Copy
5a23bda4-5c2c-4a7d-8e13-9d720136875b.gif
 
Ser mejlet konstigt ut? Klicka här för att öppna det i webbläsaren! »
 
Nordic Leadership Centre  
Maj
2021
  Nyhetsbrev
Nordic Leadership Centre
Humanship & Leadership
 
 
 
VÄLKOMNA TILL NLC
 
ARBETSMILJÖ KONSULTER
 

Sandra Ulander brinner för att öka förståelsen för hur man får till ett hälsosamt, långsiktigt och hållbart arbetsmiljöarbete inom företag och dess organisation. Dessutom brinner hon för att skapa positiva effekter vilket lyfter företagets samtliga områden. 

Tina Mellgren: Glädje är Tinas självklara ingrediens till framgång och motivation och den vill hon blanda in i sina passioner som är att skriva samt sätta ett produktivt arbetsmiljöarbete på plats i verksamheter. 

NLC levererar NLC Interim tjänster till ett företag inom arbetsmiljö. Vi är stolta över att kunna hjälpa denna kund när en resurs gick på föräldraledighet och en annan resurs valde att gå vidare på nya äventyr. 

Läs mer om Sandra och Tina  samt NLC Interim tjänst på NLC hemsida: www.nordicleader.se. 

 
Länk till NLC Hemsida>>
 
 
 
 
 
NLC KRÖNIKAN HAR VAKNAT TILL LIV IGEN
Upplyftande ledarskap genom förbättrad kommunikation
 

Vad jag säger och du hör…

Har vi människor i chef- och ledarskapspositioner rätten att påpeka hur människor, eller andra varelser för den delen, ska vara och inte vara? Jag reagerar ibland på hur människor i olika ledande befattningar uttrycker sig och jag möter väldigt många människor som känner sig nedtryckta av feedback de får eller har fått av rekryterare, chef, ledare, coacher etc. Jag säger inte på något sätt att jag är perfekt i mitt sätt av vara och uttrycka mig.... 

Läs hela krönikan genom att klicka på länken nedan som öppnar NLC Hemsida.

 
LÄNK TILL NLC Krönikan»  
 
 
 
 
 
 
NLC Berättar
Arbetsmiljön är som vinden i företaget
 
Hållbarhet är ett slitet ord med många tolkningar och perspektiv. Det som är spännande är att har vi ett hållbart företag så har vi de bästa förutsättningarna till en hållbar arbetsmiljö. Allt hänger samman och det är av största vikt att vi tränar på utveckling av samtliga delar i företaget. Här tycker vi på NLC att LEAN metoden och LEAN ledarskap är bra för att öka förståelsen.

Den fysiska arbetsmiljön är lätt att ha förståelse inom då vi ska vara fysiskt hållbara på vår arbetsplats. Det är mer omfattande att få  förståelse för den kognitiva och emotionella arbetsmiljön hos företagets medarbetare.

Företaget mår bra av vision, strategi och taktik och människan mår bra av tydliga, uppnåbara och lättförståeliga mål. 

Företagets kultur och värdegrund är unik för varje företag, ett gott exempel är IKEA. När det blir kultur och värdegrundskrockar påverkas hållbarheten både för företaget och för människan.

Chef och Ledarskap bör arbeta för att företaget ska vara hållbart genom att arbeta i enlighet med företagets vision, strategi och taktik samt dess kultur och värdegrund. En stor portion av insikt i organisationsutveckling och resursutveckling / hantering (mjuka såväl som hårda resurser) Detta har stor påverkan på arbetsmiljön.

Medarbetaren bör komma till sitt arbete i gott skick för att påverka arbetsmiljön positivt. Det är av vikt att man passar in i det företag man valt att arbeta för samt att man gillar sitt uppdrag,  annars uppkommer ej trivsel och det påverkar arbetsmiljön. 

Alla i företaget behöver arbeta för ett gott lagarbete och alltid ha företagets bästa på agendan, för att uppnå en god arbetsmiljö.

Sist men inte minst så är kunden av stor betydelse för en god arbetsmiljö samt balansen mellan krav och resurser.

Det är en konst att bygga hållbarhet i företag, inklusive dess individer samt att  ha tanke på FNs globala mål som syftar till ett ta hand om Moder jord!

Välkomna // Therése

 
 
 
 
 
 
 
 
Boktips av nlc
Härskartekniker - identifiera, hantera och förebygga
 
Vad är en härskarteknik? Vad är inte en härskarteknik?
Härskartekniker - identifiera, hantera och förebygga lär dig att identifiera några av de vanligaste härskarteknikerna, men framför allt ger den dig idéer om hur du kan hantera dem när du eller någon i din närhet blir utsatt. Du får också tips på hur du kan arbeta med att förebygga att teknikerna får fäste på jobbet, i föreningen eller i kompisgänget.
Oavsett om du är chef, ledare, medarbetare, suppleant eller bara en i gänget kan och måste du bidra till att sätta ramarna och spelreglerna för vad som ska gälla i din grupp.
 
 
 
 
 
 
 
Hjärnan i hot
 
Amygdala triggas av upplevt plötsligt hot och gör oss redo för flykt, strid eller spela död – hamnar era hjärnor här tar de absolut korkade beslut! 
 
 
 
 
 
 
 
Hjärnan i balans
 
En hjärna som matas på ett kärleksfullt sätt blir trygg och tar bra beslut. 
 
 
 
 
 
 
 
PRENUMERATION
Vill du fortsätta få nyhetsbrev från Nordic Leadership Centre?
 
... I så fall behöver du inte göra någonting. Vi skickar ut nyhetsbrev till dig c:a 10 gånger om året. Vill du inte få fler nyhetsbrev från oss? Avregistrera dig genom att klicka på länken nedan.
 
 
 
 
 
 
 
GDPR
Om insamling av personuppgifter
 
För oss på Nordic Leadership Centre är det viktigt att du som prenumerant av vårt nyhetsbrev skall kunna känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter.
 
 
 
 
 
 
 
Har du frågor, funderingar eller önskemål? Välkommen att kontakta oss!
 
 
 
 
Therése Johansson
NLC Konsult 
 
Telefon: 073-394 13 74
E-post: therese@nordicleader.se
 
 
 
Information, synpunkter
NLC
 
E-post: info@nordicleader.se
Hemsida: nordicleader.se
Facebook
Instagram
 
 
 
 
 
 
 
K-Nordic Leadership Centre AB
Nordengatan 3 B
Linköping, 582 55

 
Facebook   Instagram   Linkedin  
 
 
 
  © 2021 Nordic Leadership Centre, Alla rättigheter förbehålles.
Ändra prenumerationsinställningar / Avprenumerera
Email Marketing Powered by Mailchimp