Copy

 

 

WVO NieuwsflitsJaargang 1
27 september 2016

 


Nieuws 


Compensatie transitievergoeding langdurig arbeidsongeschikten

Werkgevers krijgen een deel terug van de transitievergoeding die zij betalen aan langdurig arbeidsongeschikte werknemers die zijn ontslagen. In 2017 komt het kabinet met wetsvoorstellen om dit te regelen. Dat staat in de Rijksbegroting SZW 2017.


Kabinet: regelingen arbeidsongeschiktheid vereenvoudigen
Het kabinet zinspeelt op een verdere vereenvoudiging van de regelingen voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) bieden regelingen als de Participatiewet, de Wajong en de WIA ‘soms nog op verschillende manieren ondersteuning bij het vinden van werk’.


Staatssecretaris Wiebes informeert Tweede Kamer over DBA na Kamervragen
Staatssecretaris Wiebes van Financiën bestrijdt in antwoorden op Kamervragen dat zzp’ers massaal zonder opdracht komen te zitten door zijn wet tegen schijnzelfstandigheid.
 

Imagocampagne bedrijfsarts in najaar van start
In oktober gaat de campagne 'Bedrijfsarts worden. Het betere werk' van start. Met inzet van tien enthousiaste ambassadeurs die werken als bedrijfsarts of voor het vak in opleiding zijn. 

Ondernemers zien steeds minder obstakels
Ondernemers ondervinden steeds minder vaak belemmeringen voor hun bedrijfsvoering. Aan het begin van het derde kwartaal gaf ruim de helft aan geen belemmeringen meer te ondervinden.  

Tekort gekwalificeerd personeel loopt op
Steeds meer ondernemers ervaren een dreigend tekort aan voldoende gekwalificeerd personeel zo blijkt uit cijfers van CBS. 7% van de ondernemers geeft aan dat dit tekort de bedrijfsvoering belemmert.  

Werkgevers geloven ziekmelding zelden
Werknemers die zich ziekmelden worden meestal niet geloofd door hun werkgever. Dat blijkt uit onderzoek van het Britse onderzoeksbureau AXA PPP Healthcare.

Thuiswerken goed voor de productiviteit

Volgens de Nederlandse werknemer is thuiswerken erg goed voor onze productiviteit, vergeleken met werken op kantoor.  


Tot slot

 

67 is dus nog te jong voor pensioen?..
Mensen die langer doorwerken leven uiteindelijk langer. Dat concluderen wetenschappers van de Oregon State University na een onderzoek van ruim 18 jaar. Sterker nog: de mensen die geen uitstekende gezondheid hebben, hebben 9% meer kans op een langer leven als ze langer door blijven werken.

 

 

 


Jurisprudentie

 

 

Hoge Raad,
23 september 2016

Arbeidsrecht. Uitleg van algemeen verbindend verklaarde cao. Moet ingeval vier vennootschappen deel uitmaken van een groep, de toepasselijkheid van de cao voor elke vennootschap afzonderlijk bezien worden?

 

Centrale Raad van Beroep,
22 september 2016

In sollicitatieprocedure zoals hier aan de orde heeft bestuursorgaan beoordelingsvrijheid.  

 

Centrale Raad van Beroep,
21 september 2016

Gefingeerd dienstverband. Het Uwv heeft appellante terecht niet verzekerd geacht voor de ZW, omdat appellante niet tot [naam B.V. 2] in een privaatrechtelijke dienstbetrekking stond.

Rechtbank Utrecht,
20 september 2016

Zuur: Werkgever verzoekt (op de e-, g- althans h-grond van artikel 7:669 lid 3 BW) om ontbinding van de arbeidsovereenkomst met een cocaïne- en crackverslaafde werknemer, die nog geen twee jaren ziek is en inmiddels drie vergeefse afkickpogingen heeft gedaan. Kantonrechter concludeert dat het opzegverbod tijdens ziekte aan ontbinding in de weg staat.

 

Op de hoogte blijven van juridische nieuwtjes en de ontwikkelingen binnen en buiten ons kantoor? Volg WVO Advocaten op

 
 
Copyright © 2016  WVO Advocaten

Ons e-mailadres is:
info@wvo-advocaten.nl

Uw voorkeur voor onze nieuwsbrief aanpassen?

update your preferences of unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WVO Advocaten · Hoofdweg 72 · Loenen, Gelderland 7371 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp