Copy

 

 

WVO NieuwsflitsJaargang 2
27 februari 2017

 

 

Nieuws


Kabinetsreactie nota van wijziging initiatiefwet verdringingstoets

De Tweede Kamer heeft deze week ingestemd met het toevoegen van een verdringingstoets aan de Participatiewet. SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut wil met haar initiatiefwet voorkomen dat de tegenprestatie in de bijstand leidt tot verdringing van betaald werk.

 

Werkgevers en werknemers discussiëren over toekomst van de arbeidsmarkt

De Sociaal-Economische Raad heeft een dialoogbijeenkomst over de toekomst van de arbeidsmarkt georganiseerd. De bijeenkomst is bedoeld om de achterbannen van werkgeversorganisaties en de vakbeweging de mogelijkheid te bieden actief mee te denken over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.
 

Opgebrande dokters

Heel wat dokters zijn ervaringsdeskundige als het op burn-out aankomt. Ruim 70 procent van de huisartsen rapporteert signalen van overspannenheid bij zichzelf en 15 procent van hen heeft wel eens een burn-out gehad. Dat meldde artsenverzekeraar Movir al in 2012.

 

Hoe zit dat? Privé mailen tijdens werktijd?

Blog ‘bloemetjes buiten zetten’ over de vraag of een werknemer van een bloemenhandel tijdens werktijd e-mails mocht sturen aan zijn geliefde, en die mails mocht laten lezen aan zijn collega’s.

 

Veel zieke werknemers hebben geen medische klachten

Zeker de helft van de werknemers die zich ziek meldt, heeft geen medische klachten. Arbodienst Zorg van de Zaak concludeert dit uit de dossiers van hun bedrijfsartsen.

 

Factsheet verzuim van TNO

Lees hier meer.

 

Uniper trekt alcohol- en drugscontrolebeleid in na onderzoek AP

Energiebedrijf Uniper (tot 1 januari 2016 E.ON) heeft na onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn alcohol- en drugscontrolebeleid voor medewerkers ingetrokken. Volgens dit beleid was Uniper van plan gegevens over de gezondheid van medewerkers te verwerken. Dit beleid was in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

 

Welke maatregelen kun je als werkgever treffen om kortdurend verzuim tegen te gaan?

Werkgevers die frequent kortdurend ziekteverzuim willen voorkomen of willen verminderen, zullen allereerst de specifieke oorzaak moeten achterhalen waarom dergelijk verzuim in hun onderneming veelvuldig voorkomt.

 

 

 

 

 


Jurisprudentie

   
 

Centrale Raad van Beroep,
17 februari 2017

Weigering WIA-uitkering. Zorgvuldig onderzoek door de verzekeringsartsen. Voldoende rekening gehouden met de bijwerkingen van de medicatie. Alcoholmisbruik is geen ziekte of gebrek. Afdoende gemotiveerd dat de voorgehouden functies in overeenstemming zijn met de door de verzekeringsarts vastgestelde functionele mogelijkheden van appellante. Nu in deze functies bovendien beroepsmatig autorijden niet voorkomt, zijn de functies op dit punt eveneens geschikt te achten voor appellante.

 

Centrale Raad van Beroep,
15 februari 2017

Geen recht op ZW-uitkering. Niet binnen vier weken na afloop van de ZW-verzekering ziek geworden. Appellant was drager van het gen dat de ziekte van Huntington veroorzaakt, maar niet is gebleken dat appellant in de voor de ZW verzekerde periode arbeidsongeschikt was.

 

Centrale Raad van Beroep,
1 februari 2017

Vaststelling verhaalsbedrag. Appellante heeft onvoldoende re-integratie inspanningen verricht.

 

Rechtbank Overijssel,
16 februari 2017

Werknemer vóór of op de eerste werkdag ziek. Gevolgen loondoorbetalingsplicht kleine werkgever. Ontbindingsverzoek op e, g en h grond afgewezen. Opzegverbod tijdens ziekte van toepassing.

Op de hoogte blijven van juridische nieuwtjes en de ontwikkelingen binnen en buiten ons kantoor? Volg WVO Advocaten op

 
 
Copyright © 2017  WVO Advocaten

Ons e-mailadres is:
info@wvo-advocaten.nl

Uw voorkeur voor onze nieuwsbrief aanpassen?

update your preferences of unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WVO Advocaten · Hoofdweg 72 · Loenen, Gelderland 7371 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp