Copy
5a23bda4-5c2c-4a7d-8e13-9d720136875b.gif
 
Ser mejlet konstigt ut? Klicka här för att öppna det i webbläsaren! »
 
Nordic Leadership Centre  
Juni
2020
  Nyhetsbrev
Nordic Leadership Centre
Till framgång - med motivation
 
 
 
DAGENS STATUS
 
"Det finns inget ont som inte för något gott med sig"
 

Tänk vad spännande livet är med dess upp och nedgångar. Vi på NLC har varit med i ett tillväxtprogram under 2019/2020 och det bubblade av känslan att saker och ting skulle få fart på riktigt. Då kom en sjukdom, som ett brev på posten, och lamslog nästan hela världen, vilket påverkade näringslivet ordentligt. Vi på NLC började skära i kostnader redan första veckan och idag fyller vi kriterierna för permitteringsstödet som tillväxtverket gått ut med som stöd till företagare. De strategier och den affärsplan NLC utarbetade 2019/2020 får ställas på ”hold”. Istället får vi fundera på strategier och taktiker, under rådande situation, dels för varje individ men även för NLC. Vi skulle exempelvis ta in en ny konsult, specialist inom arbetsmiljö & organisation i förändring, men istället fick vi råda personen att ta en mer trygg anställning på ett större företag.

Det är mycket prat om hållbarhet (ekonomiskt, socialt och miljö) i företag, men NLC känslan är att samhället byggt upp ett näringsliv som förlitar sig på banker och att företag inte har egen buffert för att klara små eller större kriser. Till vilket pris ska entreprenörer belåna sig för att hålla sin bolag levande? Bakom varje SME bolag finns en privatperson med en privatekonomi. NLCs råd är att agera smart och inte sätta sig i för stora svårigheter.

Det går att se ”svart” på tuffa situationer eller annars väljer vi att titta på den faktiska spelplanen och där utefter bedömer vi risker och möjligheter som blir grunden till justerade strategier. Detta går att göra med ett glatt sinne och vi kan välja att tänka – allt blir som det ska till slut! Vilket synsätt gör dig lyckligast?

 
 
 
 
 
 
WEBINARIUM
Så överlever ditt företag
 

Ni har väl inte missat att NLC har producerat ett webinarium med syfte att vilja motivera och skapa mervärde, detta genom att få oförståelse att bli förståelse, i näringslivet.

Vi vill att näringslivet ska inspireras av sportens värld och använda sig av träning, utvärdering och upprepning...

”Jag är en hobbyryttare, varken i närheten av Patrick Kittel eller Malin Baryard, kompetensmässigt men jag älskar att lära av de bästa! Inom näringslivet är min känsla det motsatt än i sportens värld, gällande att chef/ledarskap ej har modet att träna för de bästa med syfte att öka sitt bolags mognadsgrad.”

 
LÄNK TILL WEBINARIUM »  
 
 
 
 
 
 
NLC Nuläge
Leverans
 
NLC arbetar med pågående kunder inom både företagsutveckling och ledarskapsutveckling. Inom området sälj- och marknadsföring har vi legat lågt på grund av sjukdom, men vi anser att marknaden ej är mottaglig för dessa aktiviteter för tillfället. 
Vi på NLC avvaktar rådande situation över sommaren och hoppas på att näringslivets kugghjul har snurrat igång igen i slutet av augusti. 

NLCs tillgänglighet utökas även nu till västkusten genom att Therése flyttar till Halmstad. Detta ligger i NLCs affärsplan och på grund av rådande situation valde Therése att göra flytten tidigare än beräknat. 

//Emma, marknadsföringsansvarig
 
 
 
 
 
 
 
Boktips av nlc
Att leva istället för att överleva
 
Människan i företaget är vår viktigaste resurs, så för oss som ledare handlar det om att förkovra oss för att skapa en äkta, hållbar och produktiv arbetsmiljö.
Denna bok handlar om en relation och för att få lag för att fungera behöver vi skapa förutsättningar till goda relationer. 

Vi på NLC utvecklar ledare att nå sitt naturliga ledarskap för att skapa äkta tillit och förtroendekapital i företag och organisationer. För att dra en parallell till denna bok skulle vi kunna skriva "det levande ledarskapet" istället för det naturliga ledarskapet, för det innebär samma sak. En bok som är bra både för dig som privatperson såväl som en resurs i ett bolag. 
 
 
 
 
 
 
 
Hjärnan i hot
 
Amygdala triggas av upplevt plötsligt hot och gör oss redo för flykt, strid eller spela död – hamnar era hjärnor här tar de absolut korkade beslut! 
 
 
 
 
 
 
 
Hjärnan i balans
 
En hjärna som matas på ett kärleksfullt sätt blir trygg och tar bra beslut. 
 
 
 
 
 
 
 
PRENUMERATION
Vill du fortsätta få nyhetsbrev från Nordic Leadership Centre?
 
... I så fall behöver du inte göra någonting. Vi skickar ut nyhetsbrev till dig c:a 10 gånger om året. Vill du inte få fler nyhetsbrev från oss? Avregistrera dig genom att klicka på länken nedan.
 
 
 
 
 
 
 
GDPR
Om insamling av personuppgifter
 
För oss på Nordic Leadership Centre är det viktigt att du som prenumerant av vårt nyhetsbrev skall kunna känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter.
 
 
 
 
 
 
 
Har du frågor, funderingar eller önskemål? Välkommen att kontakta oss!
 
 
 
 
Therése van der Kruit
VD
 
Telefon: 073-394 13 74
E-post: therese@nordicleader.se
 
 
 
Information, synpunkter
NLC
 
E-post: info@nordicleader.se
Hemsida: nordicleader.se
 
 
 
 
 
 
K-Nordic Leadership Centre AB
Nordengatan 3 B
Linköping, 582 55

 
Facebook   Instagram   Linkedin  
 
 
 
  © 2020 Nordic Leadership Centre, Alla rättigheter förbehålles.
Ändra prenumerationsinställningar / Avprenumerera
Email Marketing Powered by Mailchimp