Copy

 

 

Extra Nieuwsbrief              


Jaargang 12
Nummer 8
Juli 2016


 

NIEUW: De WVO Nieuwsflits!

 

In de afgelopen 12 jaar heeft u maandelijks onze WVO nieuwsbrief ontvangen. In onze WVO nieuwsbrief gaan we uitgebreid in op een actueel juridisch onderwerp waarbij we proberen dat onderwerp op een toegankelijke manier toe te lichten en te voorzien van tips en trucs. Regelmatig krijgen we vragen of opmerkingen naar aanleiding van onze nieuwsbrief waaruit we kunnen afleiden dat veel lezers de nieuwsbrief nuttig vinden.

In toenemende mate kregen we ook steeds meer vragen of we, naast een nieuwsbrief waarin we wat dieper op een onderwerp ingaan, ook een nieuwsbrief hebben waarin we kort actuele onderwerpen of gebeurtenissen aanstippen. U verwacht namelijk van ons -terecht- dat wij goed op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen, met name op onze specialisatie gebieden Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid en Arbeidsomstandigheden. 

Om aan die behoefte tegemoet te komen lanceren we vanaf deze week de
WVO Nieuwsflits: een nieuwsbrief waarin u de belangrijkste actualiteiten op het gebied van arbeidsrecht, sociale zekerheid en arbeidsomstandigheden op een rijtje aangeleverd krijgt.
 
Om u kennis te laten maken met de WVO Nieuwsflits treft u hierbij de allereerste aan. Wij hopen uiteraard dat u net zo enthousiast op de WVO Nieuwsflits reageert als op onze maandelijkse nieuwsbrief. 

Heeft u na het lezen van de WVO Nieuwsflits suggesties of opmerkingen? We horen het graag. Reacties zijn altijd welkom, zo kunnen we rekening houden met uw wensen en interesses.

Wilt u de WVO Nieuwsflits ook de komende periode blijven ontvangen? Schrijf u dan nu in via deze
 link.

Veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,
Het team van WVO Advocaten

 

Nieuws

 

 

Ontslag aanvragen bij langdurige arbeidsongeschiktheid vanaf nu door middel van  digitaal formulier
Werkgevers kunnen vanaf nu met een digitaal formulier ontslag aanvragen als hun werknemer langdurig arbeidsongeschikt (langer dan 104 weken) is. Het ontslag dient via het werkgeversportaal bij het UWV ingediend te worden. Het indienen als papieren versie blijft voorlopig ook nog mogelijk. Voordeel van het online aanvragen is dat u wel direct een ontvangstbevestiging krijgt. Wel zo handig.

Werkgevers halen eerste deel Banenafspraak ruim
Vorig jaar zijn 21.057 banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarvan namen (private) werkgevers er 15.604 voor hun rekening, de rest kwam voor rekening van de overheid. Dat is fors meer dan voor 2015 was vastgelegd in de zogenoemde banenafspraak, een overeenkomst tussen overheid, werkgevers en werknemers. VNO-NCW en MKB-Nederland reageren tevreden op de voortvarendheid waarmee werkgevers de uitdaging zijn aangegaan.
 

Persbericht SER: Nog vaak misverstanden over aanstellingskeuringen
De Commissie Klachtenbehandeling Aanstellingskeuringen (CKA) constateert in haar jaarverslag 2015 opnieuw dat de Wet op de medische keuringen (Wmk) en de bepalingen daarin met betrekking tot aanstellingskeuringen, niet altijd worden nageleefd. De CKA richt zich op het signaleren en verbeteren hiervan.
 

Het 4-maanden verslag van het UWV is uit

Wetten digitaal procederen aangenomen
De Eerste Kamer heeft op dinsdag 12 juli 2016 met algemene stemmen de wetten aangenomen die het via internet indienen van documenten en processtukken voor een rechtszaak mogelijk maken. De wetten treden op z’n vroegst  op 1 februari  2017 in werking: vanaf dan moeten professionele partijen als advocaten en gerechtsdeurwaarders stukken digitaal bij de rechtbank indienen. Het is nog onduidelijk wanneer de systemen bij de rechtbanken gereed zijn voor deze nieuwe manier van werken.


Overig nieuws

 

Wel zo rustig. Zomerreces Tweede Kamer
 

Het leven is geen spelletje: ontslag vanwege Pokémon Go

 

 


Jurisprudentie

 

 

Centrale Raad van Beroep,
6 juli 2016

Schorsing ZW-uitkering terecht. Niet verschijnen op spreekuur maakt beoordeling arbeidsongeschiktheid onmogelijk. Terecht standpunt UWV om ZW-uitkering te beeindigen.
 

Centrale Raad van Beroep,
1 juli 2016

Tijdelijke verlaging WIA-uitkering van appellante door eigenrisicodrager niet in overeenstemming met ernst van de gedraging, herstel met terugwerkende kracht.

 

Centrale Raad van Beroep,
29 juni 2016

Ook voor een ZW – ERD geldt dat voorbereidende besluiten aan de zorgvuldigheidseisen van de (algemene wet bestuursrecht) Awb moeten voldoen. Het is aan het UWV om dit te controleren!

 

Op de hoogte blijven van juridische nieuwtjes en de ontwikkelingen binnen en buiten ons kantoor? Volg WVO Advocaten op

 
 
Copyright © 2016  WVO Advocaten

Ons e-mailadres is:
info@wvo-advocaten.nl

Uw voorkeur voor onze nieuwsbrief aanpassen?

update your preferences of unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WVO Advocaten · Hoofdweg 72 · Loenen, Gelderland 7371 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp