Copy
De Oosterhoutse Fore! Bode, nummer 2 - januari/februari 2016
Bekijk de nieuwsbrief online

Daar zijn we weer

Ons plan om aan het begin van elke maand een digitale nieuwsbrief te versturen bleek makkelijker bedacht dan gedaan. Na de drukke decembermaand was er voor januari minder aan te kondigen. Daarom ontvang je dit keer een gecombineerde nieuwsbrief voor januari en februari. 

In de vorige editie vroegen we of jullie een bepaald gerecht miste op de kaart van de Brasserie. Jullie blijken tevreden over de brasseriekaart, want in dit geval resulteerde meedoen in winnen. De enige inzender was Joost Melse. Zijn verzoek Risotto met paddestoelen staat in elk geval in februari en maart op de kaart. En Joost ontvangt bericht van Peter Elbers vanaf wanneer hij gratis kan komen proeven. 


Wat voor (groeps?)lessen willen jullie en wanneer?
We gaan door met lezers de kans bieden mee te denken. En dit keer hebben we een vraag namens de Golf Academy. Na 6 'Driver Donderdag' groepslessen in december en januari, komen er de komende maanden meer groepslessen aan. Zou jij in groepsverband wel aan een of meer onderdelen van je golfspel willen werken? Laat ons dan weten wat voor lessen jij zou willen en wanneer (maand, dag en dagdeel). Mailen kan naar Karen Romme. Onder de meedenkers verloot Brian Griffiths een privéles met de TrackMan.

We wensen je tot slot weer veel plezier met lezen en zien je graag bij een van de activiteiten.

CLUBACTIVITEITEN

Nog één weekendje en dan is het zo ver!

Na jaren dromen, tekenen, rekenen en regelen, is het komende maandag 25 januari zover. Dan gaan we eindelijk starten met de baanuitbreiding. Een heuglijk feit dat uiteraard wordt gevierd. 

Je bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij het officiële moment met bestuur en wethouder dat tussen 15.30 en 16.00 uur plaatsvindt in Brasserie Uilenbosch. En dat wordt afgesloten met een gezamenlijke toost.  

Wil je ook aanwezig zijn bij de symbolische handeling en het fotomoment die daar rond 15 uur aan voorafgaan? Als je zin hebt in een maandagmiddagwandelingetje (of fietstochtje) richting de nieuwe holes, ben je ook daarbij van harte welkom.

30 januari en 13 februari: 9 holes Fun-wedstrijden

De eerste 9-holes Fun-wedstrijden van 2016 komen eraan. En net als voor de Pepernoten wedstrijd in december, heeft de organisatie plannen om ook deze wedstrijden én de na'zit' weer bijzonder te maken. Beide wedstrijden zijn een 9 holes shot-gun voor maximaal 72 deelnemers met een handicap die lager is dan 54. En elk deelnemend lid/speler mag wederom 1 introducé meenemen. Ook als de baan dicht is, gaan deze wedstrijden 'aangepast' door.

30 januari: Tour de Pin(t)
Over dit thema gaan we - ook in deze Fore!Bode - niets verklappen. Er zijn al meer dan 50 deelnemers, maar aanmelden kan nog op de ledensite (als je ingelogd bent).
13 februari: Singles 4 duo's
Deze wedstrijd vindt plaats op de zaterdag voor Valentijn. En nee, het is geen wedstrijd voor singles om een Valentijn te vinden. Maar naast je golfstokken kun je ook je favoriete singletjes of lp's meenemen. Tijdens een heerlijke maaltijd zorgt een old school dj voor dansmuziek! Aanmelden voor deze wedstrijd kan op de ledensite (eerst inloggen).


Tour de Pin(t) 30 jan: melden va 12.30 uur - start om 13 uur
Singles for duo's 13 feb: melden va 12.30 uur - start om 13 u
Kosten: Meedoen aan de wedstrijd voor 'leden' en 'spelers' van De Oosterhoutse € 8,50 en voor introducés € 25,00 (inclusief greenfee).
Alleen meedoen aan de maaltijd en gezelligheid achteraf kan ook en dat kost voor iedereen €8,50. Voor dat laatste kun je je via e-mail aanmelden bij Daniel Wessels

ACTIVITEITEN VAN DE GOLF ACADEMY

En de tweede pro is... Jasper Sijbers

Veel leden hebben al in de wandelgangen voorbij horen komen dat er naast Head pro Brian Griffiths per 1 januari een 2e pro bij de Golf Academy werkt. Jaspers Sijbers (39) is voor veel leden een nieuwe naam, maar er zullen ook leden zijn die hem al kennen. Jasper begon in 1990 als veertienjarige namelijk met golfen op...
De Oosterhoutse.

Na het behalen van zijn diploma Golfprofessional A werkte hij onder andere op De Schoot, Almkreek, Kurenpolder, Haverleij en Gendersteijn. Sinds 2013 geeft hij als freelancer les op De Oosterhoutse. Voortaan
 verzorgt hij vast elke zondag en maandag de lessen op onze club. Naast Brian, die van dinsdag tot en met zaterdag lesgeeft. Daarmee is de Golf Academy voortaan elke dag open.

11 februari: Kennismakingsclinic voor jeugd van 6-10 jaar

In het kader van het familiespelesschap biedt de Golf Academy (groot)ouders de mogelijkheid hun (klein)kinderen van 6 tot 10 jaar op de donderdag van de krokusvakantie kennis te laten maken met golf. 

