Copy
View this email in your browser

Augustus/September 2021

Een terug-van-vakantie-nieuwsbrief, bruisend van energie om weer te gaan starten. Het voelt na de zomervakantie voor mij als een nieuw jaar, eerlijk gezegd nog meer dan in januari. De lange zomer geeft mij tijd om terug te kijken en om te voelen en te bedenken wat ik (anders) wil. En tot wat dat heeft geleid lees je in deze nieuwsbrief.
 

 • (nieuwe) lessen tot december
 • vitaliteitsochtenden
 • groepsgrootte
 • ventilatie  
 • nazomer recept

Lessen zijn weer gestart

In de week van 23 augustus zijn de lessen in een vakantie rooster weer gestart.
Het is zo fijn om jullie weer te zien en om samen met jullie in beweging te komen. Zolang het nog onduidelijk is wat de regels qua sporten zijn maak ik het rooster steeds voor 3 maanden. Dat betekent voor nu dat het rooster is gemaakt tot december. In Virtuagym vind je het up to date rooster! 

En hierbij wil ik de nieuwe leden en de terugkerende leden verwelkomen. Ik wens jullie heel veel sportplezier bij de SHC.

Nieuwe lesrooster

En daarin zie je dat er 2 nieuwe lessen zijn: Vroege Vogel Training (VVT) op maandagochtend van 07.30-08.30 uur. Met de VVT start je je werkweek wel heel erg fijn: van Yoga naar Pilates naar power en terug naar relax. En je kunt iedere werkdag van 12.00 tot 12.45 jezelf opladen met de Lunch Training. Dit is een video training, die je evt ook op een ander tijdstip kunt volgen (even vragen). De lunch training is een les om je weer helemaal op te laden voor de rest van de werkdag met ademhaling, stretch en mobiliteit. Je hoeft je er niet speciaal voor om te kleden, het is geen ‘zweetles’.

En terug van weggeweest… Xcore en Pilates 3.0
Xcore is een training met extra aandacht voor de core met de XCO buizen. Het is zowel een cardio training als ook krachttraining voor buik, rug, armen/schouders en benen. Met nadruk op de Core!
Je kunt komen Xcoren op dinsdagavond van 20.15-21.15 uur
Pilates 3.0 is een medische training om je lichaam weer op te bouwen na een operatie of blessure. Of als je op een rustige manier wilt trainen.
Pilates 3.0 is op woensdag van 17.45 tot 18.45 uur.

Noot: lessen gaan door bij tenminste 3 deelnemers, zijn er minder aanmeldingen dan wordt de les, waar dit mogelijk is, samengevoegd met een andere les of in het uiterste geval geannuleerd.

Zoom- en Videolessen

De Zoomlessen en de videolessen blijven. Kijk in het rooster wanneer deze zijn. Je kunt deze lessen met een Zoom abonnement volgen. En uiteraard ook met je gewone leskaart of abonnement.

Vitaliteit-ochtenden

Ennnn… in september en oktober staan er 2 Vitaliteit ochtenden gepland. Je kunt je hiervoor in Virtuagym aanmelden.
Op zaterdag 18 september gaan we naar de Lage Vuursche voor een Yoga-Pilates ochtend.
Op vrijdag 8 oktober gaan we met aandacht naar ons zelf. Dit wordt een ochtend gericht op ademhaling, zintuigen en rust.  
Een Vitaliteit ochtend start om 08.30 uur met ontbijt en we sluiten om 11.00 uur af met een aangeklede koffie/thee. 
Tarief voor een ochtend: € 69,50. 

Groepsgrootte, ventileren, e.a. zaken

De groepsgrootte is per groep wisselend. Voor de buitenlessen geldt een maximum van 12 personen, voor de rustige binnenlessen geldt 8 personen. Behalve voor Pilates 3.0, in deze les mogen 6 personen. Voor de intensievere binnenlessen geldt een maximum van 6 personen. 

