15 uur

1 april (geen grap): Leden koken voor leden - de Dingo's

Het 13-koppige elitekorps dat bekend is onder de naam de Dingo's verzorgt de volgende editie van Leden koken voor leden. Leden, spelers en introducee's kunnen op 1 april genieten van een bijzonder 4-gangen menu.

Kosten: € 27,50 pp voor 4 gangen (excl. drankjes)
Aanvang: rond 18 uur en om 18.30 uur aan tafel
Reserveren: kan t/m dinsdag 29 maart. Het menu en de inschrijflijst zijn te vinden aan de bar in de Brasserie.

TOT SLOT

Vrijwilligerscoördinator gezocht

Ook in onze club maken vele handen licht werk. Commissies die behoefte hebben aan uitbreiding of vervanging, zoeken nu zelf naar vrijwilligers in hun eigen netwerk. Maar onze club is volop in beweging en er zijn vast ook 'nieuwe' mensen die best iets voor de club willen doen. Als ze weten waar behoefte aan is.
Daarom zijn we op zoek naar iemand die wil helpen bij de communicatie rondom de vrijwilligersvacatures. Dus... 
Ben jij communicatief, belangstellend, initiatiefrijk, pragmatisch én vind je het leuk mee te denken en helpen om geschikte vrijwilligers te werven voor bestaande en nieuwe vacatures? Mail dan naar Lian Krijnen.

Er zijn weer lockers te huur

Ben je het ook beu dat je golftas thuis in de weg staat of dat je vieze kar in de auto moet? Op dit moment zijn er weer een aantal onder-, boven- en acculockers te huur. Voor meer informatie kun je terecht bij de caddiemasters. 

Korting op andere golfbanen

Heb je plannen om in 2016 ook op andere banen te golfen? Naast dat je met korting kunt spelen op de banen uit onze Hospitality chain, zijn er 2 grote kortingssystemen. Met Golfhäftet kun je op 750 banen in 10 landen 1 keer spelen met 50% korting. En met Golf-O-Max krijg je korting op 440 banen in 9 landen.

Pilot met gastvrouwen/gastheren 

Gastvrijheid is een belangrijk thema voor De Oosterhoutse. Daarom starten we op 1 april met een pilot van 3 maanden met gastvrouwen en gastheren. In overleg met de caddiemasters en de marshalcommissie is besloten in april, mei en juni op drukke dagen greenfeespelers in het clubhuis en in de baan door een gastvrouw of gastheer te laten begeleiden
Wij hopen ons met deze begeleiding positief te kunnen onderscheiden van andere golfbanen. Wil je meer weten over deze pilot? Dan kun je contact opnemen met Dolf Eechoud, Will Malcontent Moll of Jacques van Unen. 
Wil je deze nieuwe nieuwsbrief van De Oosterhoutse op een ander mailadres ontvangen? 
Je kunt je voorkeuren zelf updaten.

Wil je geen nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Klik dan hier om je af melden.