Tijdens een speciale kennismakingsclinic leren ze de verschillende slagen en wordt er op de driving range een speciaal parkoers uitgezet voor wedstrijd SNAG GOLF met leuke prijsjes.

Wanneer: donderdag 11 februari van 13 tot 15.30 uur 
Voor: kinderen van 6 tot 10 jaar
Kosten: €12,50 per kind (incl fris en iets lekkers na afloop)
Aanmelden: via e-mail bij Brian Griffiths

21 februari: Kennismakingsclinic voor volwassen 

Ook voor de 'grote' kinderen biedt de Golf Academy (groot)ouders binnenkort de mogelijkheid kennis te laten maken met golf. Naast familieleden zijn ook je partner, buren, vrienden, collega's of kennissen die je wilt enthousiasmeren voor de golfsport en de Oosterhoutse, uiteraard van harte welkom. 

T
ijdens een speciale kennismakingsclinic van 2 uur mogen de deelnemers na korte demonstraties zelf aan de slag met putten, chippen en swingen. 

Wanneer: zondag 21 februari van 14 tot 16 uur 
Voor: iedereen vanaf een jaar of 17 - 18 
Kosten: €15 per persoon 
Aanmelden: via e-mail bij Brian Griffiths

januari/februari aanbieding: korting op ballenkaarten

Omdat de winterperiode een prima periode is om aan je verschillende slagen te werken, heeft de Golf Academy in januari en februari een aanbieding met de losse ballenkaarten (dus niet met de Magna Carta, sorry). 
5 kaarten van 10 tikken kosten tot 28 februari geen €55, maar slecht €40. Dat is ruim 25% korting
Deze actie geldt alleen bij aankoop van de ballenkaarten bij Brian of Jasper. Wil je gebruik maken van deze actie? Schiet een van hen aan of loop even langs de drivingrange.

De teetjes hangen voortaan keurig aan de muur

Ben je al een tijdje niet op de drivingrange geweest omdat je het gedoe vond om te zoeken naar de juiste tee om met je favoriete club te oefenen of in te slaan? Die tijd is voorbij.

Na een middagje huisvlijt van Brian hangen er voortaan naast de spiegels bij alle overdekte afslagplaatsen drie haakjes met daarin verschillende tees.

ACTIVITEITEN IN DE BRASSERIE 

20 februari: Leden schenken voor leden - Portproeverij

Na 'Leden koken voor leden' hebben we op zondag 20 februari na de maandmedal de eerste 'Leden schenken voor leden'. Tijdens een heerlijke Portugese tapasmaaltijd deelt lid en portverzamelaar Wim Oosterveld zijn kennis over Port en kun je meerdere soorten proeven. Daarbij komen uiteraard ook enkele bijzondere Vintage Ports aan bod.

Uiteraard kunnen naast de leden die meedoen aan de maandmedal, ook alle andere leden, spelers en introducee's meedoen aan deze bijzondere avond.

Kosten: € 30 pp voor tapasmaaltijd en Portproeverij 
Aanvang: rond 18 uur aan tafel en om 18.30 uur de 1e gang
Aanmelden: kan t/m dinsdag 16 februari op de inschrijflijst aan de bar of per e-mail naar Peter Elbers

5 maart: Theaterdiner voor de Roparun

Hoofdgreenkeeper Arijan van Alphen doet van 14 tot en met 16 mei 2016 voor de vierde keer mee aan de Roparun, een 500km non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.
De Roparun is een stichting die kanker zo draaglijk mogelijk wil maken voor patiënten en hun omgeving in het laatste stadium van de ziekte.


Arijan's team Stichting 't Halve Zolenlijntje organiseert op zaterdagavond 5 maart een Theaterdiner om geld op te halen in Brasserie Uilenbosch. Naast een 4-gangen-diner is er volop entertainment én een loterij.Kosten: €65 voor 4-gangendiner, drinken en entertainment
Tijden: de avond duurt van 19 tot 23 uur
Aanmelden: per e-mail naar Arijan van Alphen
Loterij: het doneren van loterij-items kan uiteraard ook!

TOT SLOT

Nieuwe speeltijden Twilightleden

Tijdens de ledenvergadering in november is besloten dat per 1-1-2016 het speelrecht van Twilightleden is uitgebreid. In de winter mogen Twilightleden vanaf 12.30 uur starten. En van 27 maart tot en met 29 oktober vanaf 15.30 uur.
Voor Twilightspelers blijft de starttijd 16 uur.

Gratis magazine met Tip & Tricks 

In de hal bij de caddymasters liggen altijd de meest recente nummers van diverse (gratis) golfmagazines. Deze maand ligt er een special van Regio Golf magazine met tips & tricks van Nederlandse pro's over diverse slagen. Aardig leesvoer voor bij de koffie in de Brasserie.

Voorraad 'gevonden' golfclubs

Wekelijks worden op onze baan meerdere clubs, headcovers en andere spullen gevonden. De meeste spullen worden weer opgehaald, maar lang niet alles. Ben je afgelopen seizoen een golfclub kwijtgeraakt? Informeer dan even bij de caddymasters of die in de groeiende rij staat.

De regenwormen

Voor wie de ledensite niet regelmatig bezoekt: Baancommissaris Paul Jansen vertelt af en toe iets over de staat van de baan. Nadat hij eind oktober de staat van de greens uitlegde, deelde hij begin dit jaar waarom we zoveel wormhoopjes op de baan hebben.
Wil je deze nieuwe nieuwsbrief van De Oosterhoutse op een ander mailadres ontvangen? 
Je kunt je voorkeuren zelf updaten.

Wil je geen nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Klik dan hier om je af melden.