Wat belangrijk is om verantwoord te kunnen blijven sporten is afstand houden en ventileren. We gaan langzamerhand de herfst in om te vervolgen met de nog koudere winter. De ramen (ook het dakraam) zullen zoveel mogelijk open blijven. Hou daar rekening mee met je kleding en met de plek in de zaal. Vind je het prettig om met de ontspanningsoefening onder een dekentje te liggen, neem deze voorlopig dan nog even zelf mee.

De Walking Yoga les op donderdagochtend in de Soester Duinen gaat in principe het hele jaar buiten door. Ook als het kouder wordt gaan we naar buiten en als het nodig is dan pas ik de les aan. Uiteraard geldt dit ook voor de (Walking) Bootcamp trainingen.

De Pilates les van dinsdagochtend gaat m.i.v. 7 september weer terug naar de zaal. Op mooie warme dinsdagochtenden gaan we wellicht toch naar de duinen, maar daarover ontvang je dan een berichtje.

Nazomer Recept

Pasta met home made citroen pesto

 • (2 personen)
 • Ingrediënten
 • 200g pasta (Penne)
 • 50g basilicum
 • 20g pijnboompitten
 • 50g Grana Padano kaas
 • 1 teen knoflook
 • 1 citroen
 • Olijfolie
 • Vers gemalen peper
 • Zeezout

Haal de blaadjes basilicum van het plantje en spoel deze schoon.
Rooster de pijnboompitten en hak deze daarna fijn met een scherp mes.
Schaaf de Grana Padano in grove vlokken en schaaf of rasp de buitenkant van de citroen. Verwijder de schil van de knoflook.
Doe de blaadjes basilicum in de vijzel en stamp deze net zo lang tot er een mooie smeuïge groene substantie ontstaat.
Vervolgens doe je ook de knoflook in de vijzel. Vijzel net zo lang tot ook de knoflook niet meer is te herkennen. Herhaal dit principe vervolgens ook met de pijnboompitten en de kaas, zodat er een mooie stevige pesto ontstaat. Voeg lekker wat olijfolie toe aan de pesto en daarna ook een klein beetje citroensap. Breng de pesto met citroen op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper.
Zet een pan water op het vuur voor het koken van de pasta. Als het water kookt, doe je een eetlepel zeezout in het kokende water en daarna de pasta. In dit recept voor pasta pesto met citroen wordt Penne gebruikt. Kook de pasta 'al dente' volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Als het goed is, zijn de pasta en de pesto tegelijk klaar. Giet de pasta af in een vergiet en doe deze terug in de pan. Roer gelijk wat van de pesto door de pasta, hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken.

Het is nu de hoogste tijd om deze lekker Penne met pesto en citroen op te dienen. Schep de pasta in diepe borden. Wat de presentatie van dit recept extra leuk maakt, is om ingrediënten van de pesto te gebruiken voor de garnering. Schaaf er lekker wat kaas overheen, strooi er wat pijnboompitjes overheen en leg er nog een paar blaadjes basilicum bovenop. Dit gerecht voor pasta met pesto en citroen is nu helemaal klaar.
Serveertip!
Eventueel kun je ook nog wat geraspte schil van de citroen over de pasta strooien. Dit recept heet natuurlijk niet voor niets pasta pesto met citroen. En je eet deze verrukkelijke pestopasta met een frisse gemengde salade.

Buon appetito!

Dank je wel dat je mijn nieuwsbrief hebt gelezen. Ik hoop dat het je inspireert tot een gezond leven. Heb je leuke ideeën of een lekker recept dan hoor ik dat graag!

Heel veel vitale zomerse groeten,
Hester


Soester Health Club

Schrikslaan 1-3, 3762 TA,  Soest
06-53296132
info@soesterhealthclub.nl
www.soesterhealthclub.nl

 

Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen, dan kun je je hieronder uitschrijven
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Healthy Life Soest · Talmalaan 29 · Soest, Utrecht 3761 Ak · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp