Copy
Hoppas ni finner inspiration i NLC Q2 Nyhetsbrev!

Kika in på NLC erbjudandet som gäller fram till 220607, först till kvarn 😊. Se i slutet av nyhetsbrevet

Vi har checkat ut Jegermalms Mark och Gräv AB, han har med bravur färdigställt ett NLC program och i retur fick NLC en ny fin referens vilket är ett gott tecken på fint samarbete
 Så här säger Henrik... 
"Verktygen och ett par objektiva ögon kan vara till hjälp för att komma ur ekorrhjulet och börja tänka ”utanför boxen” igen". 

Nyfiken på hela hans upplevelse, klicka på nedan film..
NLC kunden Jegermalm Mark & Gräv AB berättar sin upplevelse

 

Jag har genomfört en uppsjö av profilanalyser från olika verktyg både från den svenska marknaden såväl som när jag arbetade internationellt. Extended DISC är mest likt det verktyg som jag ansåg var till mest valuta för mig när jag arbetade i IT-branschen, inom affär & organisationsutveckling. Verktyget var till hjälp för att förstå mig själv, mina medarbetare, utveckla mitt lag eller möta kunden. Enligt mitt tycke ett kvickt och användbart sätt att få och skapa förståelse…

Visste ni att bakgrund till profilanalyser är en grekisk filosof Empedokles, född omkring 490 f.Kr som grundande den första versionen av personlighetstyper i luftjordeld och vatten, som även är kopplat till den fysiska kroppen.

Nästa filosof är Hippokrates, cirka 460 f.Kr.-370 f.Kr, kallad "läkekonstens fader" som härledde teorin att när det är obalans i kroppen mellan de fyra kroppsvätskorna skapas ohälsa kontra när de är naturligt jämlikt fördelade, når människan friskhet. 

Carl Gustav Jung, f1875 - d1961 som presenterade en modell för personlighetstyper som bygger på, psykisk orientering och attityder såsom introvert och extrovert samt fyra funktioner, tanke, känsla, förnimmelse och intuition. 

1928 hade psykologen William Moulton-Marston vidareutvecklat Jungs teorier och skapat begreppet Extended DISC och nu sker forskning globalt på universitet kopplat till DISC teorierna.  

Extended DISC är ett väldigt användbart verktyg som NLC inkluderar i många av sina program, alltid med olika syften beroenden på fokus och målbild… / Therése

 

Länk till NLC Extended DISC

Tills bolagen har muskler nog att anställa egna resurser!

NLC har utvecklat ett populärt koncept där entreprenören får tillgång till olika kompetenser, per %, då bolaget kanske inte har muskler nog att anställa. Entreprenörerna investerar i NLC´s kostnadseffektiva timbank och får tillgång till / träna med, de olika kompetenserna som bolaget och entreprenören har behov av i varje nuläge.

Exempelvis, definiera, utveckla och implementera: ägardirektiv, strategiarbete, ledningsgrupp, taktikarbete, ekonomi, affärsmannaskap, org-ledarskap, lag -/ medarbetarskap, HR och arbetsmiljö etc.

Alltid ett unikt, skräddarsytt samarbete mellan NLC, entreprenören och bolaget som börjar med att det görs en GAP analys med nuläge, önskat läge och plan för vägen dit. 

NLC målsättning är alltid att entreprenören ska vara självständig i sitt samarbete med NLC, det innebär att vi sätter målsättning med träningsprogrammet i tårtbitar som gör att entreprenören kan välja att ta en paus eller stanna utvecklingsarbetet vid behov.

NLC bygger bolagen starkare tillsammans med entreprenören, samarbete när det är som bäst!

 

Läs mer om våra tjänster

NLC Humanship & Leadership grundades med inspiration från Horsemanship som bygger på förståelsen hur man bygger relation mellan hästen och människan. För att bygga relation behöver man förstå, i det här fallet hästens reaktioner och agerande, samt ha kunskap om hästens natur. Som en människa som ska hantera hästen, i alla situationer som hästen brukas inom, behövs ett gott kunnande såväl som respekt för gott ”horsemanship”. Vi sätter hästens välbefinnande i centrum såsom god hästhållning, god utfodring, skötsel, miljö, skor och utrustning. Bra hästkunnande och ledarskap i hur man kommunicerar med hästen ger enklare, roligare och säkrare tillvaro med hästen.  

Vi på NLC tycker det finns mycket inspiration att hämta från "horsemanship" när vi som chef/ledare tagit oss an uppgiften att leda människor. För att leda människor behövs en god relation, för att uppnå en god relation behövs tillit och förtroende, god kommunikation i tal, kropp -& energispråk. För att vi ska uppnå balans i vårt ledarskap behövs en gott Humanship för oss själva såväl som för vårt team. Viktiga komponenter är god utfordring, sömn, motion, rätt utrustning osv.
NLC har även inspirerats av “John Maxwell's 5 levels of leadership” där han beskriver att ledarskap är så mycket mer än bara en titel…


Bättre ledarskap & medarbetarskap ger en enklare, roligare och säkrare tillvaro på våra arbetsplatser 😊

Läs mer om programmet

Först till kvarn. Vi bjuder nu på 5 förenklade GAP-analyser, boka senast 220607.

Målet med GAP-analysen är att identifiera ”gapet” mellan den NUVARANDE läget och den OPTIMALA läget. Analysen genomförs med Therése Johansson och syftet är att  identifiera hur valt område ser ut i dagsläget och hur ni önskar forma den till hur den ska se ut i framtiden. NLC vänder sig till det etablerade företaget, dess ledare, lag eller medarbetare som vill träna och utveckla sig vidare.

Vi bokar in ett digitalt möte på mellan 1-2 timmar där du/ni berättar om ert nuläge och Therése coachar fram era önskemål, per önskat område. Därefter dokumenteras informationen ned i NLC standard för GAP-analysen samt med förslag på träning / utvecklingssteg som kan göras för att ta er mot er drömbild / målbild. Vi bokar därefter in ett nytt, kortare, möte där vi tillsammans går igenom så att ni känner igen det som står i NLC GAP analys dokumentet och för att ni ska få bilden på det ni önskar uppnå.
NLC GAP-analys ger insikt och stort mervärde. 

Medveten Andning förklarar på ett lättläst sätt hur andningen fungerar i kroppen och hur en felaktig andning påverkar dig negativt. Författaren Anders Olsson har via denna bok och via kurser i Sverige, England och USA inspirerat tusentals människor att förbättra sin vardagsandning och därmed erhålla de stora hälsovinster det ofta medför. Med sitt enkla andningskoncept vill Olsson få oss alla att upptäcka den inneboende kraften i vårt andetag.

Medveten Andningsträning har visat sig vara effektivt vid bland annat:


Träning - Ökad uthållighet och snabbare återhämtning
Rädslor - Minskad oro och rädslor och ökad trygghet
Sömnproblem - Förbättrad sömnkvalité
Stresshantering - För att snabbt komma ned i varv
Skrivbordsarbete - För bättre koncentration och fokus

Viktnedgång - Mer energi och ökad förmåga att bränna fett
 

Du hittar boken här
NLC personuppgiftspolicy
View this email in your browser
www.nordicleader.se
Har du frågor, funderingar eller önskemål?
Välkommen att höra av dig till oss på NLC!

Info@nordicleader.se
www.nordicleader.se
Therese Johansson, senior konsult: 073-394 13 74
Copyright © 2022 Nordic Leadership Centre, All rights reserved.